Kärlek i en box.

Allting av priset 399:- är underbart i detta fall.
♥ 1991 - 2008. Alltid KENT. ♥

Veckans..

Vilken höstdag. Har inte dragit upp rullgardinen mer än 2 decimeter för att få in lite ljus. Mer av rusket vill jag inte se. Det är en dag med förberedelser inför morgondagens stora intervju för mitt personporträtt. Läser lite i den nya fotoboken, bekantar mig med kameran och filar på finurliga frågor. Men en paus behövs då och då, och då passade jag på att skriva det här. Hoppas ni har en bra dag i rusket!

v.43
Veckans..
..låt: "Columbus" med kent. I väntan på boxen har jag lyssnar mycket på kent. Det går i perioder och nu är det definitivt en sådan period.
..dryck: Drinkar på melonvodka under vår egna sittning förra onsdagen var gott gott!
..händelse: Ovan nämnda sittning! Riktigt roligt initiativ och en galet rolig kväll. Tack :) Delad plats med söndagen. En månas redan..tiden går fort fort.
..citat: "Om jag skulle spy på dig nu.. skulle du göra slut med mig då?". Behövs det någon förklaring? :P
..matlåda: Maten till sittningen kom i lådor från kinarestaurang. Mumsigt gott och bättre än någon tidigare sittningsmat jag fått!
..sms: "Jag e lite småsugen på stulk nu! Puss" Haha sådana sms gillar jag ;)
..favorit-inlägg-av-sötaste-Malin: "No song unheard". Självklara, men ack så vackra ord av dig!
..youtube-klipp: I lördags när vi förfestade hade Stefan ett klipp som vi bara var tvugna att se. Och de blev en hel del skratt! Enjoy!


// Kristina

Ett tecken på SM-guld?

Var ute och sprang förut och lagom när  jag kom ut till Ängö, det öppna vattnet och därmed vinden började det regna. Lite otur men in mot Lindö försvann vinden och solen lyste upp regndropparna i gräset. Två-tre låtar senare på mp3 hade vände jag mig om och såg en regnbåge. Den slutade mitt i Fredriksskans. Det om något måste ju vara ett tecken på att guldet ligger där under gräset. Ja, SM-guld till Kalmar om man ska lita på regnbågar..

Om du har en eller två halvtimmar över kan jag rekommendera att du surfar till svt play och kikar på Dom kallar oss artister och Debatt från ikväll. Det första om du är svag för Håkan Hellström, Götet, mysiga historier och lite fina klipp. Det andra om du är intresserad av sportjournalistik och hur de aktiva upplever hur de skildras. Mycket tjafs men guldkornet i form av Magnus Betnér på slutet är absolut värt lite uppmärksamhet!

Natti natti

// Kristina

Vilsen i den tätaste skog...

Jag är ledsen att säga detta, men scannern bråkade i eftermiddag och trots att jag inte gav mig i första taget ville den inte. Jag insåg dessutom att tentan imorgon var viktigare än Hultsfredsbilderna denna dag så jag fick så snällt lägga ned tyvärr, det kröp i fingrarna. Tre stycken tappra bilder blev scannade i alla fall, så tänkte bjuda på dessa som ett smakprov på vad som komma skall (antagligen under morgondagen). Och tenta, oj vilken ilska jag har mot det momentet - det låser sig som den elakaste dragkedjan och trycker som den hårdaste stenen mot hjärtat. Att tentan dessutomt handlar om ljudvågor, binära tal och mixerbord gör absolut inte saken bättre. Värre än grekiska, vilse i den tätaste skog.

Usch.
Sov gott, puss o krams / Malin


Ps

Senaste nytt:

Hultsfredsbilderna är på G att bli scannade inom närmaste halvtimmen...

Lyssna på äcklet imorgon..

Godkväll vänner.
Inte skrivit på ett par dagar nu, illa som vanligt. Dels kan det bero på att min syster är här på besök och dels på stress. Kombinationen beskriver det antagligen bäst. Helgen har varit bra, gjort slut på pengar och druckit alldeles för många kalorier, men vem tusan bryr sig?! Ikväll har jag, sambosarna och syrran kollat på sex and the city filmen, för mig var det en andra gång. Det gjorde ingenting. Jag blir sådär löjligt fjantig när jag set sådana filmer och nostalgisk. Kom att tänka på mig och Michaela, när vi såg den på bio. Filmen blev en halvtimme försenad och femtiotals tjejer stod utanför och svettades - men det är minnen.  Imorgon är det tentaplugg för hela slanten, det ska sitta på något sätt. Det svåra är matten, termerna och konstiga tekniska ting. Men vad tusan, på något jäkla vänster ska väl jag kunna fixa det med. Dessutom kommer jag att äta pitepalt för första gången i mitt liv imorgon, i direktsänd radio. Det är mina kära vänner från Kalmar som ska ringa mig imorgon kväll, radio shore. Lyssna och skratta, eller äcklas. Det lär jag göra.

På onsdag släpps Kents STORA samlingsalbum - den ska jag springa och unna mig så fort tentan är färdigskriven. helt underbart, 10 skivor plus massor av extra material. Mumma. Mumma. Mumma. Sedan är det Halloween till helgen, hur ska ni fira det? Mina planer är ännu helt bestämda, anatgligen blir det väl kåren trots att jag helst av allt bara hade rest bort till någon. Men tillfälle ges inte. Tragiskt nog.

Sist men inte minst så har jag nu äntligen Hultsfredsbilderna i Pteå. Så snart sötnötar som var med på Hultan kommer bilderna upp. Lovar. Måste bara plugga klart till tentan först. Hoppas ni har förståelse :)

Dags att duscha, sedan sova.

Puss o krams / Malin

Hon var bara för skön!

Har precis tagit itu med mitt gigantiska diskberg och det tog sådan tid att fingrarna är lite småskrynkliga. Sällskapet var i alla fall Morgan och Christer i P3 Christer. I förra halvtimmen skickade det ut en undran om äldsta respektive yngsta lyssnare (målgruppen är 15-30). Yngsta blev Maja, 4 månader, som skrek i bakgrunden när mamman hälsade att hon gillade att somna till musiken. Musiken var också det som lockade äldsta lyssnaren. Eivor, 77 år imorgon, hade Markus Krunegård, Timo Räisänen och Kleerup och det mesta inom hårdrock som favoriter. Underbar! P3 musik och korsordskryss var en av hennes sysslor om dagarna. Hon gjorde mig lite glad här på eftermiddagen :)

Inget mer bloggande nu, har en del att ta tag i.. Men kanske senare!

// Kristina

No song unheard

Säg inte hej om du inte menar det.
Läs ingen bok om du inte har inställningen att den kommer att beröra dig.
Lyssna inte på musik om den inte kan sprida en känsla.
Påstå dig inte må dåligt, om du inte gör det.
Bjud ingen på middag om du vill ha något i gengäld.
Säg inte förlåt för ingenting.
Köp ingen lott om du inte litar på vinstkänslan.
Spela aldrig mina favoritsånger om du inte vill att jag ska bli nostalgisk.
Skratta inte utan att ha någonting att skratta åt.
Utnyttja ingen för att fylla dina egna behov.
Tvinga aldrig någon att tycka som du vill.
Tänk inte alltid först innan du gör det.
Spara inte alla dina vackra ord för någon annan gång och tillfälle.
Älska aldrig någon för att slippa älska dig själv.The Hellacopters - No song unheard

// Malin

"Veckans.."

Nu är det fredag och nya pengar har trillat in på kontot. Framtidsplaner smids runt om och alla ser fram emot en helg med pengar att spendera. Blicken mot horistonten. Förra veckans nudlar känns passé och just därför tänkte jag bjuda på en tillbakablick. Just därför. (Och kanske för att slippa ta tag i allt man "måste").

v.42
Veckans..
..låt: "Human" med The Killers. Gillar deras nya låt mycket. Tänk att få se dom spela live.. KOM TILL SVERIGE TACK!
..dryck: Veckans drink på kåren var god. Minns inte vad den hette men gott ner i strupen för 30 kronor är inte fy skam :)
..händelse: Kalmar FF - IFK Göteborg var kul. Skönt att få hålla igång skrivandet. Resten av kvällen med faddefest var fin med. Och på söndagen bjöds jag på middag av Ludde, mys. Hela helgen med andra ord!
..citat: "Den galgen är tom" fick mitt hjärta att rusa lite när jag kom på att mina nycklar fanns i jackfickan. Men efter snällt ha väntat på kåren till sist fick jag tillbaka både jacka och innehåll, pjuh!
.. matlåda: Seriöst så minns jag inte riktigt vad för mat jag hade med mig till skolan förra veckan. Dags att börja bli orolig för minnet?
..sms: "Hej! Kommer du ihåg "mannen i mitt liv"? Han är här ikväll.. men är INTE mannen i mitt liv". Sånhär härlig fyllelogik i smsform kan man bara få lördagskvällar och från kära Jossan tror jag. Det var roligt!
..favorit-inlägg-av-sötaste-Malin: "Lite sådär halvsnabba nyheter" gav en massa roliga tips! Tack Malin!
..youtube-klipp: Har inte youtubat alltför mycket och vet inte riktigt vad jag ska bjuda på. Kan inte ni tipsa mig om roliga klipp istället? Jajajaa :)

Ha en fin helg!
// Kristina

Har du 20 kronor över?

Har du två guldtior som ligger och skräpar i plånboken tycker jag att du ska hoppa över den sista ölen till studentpris, lösgodiset i mataffären, snusdosan eller kanske nagellacket på rean. 20 kronor är inte mycket men ändå kan det göra en stor skillnad.

För ett par veckor sedan gick en alldeles för ung tjej bort i cancer. Jag kände inte henne personligen men hörde henne sjunga några gånger under gymnasietiden. Hennes öde har ändå påverkat så många människor via hennes blogg (klicka här för att läsa) och mina tankar finns hos hennes pojkvän som jag lärde känna under en skolresa till Tyskland. Det gör ont i mig hur orättvis sjukdomen cancer är.

En annan läsare startade en insamling hos Barncancerfonden till hennes minne. Målet är att nå 100.000 kronor innan Lucia. Jag är övetygad att det kommer att lyckas då räknaren just nu står på 88 800 kronor. Men hjälp till du också och låt det blir så mycket mer. För varje slant gör skillnad. 20 kronor är väl ingenting nu när klockan passerat 12 och lön och Csn har tickat in på kontot? Här skänker du ditt bidrag.

Godnatt!
//Kristina


Update:
Jag tycker det är underbart att folk stödjer rosa bandet och så. Tänkte bara klargöra skillnaden. Barncancerfondens uppgift är att samla in medel för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn samt att arbeta för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer. Den här tjejen fick till exempel en laptop eftersom hon ville blogga.

Stressen, vän eller fiende?

Ursäkta att det dröjt med inläggen på sistone, skolan kräver all min uppmärksamhet. Tröttheten är total, men ser faktiskt ingen lucka de kommande veckorna att andas ut på. Ett grupparbete som går ut på att producera ett radioprogram på en timme, vårt program kallas "En musikalisk resa", saken är bara den - vi har själv inte fått välja innehållet, utan bara hur den ska redovisas. Har krävts otroligt mycket faktaarbete och en del hetsiga diskussioner. I förrgår satt vi till elva på redaktionen, igår till tolv och idag kommer jag nog inte ens gå hem. Kanske en timme för sömn. Tvätta och städa är bara att glömma, snart får jag gå utan trosor, det ni!

Det som är kul i all stress är att jag blivit inröstad som ny "Pr-ansvarig" och "java-ansvarig", ska bli skitkul!

Nu måste jag springa till vårt genrep på radioprogrammet, önska mig lycka till!

Pussokrams/ Malin

Lillördag!

Ska inte bli alltför långrandig eftersom det är dags att svira om inför kvällen. Lillördag i all sin glans och det ska bli "privatsittning" på Bremergatan. Ett underbart gäng, beställd mat, sittningshäftan fixade av Mattias, god dricka, peppad stämning. Vart den här kvällen slutar vågar jag inte sia om.

Sist vi var samlade (ett tappert gäng med fem av oss i alla fall) slutade det med fem spyor av fem möjliga (och då är det inte ett betyg jag har satt på kvällen..). En kväll som utan Lottas kamera hade varit ännu mer gömd i dimman. Här är en bild som jag bara blir så glad över. Resten hoppas jag aldrig blir offentliga..


Mattias - Kristoffer - Lotta - Kristina - Robert

Ha en trevlig lillördag!
// Kristina

Folk får tro att jag är knäpp, det är lugnt.

Sitter på radioredaktionen med ett stort leende på läpparna, jag har nyss kommit hit - då ganska trött och less. Men så snabbt det kan ändras. Jag tryckte igång P3 och just i denna stund spelas "en vän med en bil" med Håkan Hellström, dagens önskelåt. Jag ropade högt härinne, folk får tro att jag är knäpp - det är lugnt. Dessutom låg gårdagens aftonbladet kvar, som innebär att Ronnie Sandahl har skrivit en krönika. YES! Så nu njuter jag dubbelt upp. Trots att denna dagen kommer bli oändligt lång så känns det genast mycket bättre, jag kan klara det - jag kan klara det!

Vi är som en kollektiv samling pojkvänner som står med händerna i byxfickorna och gråten i halsen och undrar vad fan som hände, varför ingen varnade oss. Och den lämnade flickvännen står i andra sidan av rummet och hon är inte ens arg längre, hennes ögon är så där överseende och ledsamma och allt hon kan säga är att hon ju försökte. Hon skrev så högt hon kunde.
- Men älskling, du lyssnade inte.
Och vi har ingenting att säga så vi går ut i badrummet och hulkar rakt ned i toapappret.

(utdrag ifrån Ronnie Sandahls krönika"Nu väntar hårdare tider i ändalyktorna", AFTONBLADET 13 oktober 2008.)


Hör senare!
Saknar er som bor söder om mig.. :)

Puss o krams / Malin

Dagens slutsats..// Malin

Ironiskt nog..

Hej hej hallå!

Sitter och avnjuter pasta med en egenkomponerad räk- och brocollisås till. Blev riktigt gott. Extra gott med mat efter träningen också. Var på ett pass med styrka medel idag och blev så positivt överraskad. Ledaren måste vara ungefär i pappas ålder (alltså närmare 60 än 50). Han grusade min förutfattade meningar både när det gäller takterna i kroppen och musiksmaken. Hade faktiskt inte hört många av låtarna, som alla var utländska.. inte en enda svensk låt på hela timmen, men de föll mig verkligen i smaken. Internationellt och mångkulturellt blev det i alla fall.. rumänskt, tyskt, turkiskt, franskt, spanskt, engelskt osv.

Helgen innehöll ju som sagt inflyttnings- och fadderfest, mycket trevliga båda två. Jag hade en riktigt roliga lördagskväll men, MEN av någon anledning var det en hel del ironi i kvällen.. som jag tyvärr inte stod för själv. Blev jätteglad när Henrik hörde av sig under dagen och undrade om jag ville med på Kalmar FF - IFK Göteborg. Riktigt längesedan jag skrev något för fotbollsverige.se så jag var taggad (ni kan läsa intervjuerna här och här), men det gjorde naturligtvis att jag blev sen till den fest som jag själv var med och tog initiativet till. Jag hade på mig min nya klänning från Monki och skymtar en annan tjej på kåren i samma outfit. Senare springer jag rakt in i henne och ironiskt nog är det Anna som jag hyrde min lägenhet av hela våren (men nu är den min, min, min!). Runt halv två bestämde sig Ludde och jag för att hämta jackorna och hinna före rusningen efter, i vårt fall, falafel- och gyrosrulle. Ironiskt nog visar garderobskillen upp en tom galge och säger att jag får vänta till sist. Dryga halvtimmes senare fick jag tillbaks min jacka och kön till maten var lååång. Jag beställer min rulle utan pfefferoni (eller hur det stavas) och under tiden jag sitter och väntar med en underlig kille tjatande i mitt öra om vilket kap till kille jag lyckats hitta (jag vet redan det ;P) såg kapet att dom ändå la i det.. han fixade en ny men ironiskt nog bet jag ändå i en grön liten sak halvvägs nerför rullen.. Jaja, kul kväll ändå!

Nu ska jag återgå till röran i mitt rum. Idag fick jag tummen ur att faktiskt städa. Det är visserligen gjort men i bara farten fick jag för mig att möblera om också och just nu tror jag inte att rummet följer några feng shui-lagar. Inte några estetiska heller för den delen..

På återseende
/Kristina


Den svarta pralinenDagens tips. Denna söta lilla pralin som föreställer en laptop väska. Vem vill inte ha? Tyvärr kan jag meddela er att denna väska kostar mellan 3000-4000 :- Jag är otroligt avis på dig om du har råd med den.

/ Malin

Ett skepp kommer lastat med bilder!

Det är sent (fredag..men ska försöka komma i säng strax) så jag tänker inte skriva något utförligt denna afton, utan bjuda på en liten bildkavalkad istället. Imorgon blir det mer innehåll, lovar!1. Ikväll åt vi limekyckling, det är vårt nya favoritrecept!
2. Till det behövs den underbara frukten lime..
3. Grönsaker i massor, avocadon är pricken på i:et!
4. Sara bakade bröd ikväll också, ska avnjutas imorgon bitti.
5. Häromdagen bakade vi bullar, visst är de söta?
6. Jag i mittbena.
7. Förra helgen innan vi stack till Rebecka provade Johannes mina skor..
8. Myspys med klassen hos Rebecka.
9. Lampan i taket som fick alla i klassen att bli illamående.
10. Tre av klassens brudar.
11. Jag, Johannes och Tobias hade efterfest, då hamnade påsarna i pannan..
12. Tobias rumpmärken efter att ha suttit i bara kallingarna på en stol.


Puss o krams / Malin

Finally!

Sådär, då var sista uppslaget i featureredigeringen fixat och alla filer är omgjorda till PDF och flyttade till inlämningsservern.. och deadline är först 16! Skönt att få lite ledigt i eftermiddag.

Känns väldigt skönt att redigeringsbiten är klar. Även om jag lärt mig massor blir det lite enformigt efter 8 nyhetssidor och 12 featuresidor. Nästa vecka är det dags för porträttskrivningsdelen. Måste komma på vem jag vill intervjua och så. Förlsag är jag tacksam för :) Har du några?

Nu ska jag iväg och handla mat och sedan är det helg på riktigt. wiee! Inflyttningsfest idag, fadderfest imorgon. Det blir säkert en bra helg!Ett litet smakprov på min redigering:(Det är ett uppslag men jag fick ladda upp det som två bilder..).

"Veckans.."

Mycket att stå i och tyvärr blir andra saker lidande då.. men hallå det är ju bara 4 dagar sedan jag "borde" bloggat om veckan som gick. Not too bad ;) I alla fall, här är det.

v.41
Veckans..
..låt: "You can't kill rock'n'roll med Sugarplum fairy. Efter några genomlyssningar är jag riktigt nöjd med vad Borlängekillarna har åstadkommit!
..dryck: Passade på att köpa Espresso House's Chailatte när jag var i Göteborg och vilken smakupplevelse det är att dricka detta pulver uppblandat med varm mjölk och varmt vatten. Mumma!
..händelse: Hembesöket! Även om jag saknade Ludvig som en tok var det så skönt att få skrota runt i myspyskläder hos mamma och pappa en helg. Hann träffa systeryster+pojkvän, sötaste Elisabeth och delar av släkten. Härligt!
..citat: Har sagts mycket konstigt/roligt/flummigt/knäppt under redigeringstimmarna nere i skolans källare men just nu står det still. Kanske inte heller publiceringsvänligt i alla lägen..
.. matlåda: Kom i en pizzakartong. Venezias gratishemkörningar är guld värda när det blir sena redigeringskvällar på skolan!
..sms: "Aj mitt ben, jag har skadat mig". Sov du, soooov" var ett fyllesms som jag blev väldigt förbryllad över och har skrattat mycket åt efteråt.
..favorit-inlägg-av-sötaste-Malin: "Äntligen lördag" Många fina inlägg men just den där bilden med kentcitatet är en riktigt kär present från dig till mig. Älskar den tavlan, så vacker!
..youtube-klipp: Kollade in videon till Hello Saferides "Anna" på tåget på väg hem i torsdags.. söt video och ännu sötare unge. Och en riktigt skön låt!
Godkväll!
/Kristina

Små söta presenter på posten..

Min sambo Johanna visade mig nyss en hemsida som fick slantarna som är kvar i plåboken att svida...Mi Lajki heter denna sida som innehåller mängder av smycken som varje normal tjej (kanske även kille) vill äga något av. Färgglada muffins blandas med svarta döskallar. En perfekt present! Det underbara (eller åmgestladdade) är att det även finns onlineshop, vilket innebär att jag kan trycka på några knappar och vips så dimper det ned ett litet paket i brevinkastet... Att jag skulle falla för dessa smycken är kanske inte så konstigt att förstå, men tror även ni kan hitta något som faller er i smaken. Johanna berättade även att man får smyckena i små söta askar med ett personligt kort i, hur gulligt låter inte det?! Kanske något för alla kärlekspar därute, killar - tjejerna kommer älska det!

Tänkte bjuda på några av mina favoriter efter min titt, för att locka er in på sidan.
Jag lovar, det finns något där även för er :)


Detta får tala för sig själv...

Tomas Andersson Wij får mig att rysa. Stort och tydligt.
Som vanligt kollade jag nyss på Ann Söderlund och då, som en liten trialer till nästa avsnitt dök han upp. Det räckte att ahn öppnade munnen och jag förstod att jag behövde springa in till mitt rum och trycka igång några låtar med honom. Det är medicin, för själen och allt sånt där. Texterna innehåller allt, hesheten i hans röst säger resten.

Tänker inte skriva mer idag, detta får tala för sig själv.

Det är en tid när allt är så nytt att till och med betongen är vacker
Jag står högst upp på ett berg
Och ser punkthusen sträcka sig emot Guds finger
Och det är vi som ska bo där som ska skriva den nya historien
Men ingen säger någonting
Om vad den skulle kunna handla om
Och om varför man lever

Och jag bär den inom mig
Jag bär en hel värld inom mig

Alla historier börjar nånstans
Alla har en egen sång
Och vem kan säga att han är helt fri
Från det som hänt en gång
Och för alla ni som undrar, tack jag mår bra. Puss o krams / Malin


Min svett och jag, vi är goda vänner...

Blondinbella har tydligen inte slutat blogga. Tyvärr. Honhar bara bytt portal till 1000apor.se , det var Sanna som var så hygglo och informerade mig om detta. Min nyfikenhet ville trots det verkligen kolla upp om så var fallet. Det var det. Det sorgliga i allt det här är att jag har börjat bli en flitig läsare av Alex Schulmans blogg där, men nu - nej det får vara nog. Tyvärr Alex, men jag klarar inte av er nya kollega om man nu kan kalla denna 17åring för det som ska ha en STOR kryssning som sitt 18årskalas, där allla som hon inte känner är välkomna. Halloween fest, yey! Jag kommer inte att vara där, tro mig.

Radion imorse gick bra, tills vi fick reda på att webbsändningen inte hade fungerat, mitt ansiktsuttryck då var inte av den snälla sorten. Här har jag mer eller mindre tvingat er läsare att stiga upp i ottan för att lyssna på mig och då fungerar det inte. Långt ifrån okej! Det avr dock ingenting vi kunde göra någonting åt, utan det hade varit så tidigare, emn ändå varför just när vi gör ett program som blev väldans bra (om jag får uttrycka mig så..) Träningen går framåt - invigt några nya "lyfta skrot apparater" på gymmet idag, de var rätt fräsiga faktiskt! Det är jag och biffarna inne i lokalen, men vad gör det. Skiter i dem, bryr mig bara om min svett och jag. Vi är goda vänner... Träningsvärken ifrån gårdagens danspass sitter i, speciellt i rumpan. Mamma mia, det värker och trycker. Skönt, men otroligt smärtande i trappor - och dem finns det gott om!


Fick en sådan lust att bege mig till huvudstaden i helgen, men i samma ögonblock slog det mig att Robin nog skulle åka till västkusten i helgen - det skulle han. Så det får bli någon annan helg, jag hoppas på snart.Flera personer har på senaste tiden frågat när jag kommer att åka "hem". Jul svarar jag, det finns tyvärr ingenting annat på schemat än i alla fall. Ser lite tight ut för det, krävs ju en veckas ledighet cirka för att jag ska hinna vara hemma. Illa.

Nu ska jag sova, innan tröttheten blir pigg igen. Behöver sömn, imorgon är det tentagenomgång och sedan har jag blivit tillfrågad att sminka en kille i klassen (!), ska bli väldigt kul och roligt att jag blev tillfrågad. Anledningen till det var för att de tyckte att jag var dukitg på det. Killen ska sminkas i halva ansiktet, som en sorts "halvtransa". Ska försöka fota, om ni har idèer på hur jag skulle kunna sminka bäst. SKRIV SKRIV SKRIV

Puss o Krams / Malin

Sunshine!

Borta bra men hemma bäst. Vilken tur att det finns två hemma. Efter 4½ timmas tågresa igår möttes jag av en underbar person med en liten blomma på pakethållaren. Kärlek./Kristina

Lite sådär halvsnabba nyheter..

Det blir kortfattat ikväll. I punktform. Anöedningen är att jag måste sova, ska befinna mig på skolan 07.15 imorgon bitti för att sända radio. Så missa inte Java i PiteFM 08.10 imorgon, för att skriva in till programmet addar ni onair@pitefm.se som en messenger tjänst.

- Blondinbella har blogguppehåll. (äntligen!)

- Fjällräven kånken har kommit ut som en laptopväska. (snitsigt!)- Imorgon är det "saker att göra före man dör" special på Java. (lyssna!)

- Provade på BodyJam för första gången idag, mycket kul. (dansanta Malin på intåg!)

- Betnèr äger i sitt program "i ditt ansikte". (vill se diskussionerna efter dagens program!)

- Pratat genus i sju timmar idag, intressant men leder inte till något. (jag fick beröm...tss!)

- Java kommer att innehålla musik som: Kristian Anttila ochThe Kooks imorgon (humöret kommer att vara på topp!)

- 25-26 oktober är det klädbytardagar i Stockholm, plats Galleri Hangups. (temat är kvalitetsplagg!)

- Ett konditori i Amerika säljer "Obama och McCain kakor" (kanske kan valets vinnare förutspås genom försäljningen!)- Klädmärket Limoland har designat en dunjacka med 15 stycken olika färger. (priset är inte utskrivet...!)- Denna artikel diskuterade vi ur ett genusperspektiv i cirka två timmar idag. (åsikterna var många!)Avslutar kvällen med tre snygag bilder på tre snygga svenska tjejer. De ställer upp på dessa bilder för ett bra ändamål, bröstcancerfonden. Robyn, Lykke Li och Caroline Winberg. Dessa bilder finns med i en ny bok där en viss summa av varje exemplar som säljs går till just forskningen om bröstcancer.

SOV GOTT!
Puss o krams / Malin


"Jag vill bo i en svamp..

..annars får jag kramp!
Det finns hopp för min kropp, i en mullig sopp.
Kom ikväll och var snäll, till min kantarell.
Titta in och ta ton, i min champinjon!"
Zvampen, Electric banana band

Ja idag har jag likt en riktigt skogsmulle varit ute bland löv och barr i höga gummistövlar och med svampkorgen i högsta hugg. Och vilken skörd det blev sen, både mamma, pappa och jag hade överfulla korgar. Endel åker med mig på tåget till Kalmar imorgon, så nu undrar jag om matlaget är sugna på trattkantarellsoppa nästa gång vi ska ses? Jag har även packat ner mammas supergoda recept på detta! Vad tycks?Lite bilder från skogstrippen!Kände att jag var tvungen att dra ett streck mitt där för nu ska vi över till något helt annat som fick mig att hoppa jämfota av lycka nyss. Monki ska öppna i Kalmar till våren!! Helt underbart att sötaste butiken hittar till kullerstenarna. Jajajajajaaa! Malin, kom på besök så du, Erica och jag kan fjanta runt där. Kanske hitta en kroppstrumpa eller två igen ;) I väntan på det blir det ett besök i någon av butikerna i Götet imorgon. Wieee!

En annan nyhet som jag verkligen ser fram emot är Svt:s nya programserie "Dom kallar oss artister" som har premiär tisdagen den 28 oktober 21:00. Under tolv halvtimmesdokumentärer i höst ska det visas personliga skildringar av svenska artister.

Hela listan ser ut såhär:
*Håkan Hellström 28/10
*Per Gessle 4/11
*Marit Bergman 11/11
*In Flames 18/11
*Petter 25/11
*Maia Hirasawa 2/12
*The Hives 9/12
*Nina Persson 16/12
*Jill Johnson 23/12
*Orup 1/1
*Lykke Li 6/1
*The Hellacopters 13/1

Första programmet.. Malin det borde vi se ihop. Hur det skulle lösas vet jag inte men annars får vi väl ha telefonkonferens ;) Älska ringa gratis. En hel del annat bra också. Liten parentes bara, Lykke Lis program sänds på min födelsedag. Vilken present!

Här får ni en liten teaser inför programmen. Visst verkar det lovande?

Dom Kallar Oss Artister


Godnatt!
/Kristina

när ingenting var gjort..


Inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt
men det skälvde när du rörde vid mig
du var sjutton jag var sexton och jag skolkade från allt
jag ville bara vara med dig
jag ville bara vara med dig

nu får jag höra att du lever då och då ifrån en vän
det verkar dom som att allting är okej
jag undrar om du nångång är tillbaks dit igen
och kanske undrar över mig
du kanske undrar över mig

där låghusen slutade och skogarna tog vid
där allt var tyst och stilla som på kort
där nätterna viskade om ett sporrande liv
och när ingenting var gjort
då när ingenting var gjort

det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
allt är så förgängligt allting kan briserna snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig

Puss o kram / Malin

Fototävling!

Jag vet att jag har många begåvningar inom foto i min bekantskapskrets så jag tänkte ge er en liten uppmaning! Bloggerskan Elin Kero på nevnarien.se har en fototävling som pågår två dagar till! (Kika här). Det går bra med vilken sorts bild som helst, så kolla igenom era bildmappar och skicka in någon fin bild vetja! 250 kronors presentkort på kameratillbehör finns i potten..

Även om jag har inte har någon fancy kamerautrustning skickade jag också in ett litet bidrag. Man kan ju alltid försöka :) En av mina favrotibilder är det i alla fall.. vad tycker du om den?


Jennie Asplund i Sahara Hotnights på Corehouse, nov-07 Foto: Kristina Stulken

Ha en trevlig lördagskväll!
/Kristina

Äntligen Lördag!

Jag har äntligen hittat den rätta, men det är väldigt nytt än sålänge...
/Malin

Godmorgon!

Äntligen lördag! Och vad skönt att veta att jag inte ska ut idag.. ikväll blir det räkor med mamma och pappa. Snorar man som en tok och har noll lust för att skaka rumpa känns det väldigt skönt att veta!

Igår kväll blev det bio med sommarens sambo Elisabeth! Det blev Patrik 1,5, många skratt, en och annan tår när de återförenades och lite irritationskänslor mot de 13-åriga tjejerna som satt bredvid och skrattade och sa "neeeej usch vad äckligt och vaaa ful han är!" när huvudrollerna kysstes. Grrr! Det var inget annat än vackert och kärlek. Tycker det var kul att de valt, missförstå mig rätt, två helt vanligt grabbiga män och inte två "jättebögiga". Det gjorde på något sätt att det kändes mer äkta och att filmen inte drev med homosexualtitet. En riktigt söt historia som jag helt klart rekommenderar.

I bilen till Trollhättan och hem lyssnade jag in mig på "The wild one", ja alltså Sugarplum Fairys senaste skiva som kom i mitten av september. Har inte hunnit göra det innan. The escapologist och Never thougt I'd say that it's alright har jag hört på radion innan och det känns som rätt givna första- respektive andrasinglar. Annars fastnade jag också för Bring Danger (som med lugna melodilösa verser exploderar i riktigt riviga refränger) vid första genomlyssningen. Får se vad för mer pärlor som gömmer sig bland spåren efter fler genomlyssningar.

Nu är det frukostdags. Jag har hört rykten om äggröra där nere så det är bäst att skynda sig innan de andra äter upp!

Take care!
/Kristina
Sugarplum fairys första spelning på Hultan i somras, och Malin och jag där och då, alldeles lyckliga!

Ibland känner jag mig som en man

Jag ska inte blogga, jag ska inte blogga..men ändå sitter jag här och fingrar på tangentbordet. Fort går det också, texten bara strömmar genom fingrarna. Skrämmande. Varför gör den inte likdant när det gäller en radioteater? Hur svårt kan det vara att komma på 6-10 minuters teater om precis vad som helst? Jag har ägnat mina fyra vakna timmar hittills åt att plocka upp tvätt, äta god frukost, börjat kladda på en tavla, läst flera bloggar (som gav mig detta fingrande på tangenterna) och gjort ett sådär tappert försök att hitta inspiration. Igen. Vädret är höst här idag.

Igår provade jag hela Piteås utbud när det gäller kängor, hittade två par - ett par högklackade kängor och ett par stövlar. Köpte jag några? Nopp. För jag är så otroligt sämst på att ta beslut, bara bestämma mig och slå till på någonting.
Det behövs smakråd, gärna åtta stycken som jag kan gå med till affären en och en med. Så helst går jag åtta rundor till affären för att prova åtta gånger, när jag sedan kommer tillbaka den nionde gången för att köpa skorna är de slut. Varje gång är det så. Och om jag mot förmodan skulle köpa skorna första gången jag ser dem, lämnar jag tillbaka dem med största sannolikhet.
Blir så matt, matt och trött.

Idag är det Idol, första fredagsfinalen. Jag ska titta, framförallt på Johan Palm som ska göra sitt yttersta för att sjunga som Chris Martin (Coldplay), det kommer inte lyckas. Då tänker ni, "och hur kan hon vara så säker på detta", jag är inte säker. Jag är HELT säker. man ger sig inte på ett band som Coldplay ostraffat, speciellt inte om man är 16 år och pubertetsbarn. Det gick förra året med Daniel, men ett STORT undantag. Antagligen den enda versionen någonsin av en svensk "Idol" med Coldplay eller något annat band med en sångare som Chris Martin som någon kommer att lyckas med. Thats it. Tala gärna emot mig, jag är inte mer en människa. Bara så ni vet älskar (okej hårt ord, men vad tusan..lyssna in grabben..vad ska man göra annars?!)  jag Johan Palm, han får mig att bli sådär spralligt pupbertetsaktig igen. Men sjunga Coldplay, det gör man inte ostraffat.

Ska strax gå en lång promenad till några lågprisbutiker och en second-hand butik. Sedan ska jag även köpa en "pangare", en sådan där häfthistoria som man smäller tyg i träplankor med. Det blir bra, tror jag. Har egentligen en redan i hushållet, men vi råkade köpa fel "klammrar" till denna igår, så lika bra att köpa en ny "pangare". Efter detta pådrag ska jag träna - YES! Tanken var att jag och min andra hälft Tobias skulle testa på något med det häftiga namnet "Body Jam" idag, men hans käre vän kommer på besök, så vi skjuter upp dansdebuten tills på måndag. Blir bra det med.  Så jag ska lyfta skrot med grabbarna inne i på det svettiga gymmet idag. Ibland känner jag mig som en man, en man med killkompisar.Den 25 oktober kommer systeryster och hälsar på.
Det kommer bli bra, väldigt bra.


Dags att skriva mitt lilla citat på den nya tavlan och fräscha upp sig. Skulle vara skandal om jag dyker upp i lågprsibutikerna med ett fett hår och mjukisbyxor (ha ha!). Så dags att sätta på sig fredagssminket. SE YA!

Puss och Krams / Malin

På ett tåg längs kära västkusten..

.. sitter jag och inser vad trevligt det är med mobilt bredband. Om knappt en kvart är jag i Göteborg! Har varit en vända nere i skåne och bytt tåg i Hässleholm. Knepig resväg men hemhem kommer jag i alla fall! I en av mina gamla bloggar (kickilinaa) hade jag varje vecka en liten summering av veckan under det ack så fyndiga namnet "veckans..". Och när jag gick tillbaks och läste dom inläggen blev jag sugen på att dra ihop något liknande. Lite nya kategorier men ett liknande upplägg. Enjoy!

v.40
Veckans..
..låt:  "Nåt för dom som väntar" med Jocke Berg. Andra sjunger Olle Ljungström var en trevlig överraskning på P3:s morgonpasset.
..dryck: Färskpressad apelsinjuice på Dreams.
..händelse: Besök från José var nicenice! Och en liten tripp till Öland mitt i stormen på söndagen med Ludvig.
..citat: "Lysande! Ni slutade med flaggan i topp! Proffsprogram!" Radiolärarens reaktion på vårt sista magasin i nyhetsradiokursen var härligt att höra. Fem otroligt intensiva, men fruktansvärt roliga veckor är över. Matilda, Mattias, Stefan, Elin och Henrik, tack för riktigt bra veckor med en toppengrupp!
.. matlåda: Har det varit lite dåligt att hinna med. Blev någon god wok med kyckling och grönsaker. Till det couscous!
..sms: 118100 tycker att ert radioprogram ska heta Leif. Det är annorlunda och unikt, i alla fall som namn på ett radioprogram. Om någon frågar varför det heter så ser du bara hemlighetsfull ut och vägrar svara." Under tiden vi väntade på svar från den knäppa sms-tjänsten kom vi själva på "På smällen". Så nu heter vi På smällen, ibland med tillägget Leif, ibland inte. (Lyssna jämna veckor, tisdagar 19-20 på www.shore.hik.se på Lotta, Matilda, Mattias och mig!).
..favorit-inlägg-av-sötaste-Malin: "Festlig helg i Luleå". Alltid kul med festskvaller och bilder så man får se dig lite!
..youtube-klipp: En ackustisk version av The Escapologist med underbara Sugarplum Fairy. Lyssna och njut (och dröm dig tillbaks till två (!) spelningar vid Hultsfedsfestivalen om du var där i somras!).
/Kristina

Lyssna in..

Dagens lyssningstips är detta: Markus Krunegårds spelning från Atlantisscenen på Hultfredsfestivalen 2008.

Jag och Kristina var där och säkerligen flera av våra läsare också.
Minns speciellt Matildas förvånning efter spelningen när hon insåg "hur bra han är!" Det var även den första spelningen vi gick och lyssnade på under festivalen, vädret var inget vidare men vad gjorde det. Minnen, underbara minnen.
Kanske blir det en repris i sommar?

I vilket fall som helst lyssna in P3´s inspelning av Markus Krunegårds spelning.

Kärlek vid dörren och överskotts kreativitet...

Jag har hittat en ny kärlek. Egentligen är det väl en gammal rostig sådan som jag inte upptäckt innan bara. Bandet The Kooks som så många pratat om, nynnat på och allt vad det kunnat vara har knackat på min dörr nu. Äntligen!


Just nu sitter jag och lyssnar in mig med en sådan överskotts kreativitet som inte är bra så här sent på kvällen. Anledningen till det stavas Ann älskade Söderlund. Min förebild, alla plan och dagar. Hon kan få den värsta dagen att stråla som en gyllengul sol, hennes idèer gör mig sjukligt svartsjuk. Japp, erkänner igen. Hela tiden - denna svartsjuka. Kreativiteten smittades ut genom henne snya programserie "världens härligaste män" där hon pratar om män, ja i en hel timme. En mycket bra programidè då det fattas liknande program. Bänka er kommande onsdagar 22.00.

'"När en kvinna blir attraherad av en man lägger hon huvudet på sne, ler och höjer ögonbrynen. Det är ögonen som markerar intresset. Männen beter sig ungefär som seriefigurer. De överdriver sina rörelser, bröstar upp sig och försöker på alla sätt att dra uppmärksamheten till sig"


Om någon undrar så gick intervjuuppgiften + protokollet bättre än förväntat idag. Var det största nervösa sammanbrottet ni kan tänka er i morse, men efteråt mer som en glad och lättad lärka. Fick positiv respons och någon tyckte intervjun var "tekniskt felfri", när det sades höll jag på att skratta på mig - jag som hade noll koll (tyckte jag). Annars idag har jag sysselsatt mig med att träna, magen värker numera varje dag efter alla sit-ups men lätt värt det! Det har bara börjat... Smått avundsjuk (MYCKET) på Kristina som imorgon reser hem till västkusten över helgen. Jag vill också! Men icke, man är fast här i kylan... men jag har valt det själv - jag vet. Ibland är det dumt att man har en egen vilja och egna fötter som kan ta massor av tokiga beslut, som att flytta till nordpolen. Slutändan kanske blir bra ändå, så ser jag det...

Ledig resten av veckan nu, eller ledig och ledig. "Egen studietid" som det så fint kallas. Fortfarande ekar skallen tom på radioteater idèer, någon av er läsare måste väl ha en smågalen teater på lut åt mig..eller?! I helgen blir det förmodligen en klassfest som jag och Dennis styrt upp. Vi kommer bli toastmasters för den tillställningen (kan det vara en nog bra anledning för en ny outfit?!...antagligen inte...) Det ska i vilket fall bli väldigt trevligt, flera i klassen jag knappt pratat med, vilket är tragiskt när vi är högst 15 stycken i klassen. 
 
Jag funderar på att köpa mig ett par ordentliga, manliga kängor. Ett par som får stå för sig själva och rädda mig ifrån att halka omkull på isfläckarna som snart kommer att bildas (tror jag). Acne har ett par snygga kängor till det manliga könet, de är grova men ändå nätta, om ni förstår...

Nu måste jag sova i min 1,20 säng med tillhörande sänggavel, som jag med egen kreativitet fixat tiidgare i veckan. Imorgon ska jag njuta av en lång frukost, morgontidningen och sedan hitta inspiration. Sov gott.


Puss & Kram / Malin


Paus i protokollet.

Godkväll vänner. Det verkar som om vi har fått en del nyfikna läsare på denna sida, det ser lovande ut med andra ord. Nu har dessutom vi kommit igång med våra inlägg så vi kan lova ett mer intensivt innehåll de närmaste dagarna.

För det första, Kristina. Det var tyvärr inte dagens låtlista i radioprogrammet som jag listade i bloggen innan utan bara en härlig tisdagslista, dock spelades i alla fall två av låtarna imorse. The Kooks och Kent. För det andra, ni som missade mig på radion (SKANDAL!) missade inte så mycket, jag snubblade på orden mest hela tiden - med andra ord lyssna nästa program då jag kommer med besked! Dock missade ni vår listspecial där jag bland annat hade ne lista med "de värsta färgkombinationerna", så tänkte bjuda på dem här så ni slipper arga ögat från mig framöver. Mikaela som troget lyssnade på programmet (tack!) gissade rätt på kombinationerna innan jag hade hunnit säga dem, med andra ord hon känner mig skrämmande väl. Listan var följande:

1. Brunt och Svart.
2. Beige och Grått.
3. Marinblått och Svart.

Just nu sitter jag och försöker knåpa ihop en rapport angående en intervju jag gjort. Det är tekniken som bedöms så det är framförallt det jag ska beskriva hur jag gått tillväga med. Egentligen ingenting svårt att göra, men inspirationen och orken är noll. Tyvärr måste orken finnas för den ska vara klar 10.00 imorgon bitti. Det blir en lång kväll förmodligen, men får skylla mig själv. Som vanligt. Hade precis en fikapaus tillsammans med mina tjejer i lägenheten, det är bra att bo tillsammans. Vi åt cheesecake som Sara bakade igår och drack te, rensa huvudet lite, skönt. Något som också kommer att vara skönt är när klockan är runt fyra tiden imorgon, rapporten är inlämnad och lektionen avklarad. Då ska jag träna och ta det lugnt. Kanske kan äntligen inspirationen till radioteatern dyka fram då också, hoppas.

Tidigare idag lekte jag med lite bilder, på mig själv. Ja, jag vet skrämmande ego men faktiskt de enda bilderna som jag har som man på något sätt just kan "leka" med. Bilder som inte innehåller så mycket annat krams. Jag gjorde ett litet tema på bilderna, alla innehåller samma mönsterbild fast på olika sätt. Förlåt för egotrippen, men ni vet hur det kan vara och förhoppningsvis känner ni mig bättre än att ni tror att det är någon form av utvik (haha).Nu ska det fortsättas att skriva protokoll.

Min fråga ikväll är:
Vill någon följa med på en sista minuten kommande månad?Puss o Kram / Malin


Pizza och redigering

Tidningsredigering innebär liksom förra årets bild, form och webb lite sena kvällar i skolan. Sitter med ett trevligt gäng i skolans källare och skapar tidningssidor i Indesign. Programmet verkar ändå rätt lättförståeligt, men vill man komma hem i helgen gäller det att jobba undan lite. Gårdagens kursintroduktion och flera timmars föreläsning avslutades med följande citat av vår lärare: "redigering består mycket i att fuska utan att det syns". Jahapp, det är alltså det vi ska pyssla med de kommande veckorna.

Förutom Jossans trevliga besök i helgen hann pojken och jag med en sväng till Öland. Stormväder till trots blev det en liten promenad vid havet efter pizza (usch vad illa det låter att jag äter pizza så ofta.. urk!) i Färjestaden. Lite Lady-o-Lufsen-stämning där en stund när ägaren sprang runt och kallade oss Romeo o Julia. Satt och väntade på att han och resten av personalen skulle komma ut och stämma upp i sång, men icke. Man kan inte få allt. Dagen avslutades med Tropic Thunder på bion. Jag har antingen sjuk humor eller så var jag trött. Avgör själva.

Nu måste jag fortsätta redigera. Redigera, redigera, rediera... redigeria.. redigera. REDIGERA.

/Kristina 

Ps. Malin, synd att jag missade radion i morse, lät som en riktigt bra låtlista! 


Musik i kvadrat...

Musiklistan för tisdagen den 7 oktober 2008


The Kooks - Always where I need to be

Veronica Maggio - Stopp

Kristian Anttila - Västra Frölunda

Duffy - Rockferry

Mando Diao - All my senses

Coldplay - Lost!

Robyn - Who`s that girl

Laakso - Norrköping

Kanye West - Homecoming


Kent - Beskyddaren


Festlig helg i Luleå...

Har tillbringat min första "festhelg" i Luleå, det lär bli flera. Det var mycket trevligt och innehöll ett otippat inslag. Lördagen började med en shoppingsväng på Luleås gator, vi åt kinesiskt och drack kaffe. Jag köpte en svart liten höstjacka och ett långt linne som jag bar senare på kvällen. Det var ruskväder, regn och en julkänsla spred sig längst gatorna. Efter stadssvängen begav vi oss hem till grabbarnas lägenhet. En av grabbarna är Saras(min kombo) pojkvän Johan. I lägenheten fanns även hans kombosar Mattias och Nicklas, plus sex stycken andra snubbar som hade kommit på besök från huvudstaden. Mycket trevligt. Efter att vi tillsammans ätit på en pub i närheten gjorde vi oss i ordning och laddade för förfest. Och vilken förfest det blev!

Deras fyra fylldes på bredden med alla tänkbara människor och man var glad om det gick att ta två steg utan att trampa på någon. Mitt i denna smeten dök det "otippade inslaget" in. Det steg in en kille i rummet som jag kände var väldigt bekant för mig, någon minut senare kom jag på varför. Det visar sig vara en kille ifrån min gymnasieskola. Vi gick samma program, fast han är 86:a och jag 88:a. Vi skrattade gott åt detta märkliga sammanträffande, att träffas på samma förfest där båda indirekt känner de som har festen plus att de tär i Luleå av alla ställen. Komiskt, världen är så liten att det är skrämmande. Aldrig är man okänd och annonym. jag och Sara blandade "oboydrinkar" som var väldigt uppskattade, de bestod utav kakaolikör och mjölk (ett bra tips!) och innan utgången var ett faktum insåg vi att vi druckit upp hela flaskan..vi var under kontroll i alla fall så kanske var helt okej. Sedan bar det av till Luleås kår, en betydligt större lokal än vår yttepyttelilla i Piteå. Musiken var dock en besvikelse, men man kan inte få allt! Det var helt enkelt en mycket trevligt helg som jag hoppas blir repris på snart igen.1. När jag kom hem efter att ha jobbat på kåren på fredagen stod denna skylt i hallen. Mina kombosar hade burit hem den efter att ha hittat den på vägen "denna ska vi ha"..
2. Luleå i ett mycket tråkigt väder.
3. På vår dörr sår det "Välkommen till Jaggis, Baggis & Doggis" Jag är Doggis efter att ha imiterat en hund under ett memoryspel, därför denna komiska bild på Ica.
4. Mattias och Jag.
5. Sara och kakaospriten.
6. Sara poosar med en toalettrulle(?!).
7. Johan och Sara.
8. Jag slappar i soffan.
9. Kombosarna på G!


Nu ska jag och träna.

Puss och Kram / Malin

Finbesök i Calmare!

"I don't care if monday's blue, Tuesday's grey and wednesday too, Thursday i don't care about you, It's friday i'm in love", The Cure.

Fredag. Vilken underbar dag. Jag har dessutom varit ledig idag. Började morgonen med "snoozegos" innan jag i raketfart fick cykla ner till tågstationen för att hämta upp Josefin. Äntligen har min José kommit på besök i Kalmar! Hon har precis hoppat ur duschen och vi ska snart ut och känna lite lätt på nattlivet. Desto mer blir det imorgon. Det gäller ju att ta i så att hon kan jämföra med studentlivet i Östersund och Karlstad.

Soo long!

/Kristina

Ps. Jag håller mig nog enbart till den här bloggen i fortsättningen (den gamla låg ju ändå princip i ide) men jag har förstått att min bloggkollega ska fortsätta på båda ställena så kika in hennes andra här!


Schosefin och Schtulk på Nitlotten i Trollywood i somras.

Uppmaning till er, besvara denna fråga - snälla...

Denna fantastiska blogg är nu invigd! Den har varit på gång ett tag som vi nämde i förra inlägget, men inte innan kunnat bli klar. Därför är vi stolta över att vi nu äntligen lagt ned den lilla stunden som krävs för att fixa en blogg och startat upp den. Vi kommer att försöka så gott det går hålla oss till de olika kategorier som vi lagt upp här på vänster sida. Där kan ni öven konstatera att inläggen kommer att handla om allt möjligt, vissa seriösare än andra. Precis som det ska vara. Vi kommer att försöka att inte bara vara själviska, ego och så vidare... En hel del tips, skvaller och krönikor lovar vi bland annat. Vi kommer att skriva ifrån två olika håll i Sverige, båda med olika erfarenheter, uppgifter i skolan och utbildningar. Men det finns saker som vi har gemensamt, ett exempel är musik. Förhoppningsvis ska vi därför kunna ge er musik -inspiration utifrån vår syn och smak inom detta ämne, hoppas det uppskattas.

Jag, Malin har nu en fråga till er som läser och vill med hela mitt hjärta att ni besvarar denna. Jag har nämligen suttit och försökt att få vår sida att se "något roligare" ut. Frågan är denna: Är den rubrikstext och sidtext som ni ser på bloggen samma typsnitt som vår "logga" är? Vill ju att alla ska kunna uppfatta bloggen på samma sätt och därför är det viktigt att alla ser den likadant. Så snälla, informera oss om hur ni ser vår blogg.

Tack!


Premiär: malinokristina

Äntligen! Nu börjar det! Idén som föddes under ett restaurangbesök på tu man hand i Göteborg i somras. Innan hade vi sprungit runt på gatorna och fyllt påsar efter påsar och stillat shoppingbegäret. En helt underbar dag med lika många fynd som timmar, men, MEN, över oss hängde också att det var sista gången vi sågs innan vi livet gick vidare på ostkusten istället.

Lika otippat som det var för ett år sedan att just vi två skulle bli dem som skvallrade om allt, sov tillsammans efter i princip varje kårkväll, satt i två timmar och väntade på Håkan på Hultan, ja lika otippat var det att vi nu plötsligt skulle befinna oss i olika städer. Det är 125 mil mellan Piteå och Kalmar. Smaka på det. 125 mil. Alla vet hur tom frasen "klart vi håller kontakten" ofta är. Inte för att man inte vill, mer för att det ibland är så fruktansvärt svårt att få ihop alla olika "världar" man lever i. Där nånstans, när vi pratade om hur vi skulle lösa det, föddes idén om en gemensam blogg. Klart som fasen att man har kontakt då. Det dröjde till oktober innan vi kom igång, men vi har varit väldigt bra på att hålla kontakten ändå!

Ett första inlägg, fler blir det!

/Malin och Kristina


Inne på Monki har man alltid kul!

RSS 2.0