Ett nytt år med nya drömmar i samma verklighet.

Kristinas skrev idag en liten fin årskrönika i mini format, och jag vill eller ska inte vara sämre.

År 2008 har varit ett mycket händelserikt år på alla tänkbara vis, jag började på högskola som jag senare under samma år bytte. Jag flyttade ifrån de södraste delarna av Sverige till nästan så långt norr över som är möjligt. Finns val jag ångrar i efterhand och det finns val som jag absolut inte skulle vilja vara utan. Jag har lärt känns otroligt många underbara människor som jag vet kommer att består för en lång tid framöver - om inte för alltid. Jag haar tillsammans med en av dessa startat en blogg under året som jag hoppas blir ännu bättre till nästa år. Jag har besökt platser jag aldrig tiidgare besökt och ätit Pitepalt och insett hur omsmakligt det är.

Besökte Hultsfred för andra gången i mitt liv och därifrån har jag många minnen, vädret som varierade varannan minut och Håkans Hellström & The Hives spelningar som var snäppet vassare än de övriga. Därifrån bär jag även med mig rösten jag drabbades av, eller snarare pipen som skulle vara en röst. Tältet som någon festivalbesökare snodde utav oss tio minuter efter att vi valt tältplats och första ölen som jag drack på parkeringen.

Kent konserten i ett sommarvarmt Göteborg tillhör också favoritminnena, där jag bland annat fick Jocke Bergs plektrum av en väldigt snäll vän och fick njuta av sensommarnatten tillsammans med Michaela. Detta år insåg jag också min passion för färgen rosa som tidigare inte lika ofta klätt min kropp och många engelska rockband spelades i min stereo. Jag fyllde 20 år och firade min "systembolagspremiär" åt att bland annat köpa vin åt mamma, vad jag köpte åt mig själv minns jag inte., men tror det bland annat bestod av mousserande vin.

2008 skålades in i Höör i Skåne tillsammans med bland annat Stefanie, Glenn och Jens. Mycket trevligt nyår med god mat och fina fyrverkerier. Jag gjorde även detta år min premiär på Tradera, tyvärr kanske. Jag fynade i alla fall en del, som dock har lugnats ned något nu - om det lugnar er!

Att skriva vad som hände i nöjesvärlden detta år är någonting jag hemskt gärna skulle vilja göra, men inser samtidigt hur mycket av den informationen ni redan läst och tagit del av. Några höjdpunkter enligt mig är :
Coldplays nya platta,
Robyns genomslagskraft i världen,
Skotska bandet Glasvegas enorma succè,
Sex and the city filmen, Markus Krunegård och Vernonica Maggios många nomineringar i våra svenska musikgalor
och inte minst min egen insats i PiteFm.

Nu vill jag önska er ett GOTT NYTT 2009!
Jag hoppas att ni ska lyckas med i alla fall någon av era drömmar, förhoppningar eller mål under året och att ni ska få vara friska och att fred på jorden snart blir verklighet.

Kärlek till er alla! ♥
Puss o Kram - Take Care / Malin

Gott nytt år!

Så var den här, årets sista dag år 2008. Imorgon för ett år sedan skrev jag följande ord på min gamla blogg:
"Starten på det nya året (efter 12-slaget) har inte varit annat än dålig (tråkig efterfest, lite tjafs, ont i magen, kallt om fötterna, migrän och spya till följd av det, feber, svårighet att äta, osv). Har hört att nyår skulle vara en värdemätare för resten av året som ligger framför en. Men jag tror inte på det, 2008 kan bara bli bättre och bättre."


Såhär i efterhand kan jag lugnt meddela er att nyårsfirandet inte alls blev någon värdemätare för året. Jag har haft ett ritkigt fint år. Först och främst var det någonstans runt det nya årsskiftet som jag började umgås med de underbara personerna som jag nu ser som mina närmsta vänner i Kalmar. Till skillnad från innan har de inte gjort mig ledsen och aldrig behandlat mig illa. Det var också fem dagar efter nyår som jag flyttade, och jag trivs super. Hade inte den möjligheten uppkommit vet jag inte om jag hade fortsatt i Kalmar.. Sommarjobbet som reporter var underbart och sedan drog skolan igång igen och jag är glad att jag var fadder och på så vis träffade min snygga Ludvig. Hösten ihop med dig har varit så bra.

Är det något jag i efterhand saknar är det kanske en liten tripp utanför Sveriges gränser. Får hoppas på det under 2009. Och såklart, att min fina vän och bloggkollega Malin inte längre bor i Kalmar. Men betyder vänskapen något håller man ändå kontakten.. och ja, ikväll tror jag att nyårsfirandet blir mycket bättre än förra året för jag ska ju fira ihop med Malin :)

Hoppas ni nu får en underbart fin kväll! Och blir det inte så, så ta till er de ovanstående ord och se till att göra 2009 till det bästa året hittills ändå.

Gott nytt år kära vänner!
// Kristina

Alla gamla bilder ligger på dvdskivor i Kalmar men på min resedagbok hittade jag det här fyrverkerikortet. I och för sig inte från nyår, utan från "Malta firework festival". Ett firande de hade på årsdagen av deras inträdelse i EU. Tydligen lite mer stolta EUmedlemmar än vad svenskarna är.. Hur som helst, fyrverkerier passar ju väldigt fint idag också!

"Halvnakna män - som absolut inte var intresserade av oss"

Det känns som om jag befinner mig i en bubbla. En bubbla med ett frågetecken i mitten, lite vilsen och lite nöjd. Dagarna sedan jag kom till västkusten har bara ramlat förbi, utan att jag egentligen har gjort någonting mer än ätit alldeles för mycket och gjort slut på pengar. Pengarna är egentligen mitt största orosmoln för tillfället, jag fick ett litet bidrag av Csn i decembermånad för att få mer i Januari. Det är inte helt lätt när jag inser att pengarna ska räcka många veckor till och redan är som gott slut. Dessutom är det nyår om bara några dagar, en dag då man helst skippar att tänka på pengar. Det är i alla fall skönt att vara hemma, trots att det kryper i benen att hinna träffa personer man annars inte kan träffa och gå i affärer man annars inte kan gå i.

I fredags var det utgång i Göteborg, en mycket lyckad sådan. Det är inte ofta jag förfestar ute på en pub, på grund av studentlivets ekonomi. Men detta gjorde vi och mycket trevligt var det. Efter det drog vi vidare till Park Lane och utan förvarning var vi inne och dansade bland hundratals halvnakna män - som absolut inte var intresserade av oss, utan varandra. Japp, det var en sådan kväll. Så vi kund ei godan ro dansa för oss själva till den ena schlagerdängan efter den andra. Kvällen blev lång och gårdagen var därför ganska seg och tillbringades mestadels hemma i soffan med spel och familjen som sällskap. Skönt.

Imorgon hoppas jag på att jag mår bättre än vad jag göra för tillfället, är lite seg och fryser som tusan. Om så är fallet ska jag försöka hitta mig en nyårsklänning och träffa Kristina en stund. Hoppas på att så blir fallet. Nu ska jag koka lite espresso i min nya kokare som jag köpte igår tillsammans med en ny mjölkskummare efter att den förra gått sönder. Mums, säg vad som om kaffe - men oj vad jag tycker om det!

Förälskat mig en aning i denna låt.
A Camp - Stronger than Jesus.


Puss o Kram / Malin

En "sådan" som bloggar...

Det var ett bra tag sedan jag skrev här nu, det är så jag inleder varje inlägg här nu förtiden. Men i vilket fall, det var längesedan, men bättre sent än aldrig, eller hur?

Igår var det julafton, om någon mot förmodan som läser denna blogg har missat det. Det var en trevlig gårdag, ungefär som de senaste åtta åren, det finns en trygghet i det samtidigt som det är bra med lite förnyelse. Men kanske är det så att den dagen ska vara en tradition? Min kusin undrar om jag bloggade, eller snarare vad den hette. Han sa att han tog det för givet att jag bloggade, att jag var en ”sådan” som gjorde det. Okej, kanske det. Jag får hälsa till dig Erik, hej hej! – om du nu skulle läsa vår blogg så får jag hoppas att du blir en trogen läsare.

Ute på ön händer det inte mycket, mer än att jag är rätt pank och inte har någon större lust för ”juldags festande”, det blir party för min del imorgon istället. I Göteborgs kärna, det blir bra och redan laddad! Det som är lite surt är att jag packade FÖR LITE kläder med mig till västkusten, i alla fall för festande. I-landsproblem, jag vet. Men det är trots det fortfarande ett problem. Haha. Vi får se, sjukt sugen på rean, men plånboken strejkar.

Extern hårddisk, 1 Tb fick jag bland annat i julklapp. En klapp som var väldigt välkommen, men som läget är nu fungerar inte min dator – vilket leder till att klappen inte kan hjälpa till med något för tillfället, trist. Så just nu sitter jag på en seg dator och halkar mig fram på lite hemsidor och lyssnar på gammal musik i datorn. Sådär spännande, men bättre än ingenting. SATC är sällskapet denna eftermiddag / kväll, enkelt och kravlös underhållning, skönt.

Nu ska jag njuta av det stilla livet härute och hoppas på mycket mys de kommande dagarna. Vill någon följa med på bio i veckan kanske, eller bara hänga lite granna? Dessutom ska Timo Räisinen vara med i Körslaget, det anser jag var coolt, nördigt coolt - heja Timo!

Take Care.
Puss o Kram / Malin

julklapp från kent

Förstår ni hur svårt det är att få tag på folk på kommunen den 23 december? Ja just nu går mitt arbete inte speciellt bra alltså.. vore ju bra om jag fick skrivit någon artikeln under dan kan man ju tycka.

Jaja, en trevlig överraskning damp ner i inkorgen för mailen nyss. Kent önskar fansen god jul och lägger upp en ny låt för gratis nedladdning på deras webbsida. Nice! Låten heter På drift? och en alternativ version kommer att användas i Friends nya film mot mobbning. Jag ser fram emot att få ladda ner låten när jag kommer hem i eftermiddag. Om ni gör det så länge kan ni ju berätta vad ni tycker om den!

Nu ska jag fortsätta att terra några telefonnummer..

Jag får väl göra som kent och önskar er alla en god jul! (men vi hörs säkert imorgon också..).
// Kristinabild: www.kent.nu

I miss you already!

Gokväll!

Det där papret ja.. finns i alla fall ett sidhuvud i mitt dokument. Och runt tiotalet rader, men jag vet inte om det jag har skrivit är av någon som helst relevans. Tur att syster yster kommer hem för julfirande imorgon!

Har ju inte varit alltför aktiv på bloggen det sista i Kalmar och tänkte därför bjuda på lite bilder från Shock-festen. Riktigt rolig kväll på sjukan och sedan en sväng till white night på kåren innan jag alltför tidigt fick gå hem (att vara sjuk o festa går inte alltid så bra). Men men nog om det. Det jag egentligen ville säga var att trots en motig kursstart (förlåt om jag varit gnällig) så var de sista dagarna i Kalmar med er jättefina. Det är supermysigt att vara hemma och skönt att få vara lite "ledig". But hey guys, I miss you already! Tokigt festande, fnissiga stunder, på-spåret-nörderi, alfapetande, lilla julafton och wienerbagerisfrukost, det var en fin vecka om man räknar bort föreläsningarna..

Har inte heller berättat vad jag fick i julklapp av Ludvig. Han visade verkligen att han förstår vad jag tycker om och gav mig en elektronisk fotoram! Hur ofta får man tummen ur att framkalla sina kort? Nu kan jag variera innehållet i ramen genom att ladda in vad jag vill för stunden. Och när man stänger av är det en spegel. Perfekt teknik :) Och en perfekt julklapp. Tack baby! Jag väntar med spänning på den 24e så att jag kan öppna pappret med din låt också.. spännande!

Nu är det dags att sova för imorgon blir det work mellan 8 och 17. Hoppas att jag får skriva om något kul.

Sleep tight!
// Kristina

Ps. Mycket väl bilder som skulle kunna platsa i ramen ;)

JMG bättre än Kalmar?

Sorry för dålig uppdatering men det har varit hejdå och resande för hela slanten. Är hemhemma nu, skönt och kul att träffa alla.

Tanken när jag slog på datorn nu var att jag skulle börja med mitt paper men av någon anledning hamnade jag här istället.. Känns lite smått omöjligt att skriva första ordet i det tomma word-dokumentet. Mycket på grund av att jag inte förstod så mycket av min vetenskapliga artikel igår när jag läste.. Det får lösa sig.

Imorgon ska jag till Vänersborg och jobba lite som reporter. Skummade igenom tidningen nyss och såg att i princip alla vikarierna från sommaren fanns bland bylinesen (konstigt ord, heter det så?) och det är ju lite kul. Något annat som är kul är att läsa deras artiklar kritiskt. Hittade i alla fall två ord som hade strykits över med rödpennan av Anette om hon hade fått chansen att rätta. För vad sägs om "hemmahörande" och "offret" ? Skulle inte tro att det hade blivit godkänt i Kalmar. Men men, de är båda två, om jag minns rätt, precis färdiga vid JMG i Göteborg och det ska ju vara en bättre skola med bättre rykte har man hört...

Men men, ska jag bli godkänd och lyckas ha något som kan kallas jullov borde jag börja skriva mitt paper nu.

Bye bye
// Kristina

Ps. Kom på att jag drömde en så konstig sak i morse. Det handlade om tv-kursen och att hela redktion b hade blivit underkända av Ackel eftersom några av klippen hade varit för mörka och att han inte hade gillat färgen på bilen (nu minns jag inte i vilket sammanhang vi hade en bil för det hade vi ju inte men den var i alla fall en av orsakerna..) Helskumt. Vi skulle få göra ett helt nytt magasin för att få G. Haha, jag behöver nog komma bort från skolan lite.

Snart snart snart...

Nu är jag de sista timmarna i skolan för det här lovet. Det pirrar i min mage av resfeber och hemlängtan!

Det blir en lång kväll med packande, tvättande och städande - men det är helt okej.,För att imorgon 17.00 landar jag i Sveriges näst största stad, förmodligen med ett stort leende på läpparna. Dessutom fick jag världens bästa hejdå kram förrut som värmer i hela kroppen, det kommer att bli bra. :)

Nu är det dags för möte och sedan hem och fixa pick och pack. Hoppas vi ses på västkusten!

Puss o Kram / Malin


Julemys?

Ny kursstart en dryg vecka innan julafton känns lagom omotiverat. Och lätt känns det inte som om det kommer bli heller. Stress stress. Därför tog jag mig tid att baka lite pepparkakor med tjejerna i korridoren idag! Skönt avbrott och mysigt!
Nu är näsan nedkörd i Thuréns vetenskapsteorier igen och jag är lättad över att Ludde lyckades köpa Eksröms mediernas språk till mig. Två ex fanns tydligen kvar i bokhandeln.. nu finns det bara ett..

Låter det vara kortfattat idag och bjuder på lite julmysbilder istället:

// Kristina


Härlig snöfredag

KLARADE SECTORPROVET!

Så nu kan jag sända helt på min egen hand i den digitala världen! :)


HEJJA PÅ KEVIN IKVÄLL!

/ Malin

Snörvel

Det har bubblat i öronen ett par dar och ja.. mycket riktigt nu sitter jag här med en kopp te med honung och försöker lindra smärtan i halsen. Huvudet känns tungt och näsan snörvlar. Antar att det kom nu för att man kunde pusta ut igår med några cider efter att vi i redaktion b sänt vårat musikmagasin Volym live. (Bilder därifrån och musiktips kommer!).

MEN, men, men, men nej kursen är ju inte slut riktigt riktigt än så jag har inte tid att vara hängig. Ska till skolan om en stund för att examineras med en opponering. Sen ska jag slänga upp kameraväska och stativ på ryggen och cykla genom hela stan för att göra mitt egna reportage som videoreporter. Och det inslaget måste vara färdigklippt innan måndag. Det innebär några timmar i redigeringsrummen i helgen.. Med andra ord, jag kan inte vara sjuk!

Jaja, sorry för ett gnälligt inlägg, men jag kände för det. Det blir att gosa ner sig med en filt och kolla på idolfinalen ikväll. Jag hejar på Kevin! Vem tycker du ska vinna?

Host, host!
// Kristina

Jag i etern x2 imorgon..

Bloggen ja, just det. Den fanns. Kanske dags att skriva några rader, när man ändå befinner sig alldeles för sent fortfarande på skolan. Jag planerar morgondagens Java som kommer att bli en "Nobelspecial", så jag hoppas att ni som bor i Piteå rattar in 92,8 och ni söderut går in på http://www.pitefm.se/ och lyssnar. Vi kommer bland annat ha en tävling, så missa det inte! Det börjar 08.10 - 09.00.

Annars så är det mycket snö och väldigt kallt. Dagarna går väldigt fort och är otroligt intensiva, men snart snart åker jag mot Göteborg. Längtar. Men innan dess ska vi bland annat sända "undervisningsradio" under morgondagen, så jag hoppas ni lyssnar på mig även då. Min grupp sänder 13.30 med temat "skräckfilm". Även då så kan ni lyssna via webben eller på 92.8 om ni bor i Piteå.

Läste precis att Robyn har blivit nominerad till en Grammy, det är hennes album med samma namn  som blivit nominerad till Bästa elektroniska/dansalbum. Sjukt kul, grattis! Galan går av stapeln i februari månad.

Det har även presenterats de tre designers som blivit nominerade till Elle galan. (Ni läser hela artikeln här)
* Dagmar
* Fifth Avenue Shoe Repair
* Diana Orving
Vem tycker ni ska ta hem priset?


I söndags skrev jag en krönika på min "skolblogg" http://www.pip.webblogg.se/ , jag skulle gärna vilja se att ni lämnade en kommentar till min text. Tack!

Nu ska jag pulsa hem i snön och sova, upp tidigt imorgon. Hoppas ni lyssnar på mig imorgon x2. Ursäkta att detta inlägg blev lite hackigt, emn det var så jag kände för att göra det idag :)

Puss o Kram / MalinGrattis Kristina! Jättekul att du fått praktik på SR, lycka till!


Praktik fixad :)

Idag föll en stor tyngd från mina axlar. Efter en motig morgon med negativa samtal blev jag i eftermiddags uppringd av SR Kalmars nyhetschef, och ja trots att de inte brukade göra så ville hon göra ett undantag och ha mig de två första veckorna. De andra två blir på SR Radio väst. Så samma sak fast på ostkusten ena halvan och b(v)ästkusten andra halvan! Känns så grymt kul och bra att få in fötterna på Svergies radio. Här i Kalmar får jag dessutom sällskap av sötaste Edina som ska vara där alla veckorna

En sak har jag i alla fall lärt mig, jag ska vara ute i bättre tid till treans långa praktik. Stressen och obehaget som följt av att det inte varit riktigt löst har varit jobbig. Nu kan jag pusta ut under julen med en uppsats..

Dags för mer radio nu. Lyssna på radio shore om en halvtimme då På smällen sänder sitt sista program för hösten.

Vi hörs i etern :)
// Kristina

musik non stop

Sitter och lyssnar på P3 Pop med Sara Martinsson och drömmer mig bort i musikens och radions värld. Idag fick jag förtroendet att tillsammans med en annan person ha ansvar för musiken på radio Shore hela nästa år. Jag är ansvarig för musiken för en radiostation.. ja det låter bra i mina öron. Kul ska det bli. Säger till när du kan höra mig i etern!

Vad händers annars? Ja jag kan ju tipsa om följande:

P1 har idag presenterat Vinterpratarna som kommer dyka upp från juldagen till nyårsdagen. Konceptet är detsamma som i sommarvarianten, vinterprataren får alltså tala om det som ligger närmast hjärtat (inte julfirandet) och spela favoritmusik. Listan ser ut som följer:
25/12 Jonas Gardell
26/12 Jan-Öjvind Swahn
27/12 Jenny och Susanna Kallur
28/12 Lamine Dieng
29/12 Mari Jungstedt
30/12 Henning Mankell
31/12 Lasse Åberg
1/1 Kerstin Ekman

December betyder diverse julkalendrar. Rockparty.se  har också sin egen där artister för sommarens festival, tävlingar och annat smått o gott gömmer sig bakom luckorna. Och hittills ser lineupen lovande ut. Kanske blir det Hultan i sommar igen, vi får se hur livet ser ut då. Men vad sägs om Lars Winnerbäck, Maia Hirasawa, Timbuktu och Anna Ternheim?

På tal om Maia Hirasawa så gästade hon svt:s "Dom kallar oss artister" förra veckan. Ett riktigt mysigt inslag där man fick se hur hur hon spelar in sin musik. Imorgon är det bandet som krossat den svenska jantelagen. Jag menar såklart The Hives och halvtimmen mellan 21 och 21:30 är svt1 givet.

Malin tipsade tidigare om att rösta på P3 Guld. En annan gala där det går att rösta på dina musikfavoriter är ju Grammisgalan. Slutspurt där, fram till den 10 december går det att rösta här, så skynda dig att surfa in och klicka i dina guldkorn.Nu är ögonlocken tunga och en Ekot-sändning har passerat och det är istället "Vaken med P3 och P4" som ljuder i högtalarna. De sa nyss att det är pepparkakans dag idag. Det är också en speciell namnsdag, bara så ni vet ;) Man kanske skulle fira med en eller två pepparkakor efter några timmars sömn?


Well well, godnatt på er!
// Kristina

En skruvad jul

Kalmar är en stad som i december tindrar och lyses upp av julbelysning. I det annars så mörka är det mysigt med lite ljus och på de flesta håll är det riktigt fint. Att det spenderas runt 200 000 kronor (jag har för mig att det var nåt sånt) på kalaset kan man tycka vad man vill om.

I alla fall, i det gamla vaktpostshuset utanför fängelset är det.. ja jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Roligt? Fult? Knäppt? Fint? Där finns i alla fall en gran som snurrar galet fort samtidigt som det pumpas ut julsånger i någon slags remixade versioner. Ja nåt i den stilen i alla fall.

 Gå dit och titta för min bild visar inte riktigt hur snabbt det verkligen går!

// Kristina

Hey!

Jo jag lever, men har inte riktigt haft tid att blogga det sista.. Just nu sitter jag i skolan och känner mig smått överflödig. Egentligen borde det finnas massor att göra med bara tre dagar kvar tills vi sänder magasinet. Jaja, det kommer nog. Lite panik har också infunnit sig angående praktikplats eftersom jag bara fixat halva tiden. Om en vecka ska det vara klart, annars blir det smisk från läraren..

Och just det, igår öppnade jag paketet! För er som undrar innehöll det en rödvinsflaska, choklad, en kalender och tre "presentkort" på lyxmiddag, massage och frukost på sängen! Helt i min smak. Tack sötnöt ;)

Nu ska jag inte delge er med mer onödigt pladder.. jag återkommer när jag har nåt viktigt att säga!

// Kristina

Bara så ni vet vad jag ska göra ikväll..

Nu äntligen är skolan slut för denna fredag. Ska bege mig ned på stan nu tillsammans med Maja, systemet och handla mat. Vi ska avnjuta en god middag hemma hos mig, sedan förfest hos Kurzat och efter det stadshotellet och Adam Tensta. Blir en hel kväll, grymt bra!


Trevlig fredag!

Puss o kram / Malin

Ett litet paket


Det kliar i mina fingrar och jag är sååå nyfiken. Jag har varit där och försökt klämma och urskilja minsta lilla ljud när jag försiktigt skakar på det. Igår, tisdag, fick jag ett jättefint paket...meeeen jag får inte öppna det förrän på söndag. Ahhh.. det är fyra dagar kvar. Hur, hur ska jag stå ut? Ge mig söndag. Fast.. lite kul är det. Tack Ludde!See you!
// Kristina


Dags att rösta och tävla här på bloggen...

Nomineringarna till P3 guld 2009 är klara!
Jag är grymt nyfiken på vilken artist eller grupp i varje kategori just du tycker ska vinna och har därför bestämt att starta en tävling. Skicka som en kommentar här på bloggen där ni skriver vilka ni röstar på. Den personen som sedan hade flest rätt när galan har gått av stapeln vinner ett fint pris av mig. Glöm dessutom inte att rösta på P3 hemsida. RÖSTA HÄR!


Jag har skrivit en kommentar under vem jag tycker borde vinna under varje kategori.
(informationen nedan är hämtad ifrån p3`s hemsida)


Årets grupp

Afasi & Filthy - Fläcken
In Flames - A sense of purpose
Johnossi - All they ever wanted
Sugarplum Fairy - The wild one
Those Dancing Days - In our space hero suits

(Otroligt svårt. Tre av grupperna är jag stort fan till, men rösten faller på Johnossi.)


Årets artist
Anna Ternheim - Leaving on a mayday
Hello Saferide - More modern short stories from Hello Saferide
Håkan Hellström - För sent för edelweiss
Markus Krunegård - Markusevangeliet
Veronica Maggio - Och vinnaren är...


(Otroligt svårt... Därför tar jag det bekväma valet, Håkan Hellström)

Årets nykomling

Amanda Jenssen - Killing my darlings
Hästpojken - Caligula
Kleerup - Kleerup
Lykke Li - Youth novels
Parken - Länge leve Parken


(Tycker Lykke Li förtjänar det...)

Årets låt
Adam Tensta - My cool
Amanda Jenssen - Do you love me
Kleerup/Titiyo - Longing for lullabies
Markus Krunegård - Jag är en vampyr 
Takida - Curly Sue


(Markus Krunegård, härlig låt som jag anser har blivit bättre och bättre.)

Guldmicken (tilldelas årets bästa liveakt)

Familjen
Håkan Hellström
Kent
Miss Li
The Hellacopters


(Håkan Hellström, väljer framförallt honom för att jag själv sett honom detta år)

Årets dans
Eric Prydz - Samlad produktion
John Dahlbäck - Winners & fools
Mikael Stavöstrand - Samlad produktion
Pär Grindvik - Samlad produktion
Style of Eye - Duck cover and hold


(Inte min genre över huvudtaget, har ingen uppfattning tyvärr. Men jag röstar på Johan Dahlbäck av ren magkänsla)


Årets hiphop/soul

Afasi & Filthy - Fläcken
Blandade artister - Museum of future sound vol 2 (Skweeesamling, Frans Carlqvist)
Form One - Behind blue eyes
Lazee - Setting standards
Veronica Maggio - Och vinnaren är... 


(Veronica Maggio, kaxiga texter - härligt sound)

Årets pop
Air France - No way down
Dungen - 4
El Perro del Mar - From the valley to the stars
Frida Hyvönen - Silence is wild
Lykke Li - Youth novels


(Lykke Li, vårt nya stjärnskott!)

Årets rock/metal

Burst - Lazarus bird
Henry Fiat's Open Sore - Mondo blotto
In Flames - A sense of purpose
Opeth - Watershed
Pascal - Galgberget 


(Inte min genre riktigt, men tycker att In Flames här sköna)


Kom igen nu, skcika in era val till mig och rösta på p3`s hemsida.

Puss o Kram / Malin


Gör det, du också!


Smärta och luciatåg...

Sitter i skolan med världens smärta i min högra skuldra. Har ringt runt till vårdcentraler och sjukgymnaster utan större resultat, ska till sjukhuset imorgon därför. Smärtan har gått ut i armen och trycker på nerverna, vilket leder till en extrem huvudvärk. Förövrigt har dagen varit lång och seg och än är den inte över. Ska skriva en reflektion och sedan vidare på 20 årskalas. Kul, men trött. Imorse sände jag Java, är personligen mycket nöjd och för en gång skull flöt allt på väldigt bra.

Igår skrev jag att jag skulle berätta om filmen "P.S, I love you" som jag såg igår kväll. Det är inte överdrivet ofta jag ser på film och dessutom inte sådana av den bättre karaktären. Men denna, yes. En mycket fin film som aldrig blev lång tråkig. Visst den kan ses som en snyftig kärleksrulle, men tycker den innehöll mycket mer. Och absolut en film ni borde se.

Jag sitter och skrattar gott just nu. För någon vecka sedan så anmälde jag mig och Emelie till årets luciatåg här på skolan, det kanske var en miss - eller inte. Tilläggas ska väl göras att det är en seriös musikhögskola vi går på..Fick i alla fall precis ett mail angående luciatåget:

" Räkna med att lussandet pågår mellan 06.15 (första tåget klockan sju) och 16.00 (det sista är på studio acusticum strax efter tre). 
 Repertoaren blir som följande och ska sjungas utantill . Den är rätt lik förra årets.
1.  Sankta Lucia
2. God morgon  mitt herrskap
3.  Himlen hänger stjärnsvart
4. Strålande helgonfé (v.1+3)
5. Goder morgon/afton i denna sal
6 . Sankt Staffans visa
7 . Jul Jul
8 . Nu tändas tusen juleljus
9 . Sankta Lucia  
 Jag har bokat A 116 tisdag (alltså imorgon) onsdag och´fredag 12.30 - 13.00 och A 104 samma tid på torsdagen. När vi kört de fyra repen kan vi ju avgöra hur mycket rep det behövs nästa vecka. Nu behöver jag lite hjälp från er. Maila mig om ni behöver ett lucialinne (eller har extra som ni kan låna ut) och vilken stämma ni sjunger (ni som inte är med i kammarkören)."

HAHA. Jadu, vilken stämma sjunger jag i. Alla låtar utantill...och ett antal rep. Ja, då var denna veckan fullbokad, min oro är väl störst angående hur bra "alla andra" är på att sjunga. Är vi de enda orutinerade? Nog att jag är hyffsat rutinerad på luciatåg, men ändå.


Det är svart I Piteå nu och massor av snö. Dock vänjer man sig rätt snabbt när det gäller kylan och snön, det jobbiga är att man måste gå överallt - då cykel är uteslutet på grund av snön. Jag ska ta och skriva några seriösa studierader nu och plugga repertoaren till lucia (haha).

Puss o Kram / Malin

RSS 2.0