Java imorgon..

Lyssna imorgon bitti på Java, studentradion 92,8 PiteFm. Det blir musiktema, Rockbjörnen och Grammisgala snack.

Puss o Kram / Malin


P.S. Imorgon ska jag berätta om filmen jag precis såg "P.S, I love you" D.S



piss

By the way.. min kära pojkvän upptäckte nyss "veckans felskrivning" i mitt föregående inlägg. Nu står det "puss" innan stod det "piss". Kan det ha varit freudianskt eller är jag bara trött?

Hey, jag ska vara scripta imorgon, jag borde nog sova nu.

/ Kristina

melonvodka och tacopaj

v.47
Veckans..
..låt: "Just a little bit more" med Sugarplum Fairy har varit bra pepp i lurarna under, hör och häpna, de två löprundorna jag hann med under veckan.
..dryck: Min blandning av melonvodka och slödryck var good. Sen slog det som det gjorde..
..händelse: Inspelning av sex, sju ja kanske åtta olika versioner av filmkrönikan på fredagen var riktigt kul. Ser fram emot magasinet.
..citat: Hm.. minns inget speciellt så.. trött nu!
..matlåda: Tacopaj i en och salladsblandning i en annan. Godaste matlådan på riktigt, riktigt länge!
..sms: "Tänker på dig, puss! :) " sådant gör mig varm i magen..
..favorit-inlägg-av-sötaste-Malin: "Årets (livets) snyggaste sko!" haha ja, jag tyckte i alla fall att skon var snygg Malin!
..youtube-klipp: Jag önskar jag kunde bjuda på några av våra tabbar från tv-studion men som väl är finns de ju inte youtube.. har du nåt kul att bjuda på? :)

Godnaaaatt!
// Kristina

Saker som sätter avtryck och berör.

I två dagar har jag travat runt med en kamera på axeln och intervjuat personer. Dessa dagar har jag även mestadels spenderat i ett redigeringsbås på skolan. Det känns i kroppen nu. Arbetet har i alla fall resulterat i två filmer som går att titta på här. Imorse väntade bilen på mig 07.15, snön låg tjock på marken och så även mörkret på himlen. Det har varit en mycket intensiv vecka och än är den inte över.

Imorgon ska jag befinna mig på skolan 08.00 för att producera direktsänd radio 09.00-14.00. Vi vet fortfarande inte vad för roll vi får i arbetet, vi kommer att bli idnelade i små redaktionsgrupper som jobbar med något speciifikt, exempelvis nyheterna eller musiken. Det ska bli jättekul, men trots det är jag smått orolig på gruppindelningarna. Det känns som om det hänger rätt mycket på dem hur arbetet kommer att fungera. Men i vilket fall, om ni känner för att lyssna på radio imorgon, så gå in på: http://www.pitefm.se/ , jätteroligt om ni vill lyssna!

Jag har en smärta på baksidan av högeraxeln som vägrar ge sig, smärtan har funnits där i en vecka nu och jag börjar smått inse att jag aknske borde kolla upp den. Eller i alla fall unna mig lite massage, problemet är när jag ska ha tid för att njuta av det? Det är tragiskt när man inte ens har ett tillfälle att lägga en timme åt avkoppling. De sista dagarna har jag börjat lyssna på gamla låtar via youtube, exempelvis Lisa Ekdahls låt "öppna ditt fönster". Hon har en otroligt skör och egen röst som är härlig. En annan gammal favorit är Peter Lemarc, när jag lyssnar på honom längtar jag hem.

Säg till hans vänner att de ska hälsa att
fönstret är öppet och dörren står på glänt
Ack vad som händer är han alltid det finaste som hänt
Visst kan du välja att bryta nu
Men han finns alltid där i ditt hjärta det vet du
Så varför inte låta honom vara där
Du kan ändå aldrig glömma den ditt hjärta håller kär
/ Lisa Ekdahl - Öppna ditt fönster

Igår när jag gjorde en enkät på stan kom det fram en gammal farbror till mig och började prata. han märkte på mig att jag inte varifrån Piteå och undrade vart jag kom ifrån - jag svarade Göteborg. Han frågad emig varför jag hade flyttat hit, om det var på grund av någon pojke. Nej svarade jag, det var studierna. Han tyckte det var glädjande att höra det, att  jag valt att studera här. Han berättade att han varje sommar åkte till Göteborg, Brännö där hans son hade ett hus. Att han varje dag tog med sig sitt kaffe när de andra hade somnat ut på klipporna och lyssnade på vågornas kluckande ljud. Innan vi skildes åt sa han att det var så härlig att höra min dialekt och att jag var söt och trevlig. Jag hoppas han kommer att få uppleva många somrar till ute på Brännö, denna äldre man kommer jag inte att glömma. Han satte avtryck och berörde.

Nu ska jag försöka sova och vakna förhoppningsvis hyffsat fräsch. Kan ju hoppas i alla fall. Lyssna som sagt gärna imorgon och lämna en kommentar på min grupps "uppgiftsblogg".

Puss och Kram / Malin

She came home for christmas.

Don't touch her there, she's blindfolded.
She remembers on the bus.
Into my heart. Don't remember.
Like you left us without notice.
Now you've come back. Like you left us.
Like you owe us. Into my heart.

It's not me, it can't be.
It's not you. I can't do what I do if we're through. This is not happening.
Don't touch her there. He watched her.
She knew his look. From behind.
When she came home for christmas.

/ MEW, She came home for christmas



Ni som inte har lyssnat någonting på bandet MEW bör verkligen göra detta. Har suttit i ett redigeringsbås hela dagen och hört ifrån ett annat rum låten "Am I Wry? No" med dem, vilket ger mig otroligt nostalgiska minnen.
Så mitt tips denna kväll blir att lyssna på MEW.

Sov så gott. Puss o kram / Malin










En "mobilblick" tillbaka ett år..

Har haft en mängd bilder i min mobil som jag inte gjort någonting av. Så jag tänkte - nu äntligen ska jag lägga in dem på datorn och få lite ordning. Det var en väldig blandning av bilder och minnen. Gamla som nya kort. Så tänkte helt enkelt bjuda med mig av några av de härliga och minnesrika bilderna som fanns i mobiltelefonen.




1. Kristina en morgon efter en av alla våra "övernattningar"..
2. Skumpan som jag, Mattias och Robert slog till på under en kväll på sjukan..
3. Ida på makeup-presenten jag gav henne..
4. Stefan softar i den härliga solen..
5. Liseberg i juletid..
6. Liseberg i juletid igen..längtar dit..
7. Nyår 2007/2008 i Skåne..
8. Erica bland den omtalade fågelfamiljen..
9. Fågelfamiljen som överraskade oss mitt i kinamaten..
10. Kristina på ett av alla toalettkort..
11. Michaela röker i fönstret a`la förfest..
12. Robin bad om ett kort på den nya frisyren..
13. Försökte fota basisten på Piteås kår..
14. Jag utanför skolan den första snödagen, undebrart solsken..
15. Emelie igår när hon försökte gå i all snö..
16. Rebecka och Emelie utanför "Gallerian" tidigare idag..

Nu ska jag sova och drömma om sydligare breddgrader. Att jag längtar hem är det väl ingen som missat? Det är ingen panik med mig, mer att jag börjar inse att jag hyffsat snart kommer sitta på planet mot landvetter, det ger pirr i magen. Dessutom har jag idag ebställt biljetten, den 17 december 17.00 landar jag i Göteborg. Tills dess ska jag njuta av snön här i Piteå, åka pulka, baka pepparkakor och umgås.

Puss o kram / Malin

Lite av varje, en söndagskväll

ÅÅh jag blir tokig. Varit otroligt dålig på att blogga här på senaste, ber om ursäkt för detta och lovar att dne kommande veckan ska bli betydligt bättre. Mycket beror det på att jag bloggar under några veckor även på en annan blogg, i skolsyfte. En blogg som ni verkligen bör kolla in, samhällsaktuella frågor tas upp i form av text, filmer och ljudklipp. Lämna gärna även er åsikt på klippen, uppskattas!

Snön har kommit för att stanna här i Piteå. Det fick jag svar på igår när jag envisades med att bära högklackat i snöstorm. Skrattade gott åt mig själv och konstaterade att jag inte passade i detta klimat. Mitt umgänge skrattade lika mycket. Väl inne på krogen frös jag så mycket att min vän fick ställa ett värmeljus på golvet mellan mina fötter för att de skulle tina. Galet.

De rosa fotbollsskorna jag bloggade om tidigare fick ingen positiv respons, KONSTIGT nog. Men intressant med er åsikt, anser dock att de kan matchas med i stort sett vilket matchställ som helst. Får se om mina kommande tips får samma negativa åsikter..hoppas det är någon som uppskattar dem i alla fall.

Jag längtar efter Göteborg, staden i väst. Fika alldeles för länge, gå i affärerna som inte existerar norrut och mysa på Liseberg. Snart blir det verklighet, försöker jag att intala mig..och det är nästan sant för det dröjer inte jättelänge nu tills flyget landar på Landvetter. Ska bli sjukt skönt. Och jag klarade tentan så jag kan stanna längre hemma efter jul också, alla tiders.

Ikväll har jag tillåtit mig att bara sitta i soffan och ta det lugnt. Sara bakade morotskaka som vi åt tillsammans med en kopp te. Utanför yrade snön runt och i rummet lyste värmeljusen. Härlig stämning, en bra söndag. Imorgon väntar ny föreläsning och en ny bloggvecka. Skall dessutom förhoppningsvis utföra en "mixerbordstest" som jag sak klara för att få sända radio själv. Håll era tummar tack!

Alldeles nyss skickade min vän Kamilla en bild till mig, en mycket komitk sådan. Gamla minnen (rostar aldrig)..


Nu ska jag bädda rent i sängen, sova några timmar innan det är dags att stiga upp igen. Om ni är uppe vid halv sju får ni gärna ringa och väcka mig, lär annars snooza alldeles för länge..Mitt tips för kvällen blir en låt: Razorlight - Who needs love..sov gott!

Puss o Kram / Malin


Musik non stop

December månad närmar sig och därmed alla julsinglar. Troligtvis kommer det som vanligt en julskiva med Carola osv. Den gamla vanliga visan. Därför höjde jag på ögonbrynen en aning när jag såg att The Hives ska släppa en jullåt med gamla "girls just wanna have fun"-Cyndy Lauper. Spännande. Singeln "A Christmas Duel" kan man ladda ner gratis från The Hives webbsida 28-30 november.


Bild: http://www.thehivesbroadcastingservice.com


Flera artister har presenterats i veckan för 2009 års Melodifestival. BWO, Caroline af Ugglas, Lasse Lindh, Måns Zelmerlöw, Sarah Dawn Finer.. är det någon mer än jag som tycker att det känns väldigt bekant? Har SVT tänkt sända repriser från i år eller finns det inga nya artister i den svenska musikskatten som får chansen? Eller lockar tävlingen helt enkelt ingen annan än den klick som år efter år ställer upp?

"Man får ju inte glömma att "The worrying kind" faktiskt är en låt som handlar om panikångest" säger Ola Salo i reportaget "Lunch med fokus" i veckans Fokus. Lite spretig artikel men kul att veta vad Ola sysslar med nu då det varit lite tyst om dem ett tag. Läsa det hela kan du göra här eller så ber du mig om att få låna pappersupplagan ;)

På tisdag är det Petter som gästar svt:s "Dom kallar oss artister". Han berättar om hur det går till att få ihop livet som småbarnspappa och rappare. Även om inte just Petter är en av dina favoriter rekommenderar jag programmet, det är en bra produktion.

Imorgon släpps äntligen The Killers "Day and age". Förstasingeln "Human" är som bekant grymt bra och av någon anledning har jag kunnat lyssna endel på skivan (finns en mapp vid namn Absolute Ludde på mitt skrivbord med massa godis i musikväg,tack!) och jag kan bara skriva som så tidigare - snälla The Killers, kom till Sverige!

Bor du i Kalmar och är konsertsugen så kommer Timbuktu & Damn till Palace på fredag. Jag har sett den korte rapparen från Skåne en gång tidigare på Hulstfred -06 och det var verkligen bra. Eventuellt ska jag och systeryster dit (min familj kommer hit i helgen, yey!). Cred till Palace också som har studentpriser! Även om det bara handlar om 30 kronors rabatt är det också pengar.. det förstår man i alla fall nu när det är en hel dag kvar innan csn kommer..


Nu blir det sängen! Natti natti!
// Kristina


Har ni ätit upp fjärrkontrollen?

v.46
Veckans..
..låt: "E18" med Detektivbyrån. Mysigt värre i lurarna och live på Söderport. Popidyll förra onsdagen och livemusik är aldrig fel.
..dryck: Ett glas mjölk. Ja för klockan halv två på lördagsnatten var hederlig mellanmjölk och kanelbullar inte fel. Bra idé av fyllan-i-villan-arrangörerna!
..händelse: Ovan nämnda Fyllan i villan var roligt! Grymt kul att se allas fantasifulla kreationer. Nu blir det inte så mycket maskeradande på ett tag skulle jag tro..
..citat: "Ja det är klart att man inte ska ljuga eller förvanska sanningen. Men vad är egentligen sanning?" Det sa vår lärare nu under en av föreläsningarna i Nyhets-tv. Låter det bra?
..matlåda: Har blivit mycket bättre på att ta med matlådor det sista.. men tyvärr inget speciellt att bjuda på. Ska försöka laga lite mer spännande saker i fortsättningen!
..sms: "Har ni ätit upp fjärrkontrollen?" Vet inte riktigt varför, men jag tyckte det var lite kul! Hänger på sätt och vis ihop med youtube-klippet nedan.
..favorit-inlägg-av-sötaste-Malin: "Malin tipsar..." är lika kul och inspirerande varje gång!
..youtube-klipp: Lite väl koncentrerad på maten eller?



Årets(livets) snyggaste sko!

Nikes rosa variant av fotbollsskon Mercurial Vapor är en dröm, en liten bakelse..
vill, vill ha! NU!

Läs mer om skon på Elle. Vad tycker ni?



 
// Malin


home sweet home


Home sweet home - Those dancing days

Ett litet musiktips i vykortsform på kvällskvisten :)

Ska äntligen krypa ner under täcket. Jag trodde aldrig det skulle ta så lång tid att diska.. har blivit en expert det sista på att vänta med att diska tills det verkligen inte finns någon återvändo. Dumt med tanke på att allting sätter sig så förbannat hårt och jag blir alldeles torr om fingrarna. Å andra sidan har jag blivit en hejare på att stapla disk som ska torka på min pyttelilla diskbänk. Alltid nåt!

Nog om min disk. Imorgon efter skolan blir det förhoppningsvis en inspirerande afton.  "Världens bästa radiocoach", Valerie Geller, kommer till SR Kalmar och ska föreläsa och även vi studenter är inbjudna. En föreläsning om powerful radio. Inspirera, informera, underhåll, berör och var aldrig tråkig! Hoppas att det är lika bra som det låter!

Har halvt pustat ut när det gäller praktikplats då antagligen halva tiden är löst. Och efter ett lugnande samtal med vår lärare ska jag ta tag i andra halvan med ny energi!

Natti natti!!
// Kristina

Lost?

Har fastnat i Lost med Coldplay. Lyssnat flera gånger nu.. mysig! Blev aldrig att jag tog tag i min lilla lista igår kväll. Istället ett långt telefonsamtal med Josefin innan det blev buss från Skvallertorget till Södercentrum och hem till Ludvig.

Har gjort ett nytt försök idag:
  • Skriva artikel till Östran ( X ) (Jag tror att jag är klar, ska kika på den en gång till senare ikväll)
  • Skriva praktikansökningar (    )  (Senare ikväll?)
  • Ringa personporträttpersonen för medgivande ( X )  (Blev tyvärr inte ja direkt utan ett "jag ska fundera på det.." suck)
  • Uppfinna mer tid (   ) (Still working on that one)

Glöm inte:
Dom kallar oss artister  21:00 ikväll med In flames. Vi får följa med på turné och Timo Räisänen kommer att framföra en egen version av The mirror's truth. Spännande!

Nu ska jag panera lite fisk så att det blir en god middag.

Blogg you later!
// Kristina

Malin tipsar...

- Det är fotbollsgalan ikväll, jag har två önskningar inför kvällen: Att Robin Söder vinner årets nykomling och att Zlatan INTE tar hem guldbollen (blir totalt less i så fall).

- Veckans låt: Erik Hussle - Hurtful


- Vill du slippa stressen? Börja hångla mer då, det hjälper enligt Aftonbladet.

-  Den 1 januari 2009 kommer Socialstyrelsen ta bort sex stycken diagnoser för sexuella beteenden ur sjukvårdens diagnossystem. I dag sorteras dessa in under psykiska sjukdomar och beteendestörningar.

- Robin Eriksson åkte ur Idol, riktigt pinsamt!

- Om du är designfreak och älskar sport, då har Elle.se de hetaste tipsen på prylarna för dig.


- Årets julklapp blev : upplevelse. Svenskarna vill ut på äventyr, vilket jag tycker är väldigt positivt!

- Vill du gå på Elle galan? Designa din egen drömklänning här och det kan bli ett faktum för dig!


/ Malin

ett skönt litet citat


"För konsten skull slår jag en klack istället för att skjuta på mål. Jag skulle kunna spela fotboll utan mål."


Det sa Håkan Hellström, för en stund sedan innan han sjöng och sedan delade ut priset till årets back. Jag ler. Han är underbar.



Håkan Hellström på Hultsfred-08. Foto: Kristina Stulken


Nu måste, måste, måste jag skriva vidare på det som egentligen är viktigt!
// Kristina

Ett litet tips för kvällen!

Hey!

Du kanske inte gillar sport, än mindre fotboll. Men tycker du om Håkan Hellström är Fotbollsgalan ikväll ändå ett tips eftersom Göteborgs stolthet står för en del av underhållningen. För mig kan det inte bli så mycket bättre. Härliga klipp och tillbakablickar i sportvärlden är alltid kul, vilken sport det än gäller.. bakas det ihop med favoritmusik är det en given ingrediens i kväll. Fanny har tippat vem som tar hem de olika priserna, ser ut som en vinnarrad :)

Annars finns det lite saker att bocka av idag:
  • Städa korridorsköket  ( X )
  • Skriva artikel till Östran (    )
  • Skriva praktikansökningar (    )
  • Ringa personporträttpersonen för medgivande (    )
  • Uppfinna mer tid (    )



Tänkte ladda upp lite bilder från Fyllan i villan när jag orkat lägga in bilderna någon dag.. Men så här såg i alla fall jag ut i lördagskväll. Foto: Linn


Take care!
// Kristina

Ni har en ny blogg att följa!

Vi håller i skolan just nu på med ett grupparbete i kursen "medier i samhället". Arbetet går ut på att blogga om aktuella saker som berör oss i samhället. Det kan vara artiklar, krönikor, filmklipp och ljudklipp. Jag vill jättegärna att ni går in och läser min grupps blogg och lämnar en kommentar. Vi uppdaterar den minst sex gånger / vecka
www.pip.webblogg.se


// Malin

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag skulle ju bara gå hem från Mattias efter ett par omgångar mario kart, när jag insåg att jag hade glömt min lilla usb-sak som jag surfar med (ja mobilt bredband alltså) i skolan tidigare ikväll när vi sände radio. Klockan var runt ett men eftersom jag inte var speciellt trött och inte ville gå runt och oroa mig för att den skulle försvinna tog jag cykeln upp till skolan. Lite konstig känsla att ta sig igenom tre passerkortsstationer med kod i skolan mitt i natten. Trots att man har ett kort känns det ändå på nåt sätt som om man bryter sig in. Skrämde upp mig själv lagom mycket inne i den mörka byggnaden så det var med skakiga fingrar och ett litet kaninhjärta som jag krånglade upp låset på cykeln när jag väl var ute igen. Pjuh!

Tog norra vägen hem eftersom den är lite mer upplyst. Ungefär vid friskis&svettis vinglade en ung man runt mitt i vägen med blod i ansiktet. Jag erkänner.. första tanken var att cykla ännu fortfare. När han sträckte ut handen och ångestladdat skrek "hjälp" efter mig hann någon tanke i stil med "jag är ensam tjej, han är en full kille som dessutom är större än mig" passera innan jag stannade. Stackarn sa att han hade blivit nedslagen på väg hem från krogen av ett gäng nazister. Bara för att han hade vänstersympatier. Flera killar mot en. För att de sammanlagt inte hade argumentationsförmåga stor nog att verbalt bråka vidare. Arg blir jag. Riktigt arg.

Följde i alla fall killen till polisstationen eftersom han hulkande frågade om jag kunde tänka mig det. Och nu tänker jag på hur svårt det här med civilkurage egentligen är. Min första tanke var ändå att cykla vidare. Trampa fort, fort vidare hem till tryggheten innanför den låsta dörren. Men någon instinkt sa åt mig att stanna. Och så här i efterhand känns det ändå bättre. Jag hade antagligen inte somnat lika gott på kudden om en stund om jag inte vetat att han var i tryggt förvar hos polisen. Men tänk om killen hade haft andra planer?

Nu borde jag sova. Fyllan i villan imorgon och jag ska hinna studera in min roll lite mer.

Sov gott!
// Kristina

Vill du önska en låt..?

..då ska du ringa in till radio Shore (nr 0480-497034) mellan 20:00 och 21:00 ikväll då vi sänder önskespecial med På Smällen! Lyssnar på programmet gör du genom att klicka här eller om du bor i Kalmar med omnejd går 98,6 mhz på fm-bandet lika bra!

Alla låtar finns tyvärr inte i vårt arkiv, men är det så att just din låt inte finns försöker vi fixa fram något annat som du gillar!

Hörs i etern ♥
// Kristina



I radiostudion någon gång i våras när Systeryster var här!

Julmust och homoäktenskap

Efter en veckas uppehåll är jag tillbaka med nya tag (nåja) och tänkte bjuda på lite av förra veckans godingar innan kudden väntar (tyvärr inte Luddes kudde för han är i Södertälje..).

v.45
Veckans..
..låt: "Bum like you" med Robyn är riktigt skön att höra i bilen så det var givet när jag körde pärlan hemhem till Västerlanda.
..dryck: Julmust hos Libby på lördagskvällen var gottigottgott!
..händelse: Kalmar FF:s guld ja.. för även om jag egentligen inte håller på de rödvita så var det kul att se sådan feststämning i stan!
..citat: Minns inget speciellt från förra veckan.. men i tisdagens SvD stod ett som jag tänkte bjuda på redan nu.. annars är risken stor att jag glömt av det till nästa vecka. I alla fall:
" Jag tar det som en uppmaning att inte betala skatter eftersom jag inte är en fullvärdig medborgare." Det sa sångerskan Melissa Etheridge efter att en folkomröstning gjort homoäktenskap olagliga i Kalifornien, enligt nättidningen Daily Beast. Skön logik tycker jag och kanske ett bra argument för debatten här i Sverige?!
..sms: "Okej. Men det ser ut som en kvällsdate. Jag är på :) film och mjukisar? puss" (Jaaa, gillar att mysa i Elisabeths soffa i Trollhättan en lördagskväll! Är ju ett av mina andra hem!).
..favorit-inlägg-av-sötaste-Malin: "För en lång, lång natt..." Gamla kort är alltid roligt att se!
..youtube-klipp: Youtubesnördande på hög nivå på söndagskvällen bjöd bland annat på en gammal goding. Lika rolig varje gång:




Sleep tight!
// Kristina

Good enough to waste some time.





// Malin

Påminnelse!

Tänkte bara påminna om två saker ikväll:

  •  19:00-20:00 "På smällen" i Radio Shore (lyssna genom att klicka här).
  • 21:00-21:30 Dom kallar oss artister, svt1, handlar idag om Marit Bergman.

See you!
// Kristina

Kanske äntligen denna gången..

ÅH nu jäklar!

Precis exakt nu kände jag för att skriva och för att verkligen seriöst ta tag i allting. Det kan väl inte vara mening att jag ska misslyckas med allt, någon gång måste väl även jag lyckas? Det ska bli nu. Träningen går galant, ökade tio kilo på tre gymredskap idag vilket var åt rätt håll. Jag ska köra gärnet imorgon på Java, PiteFM. 08.10. Min favoritlåt kommer att spelas och dagen kommer att börja bra. Resten av veckan ska jag verkligen anstränga mig för att få gjort allting på mina långa listor. Det ska gå. Dessutom ska jag om allt känns okej bjuda ut en person i slutet av veckan, vad tusan  - eller hur får man tänka att antingen bär det eller brister det, eller? Jag saknar Göteborg och närhet. Vill ut på resa, titta ut genom fönstret och veta att man är på väg. Men allt är bra här, tro ingenting annat. Mer att jag skulle behöva andas lite annan luft.

Men jag ska lyckas, jag vet att jag kan det. Måste bara komma på rätt sätt, snart.

/ Malin



Malin tipsar...

- Adidas har kommit ut med en ny designer kollektion. Vem vill inte ha något av dessa plagg?
(Bilder: Elle.se)



Glasvegas låt Geraldine ger gåshud. Ren härlig gåshud.

- Kalmar FF har tagit Sm guld, grattis!

- Killar, vill ni vinna en skräddarsydd J.Lindeberg outfit? Kolla in KINGS hemsida.

- Lars åkte ut i Idol, jättefel om ni frågar mig.
(Bild: Tv4.se)



- Dame Edna är sminkföretaget MACs nya kändis ansikte. Färgglatt och annorlunda, en bra present!
(Bild: Elle.se & Plazakvinna.com)



- Anna Ternheims nya skiva Leaving on a mayday kommer att förgylla mina höstkvällar.

- Här kan du lära dig knyta en fluga. Kanske något att imponera med?
(Bild: Kingmagasin.se)



- Elle.se tipsar om att håret i höst ska dras bakåt, så att ansiktet får träda fram mer. Alltså fritt fram med hästsvansar, flätor och hårgelè!
(Bild: Elle.se)



- Nästa sommar kommer Sex and the City 2 spelas in, ja ni läste inte fel - en uppföljare är på gång!




Take Care.

SM-fest i stan?

Tänk att en helg hemhemma går så fort. Om tre timmar måste vi åka ner till Göteborg för att hinna med tåget. Det har varit en minst sagt späckad helg förutom den lugna fredagskvällen framför Idol (som hade grymt tema denna vecka, härliga låtar) har jag hunnit med dop, sjukhusbesök och filmkväll.. Låter kanske inte så mycket ändå men då hanns allt med igår. Ont, ont gör det i mig när man ser söta morfar med tårar i ögonen säga "Det är inte så långt till jul ändå" när jag sa hejdå..

Mamma håller på och gör riktigt god mat, fars dag som det är. Sedan blir det 4½ timma tåg över till ostkusten och förhoppningsvis anländer jag ungefär samtidigt som ett guldrusigt KFF-gäng. SM-fest i stan vore inte fel! Ännu bättre att Ludvig möter mig på stationen.. :)

Blev en liten morgonpromenad i solen och daggen igår också innan dopet.



See you!
// Kristina

Nej, jag är inte full..

.. trots tidpunkten för blogginlägget. Har faktistk kört bil hem alldeles nyss efter en liten filmkväll i Trollhättan med två söta vänner.

Kom precis hem när du ringde. Du undrade varför jag inte var i Kalmar och sjöng lite på en håkan-låt för mig i luren. Förstår du hur mycket jag saknar dig?





"I say: come over to my place. You're always in my head, and i want you now.
I say: come over to my place. I want you in my bed, and i want you now.
"
Miss Li, Come over to my place


Godnatt bloggvärlden!
// Kristina

Malin utmanade mig..

Utmaning

Jag blev utmanad av Malin:
Regler: Sätt in dessa regler och länka gärna till den som utmanade dig.
Berätta 8 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
Utmana nya i slutet av inlägget genom att skriva deras namn.
Låt dem få veta att dem är utmanade!


1. Satt och sjöng högt och fult för mig själv idag när jag körde mellan Kalmar och Lilla Edet. 40 mil själv är rätt tråkigt..
2. Skulle precis som Malin vilja sända ett eget radioprogram ( i P3 såklart, totalt P3-nördig).
3. Trodde på det mesta min 4 år äldre syster lurade i mig som liten. Var totalt förkrossad och fick tröstas av mamma jättelänge när jag som två-tre åring fick berättat för mig att jag minsann inte var hennes syster utan en adopterad apa från Borås djurpark. Håret? Ja det hade de rakat av mig..
4. Har sovit i en bagagelucka på en pakeringsplats i centrala Oslo en oktobernatt. Det var satans kallt. Och det var ingen kombi.
5. Är rätt så galen i choklad.
6. Har väldigt många smeknamn efter för- och efternamnet, men kan just nu bara komma på ett som inte alls har med någon av dem att göra. Min syster kallade mig för Somin när jag var liten.
7. Min vänstra tå är jättesned och har en konstig knöl på sig.
8. I somras satt jag på Smulan i Trollhättan och pratade med en kille om musik. Jag fick hans myspace och igår hörde jag en mysig låt på P3 innan jag skulle till skolan. Låten avades som "Love makes me cry" med Adrian Modiggård. Det kändes så väldigt bekant och efter en check i datorn insåg jag att det var han. Singeln hade släppts en månad efter jag träffade honom. Kul!

Jag utmanar nu:
Josefin
Erica
Ida

Hoppas ni antar vadet!
// Kristina





Love makes me cry - Adrian Modiggård

SKYNDA!

TIPS!

Om ni har SJ prio kort, gå genast in och beställ resor i Januari månad.., de kostar då ENDAST 25 kronor.

Tyvärr Kristina, Sanna och Mikaela verkade det inte gå att beställa biljetter hem till er...TYPISKT NOG.
Men Robin, har beställt en biljett till Stockholm i januari, om du vill ha mitt besök?
Och en resa tillbaka till Piteå (Luleå) efter jullovet för 25 kronor, Im happy!

/ Malin

Jag har blivit utmanad.

Utmaning

Jag blev utmanad av Mikaela:

Regler: Sätt in dessa regler och länka gärna till den som utmanade dig.

Berätta 8 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

Utmana nya i slutet av inlägget genom att skriva deras namn.

Låt dem få veta att dem är utmanade!

1. Var vaken HELA valvakan och somnade först efter Obamas tal, 06.30 cirka.
2. Tycker att den kommande söndagen ska bli plågsam.
3. Har en bula i pannan sedan jag var ett år gammal,
ramlade med huvudet före i ett kakelgolv.
4. Missar inte ett Greys anatomy avsnitt och gråter alltid i slutminuten.
5. Drömmer om att sända ett eget radioprogram.
6. Vunnit storkovan på en tia-lott.
7. Saknar alla som bor söder om mig (finns inga längre norrut..haha).
8. Vill hem till västkusten för att fika, andas och skvallra.


Jag utmanar nu:

Kristina
Sanna
Fanny


Min lördag som man

Känns lite som om bloggen blivit enbart Malins den här veckan.. jag har helt enkelt skrivit så mycket att lusten för att blogga inte riktigt funnits. Först och främst har ett stort personporträtt gjorts och sedan lite reflektioner kring redigering. Egentligen borde jag packa just nu eftersom jag imorgon bitti styr den vita lilla pärlan mot västkusten.. men som alltid annars hamnar man här istället. Bjuda på ett veckans? Nej, jag har helt enkelt inte lust så det blir en paus denna vecka.. Istället är det väl hög tid att bjuda er bloggläsare på min Halloweenutstyrsel (för dom få som kan ha undvikit det på fejjan) eftersom ni fick se skönheten Malin.

I lördags testade jag och min andra Malin på att vara män. Lagom scary utstyrsel för Halloween faktiskt. Och jag måste säga att det var kul. För ja, det var ju helt enkelt okej att va lite brötig, rätta till paketet mellan benen, skita i hur sminket sitter klockan halv två på kåren, inte behöva dansa snyggt och dricka festliga drinkar.. och höjdpunkten av allt var helt enkelt då vi entrade det outforskade rummet på kåren.. HERRTOAN! (Tyvärr var vi lite mindre grabbiga och råkade dela toa.. sånt som händer..)

Well, well.. här är det. Fick sjukt mkt komplimanger under kvällen från tjejer om hur snygg jag var som kille. Jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska tolka det..





Ett veckansbidrag kan jag i alla fall bjuda av mig. Flera som läser här ska ju bli journalister och kanske blir inriktningen sport. Ja låt då Betnér driva lite med dig..

Godnatt!
// Kristina






För en lång, lång natt...

Drack precis glögg och åt pepparkakor, mys.

Har ytterliggare en gång fastnat för en låt som spelats om och om igen nu. My Valentine med Timo Räisänen. Han kommer snart till Luleå och känslan är att jag kommer att skrapa ihop mina sista slantar för att se honom. Jag och Michaela lyssnade på honom i Göteborg i somras och det var bra. VÄLDIGT bra. Så om någon känner sig manad att hänga på, så är det bara att anmäla sitt intresse. Har ju glömt att nämna att jag i lördags var i Luleå på Betnèrs show "Ett tal till nationen". Tyvärr blev jag smått besviken, sett honom innan och ansåg att han var betydligt bättre då. Dock var han inte dålig på något sätt, utan mer att skämten inte gav full utdelning, om ni förstår.

Inatt ska jag göra någonting jag tidigare alrdig gjort. Jag ska valvaka det Amerikanska valet tillsammans med större delen av klassen. Några ska hålla sig vakna genom öl, själv har jag ännu inte bestämt mig. Emelie ville komma förbi och shotta lite innan - jag är smått tveksam till förslaget, men vi får se. Haha. Det ska i vilket fall bli spännande och en helt ny "upplevelse", förhoppningsvis kommer vi mestadels att se på Filip och Fredriks version av valvakan. Något mer underhållande.

Kristina har varje vecka en lista här på bloggen. Jag tänkte inte vara sämre jag, utan också uppfinna en lista - dock inte likadan. Min lista kommer bestå av olika tips eller nyheter. Kan vara allt ifrån mode, skvaller eller musik. Ja, ni förstår - jag letar reda på nyheter som jag sedan informerar er om. Låter det som en bra idè?

Nu ska jag diska, sedan kommer Emelie hit. Så får vi se om det bli shottar eller inte, det blir i alla fall skvaller och myspys. Ha en trevlig kväll allihopa!

Puss o kram / Malin




 
Minnen för att lätta upp den mörka, kalla årstiden...




...


Släng iväg en röst, tack!

Kristina lurade mig in i en tävling angående Halloween outfit, så nu tycker jag att ni ska hjälpa mig och kasta iväg en röst. (Skit i om ni tycker någon annan är snyggare, eller bättre..haha) Länken


Tackar! / Malin


PS:
Malin är på bild nr 135 så slipper ni ens kolla igenom de andra bidragen ;)
/ Kristina

Min kväll som sockervadd...



Att vara sockervadd är inte lätt.
Under en och samma kväll hinner man bli stoppad av polisen när man cyklar (utklädd till sockervadd och med en annan sockervadd på pakethållaren), tappa papperstussar hela hemvägen ifrån Max, skicka kryptiska och tokiga fyllesms, dricka turkisk öl, dansa vilt på kåren, skratta länge och mycket, bli nostalgisk, kasta mini-marshmallows, ha sjuktkul, äta pyttipanna till middag (på en fredag!) haha och vakna upp på lördagsmorgonen med dunderhuvudvärk och en vitfrisyr som skulle nå till andra sidan staden!

Hoppas er Halloween kväll var lika underhållande och galen!

Puss o krams / Malin

RSS 2.0