men kom igen! ,det är bara två dagar.....

Imorgon 09.15 åker jag till Göteborg för jobb där fredag-lördag. Egentligen skulle jag redan ha jobbat där idag, men sjukdom satte stopp för det. Resan till Göteborg innebär att det blir sämre med internetuppkoppling och då även bloggandet. Hoppas jag har kompenserat för detta tidigare i veckan. Vill önska Michaela en härlig helg i Malmö, önska er som ska på U2 i helgen en njutbar show och alla er andra som jobbar eller har semester att antingen njuta av pengarna eller av ledigheten. Själv ska jag försöka kombinera detta, jobb på dagarna - njutning på kvällarna. Imorgon blir det lugnt med hemmaspa hos moster och på lördag förhoppningsvis cocktails med Liza. Det blir fint!

Avslutar torsdagens (fredagens) bloggande med några bilder på min fina kusindotter Leah som jag myst med i flera dagar tidigare i veckan/helgen. Sov så gott, hörs på söndag! / Malin



Sko dig kvinna!

Det är inte lätt att försöka packa när en resväska endast tas upp utav skor, och då ska tilläggas att det inte i väskan förtillfället finns ett enda par av de tre conversen som finns i huset och inte heller löparskorna. Detta känns ju bra, hur tusan har jag planerat detta? Skorna ligger just nu i mammas gamla retro resväska, ska ha med mig den upp till norrland för att ens ha en möjlighet att få med mig allt. Jag börjar bli orolig, kan man på något sätt skaffa bläckfisk-armar? Jag får verkligen hoppas att Danne som jag ska åka tillsammans med till Piteå inte har hälften av min packning ens och med det har en hand över.... Det enda som ser positivt ut är att det inte är några byten med tåget, först när vi är i Luleå kommer vi att byta till transport med buss på en timma, hur väskorna ska få plats där får vi se då.


Väskan är större än vad den kan framstå som på bilden. Jag bara skrattar när jag inser att jag knappt har använt hälften av skorna...


Ikväll ska vi ha "hej då" middag för min syster. På lördag åker hon tillsammans med resten av familjen (inte jag) till Kristianstad där hon ska bo ett år framöver. Varför vi har "hej då" middag ikväll är för att imorgon ska jag åka till Göteborg för att jobba och blir kvar där för jobb även på lördagen. Har varit ledig i två dagar nu, eller ledig och ledig - sjuk. feber, hosta och skit. Det enda positiva har varit e jäklans massa bra simning på TV.  Något annat som jag gärna kollar på om kvällarna på TV är "So you think you can dance". Otroligt duktiga och grymma nummer, därför tänkte jag bjuda på ett framförande ifrån förra säsongens program:



/ Malin


Fikavän sökes.

Hallå, hallå, hallå!
Nu ska ni få läsa något som jag hoppas ni är sugna på, eller hur låter detta?!
Ett femtiotals cafè med inspiration ifrån det amerikanska konceptet "diner". Där du kan mysäta saker som amerikanska pannkakor, bagels, omeletter, våfflor m.m. Kanske egentligen inte är favoriterna, men en hembakad bagel med nybryggt kaffe är knappast någonting som känns fel.
Jag söker i alla fall sällskap till detta mysiga femtiotalsfik kommande veckan. Egg & Milk heter det och ligger på Övre Husargatan 23 i Göteborg. Sugen?

Puss och kram Malin

Thursday's Child



Torsdagens förfest, som sedan blev jazzhuset, som sedan blev en väldigt speciell övernattning.
/ Malin

Casey, Hold On - Årets pridelåt

Igår hörde jag radiopremiären av årets pridelåt i P3 Musik på väg till jobbet. Blev väldigt glad när jag hörde att det var Marit Bergman som hade fått uppdraget. Låten heter Casey, Hold On (går att lyssna på här).

I en intervju på aftonbladet.se berättar Marit att låten handlar om ett lesbiskt par, där den ena tjejen precis har kommit ut för sina föräldrar. Tyvärr har det inte gått så bra, och den andra tjejen sjunger för att trösta.

Tycker i alla fall att låten är värd att lyssnas på, om man gillar Marit eller om man är nyfiken på pridelåten! Och gillar du den går det faktiskt att ladda ner den gratis just idag på den här länken!

Ha en finfin dag!
/ Kristina



Ps. Bilden är från Hultsfred-09 där Marit gästade Frida Hyvönens spelning!

Ps2. Marit spelar på Slussens Pensionat på Orust den sjätte augusti! Malin vill du gå med mig? :)

Kanske har ni inte ens tänkt på det...

Jag är besvärad och besviken.
28 juli, dagens media - vad väljer de att skriva om. Ja, alltså då förutom svininfluensa och regn så väljer de att belysa upp Zlatan som största nyhet. Visst, egentligen är det varken något överraskande eller något egentligt fel. Det är bara det att vi fick en ny världsmästare igår. En tjej vid namn Sarah Sjöström, 15 år gammal slog allt motstånd och dessutom världsrekordet på 100 m fjärilssim igår. Ett guld egentligen ingen innan VM hade räknat med, inte ens Sara själv. Det denna stockholmstjej geonmförde är en bragd och ändå står Zlatan först.

Vad beror detta på?
Jo, visst 72 000 personer var samlade på den spanska arenan för att se hans entrè i FC Barcelona - men var någon speciellt förvånad över det? Och skrivs det inte om fotboll varje dag, gärna minst tio sidor där i alla fall en alltid består av något ifrån Zlatan. Jag har ingenting emot fotboll, snarare tvärtom - MEN, när det ständigt publiceras samma sportnyheter har jag någonting emot det. Ja, jag förstår Zlatans storhet och absolut att det ska skrivas om, men jag blir ledsen när det får betydligt större plats än alla de "små sporter" som faktiskt producerar storstjärnor ganska ofta. Det är inget annat än orättvist. Jag förstår att ni, som är Zlatan fans eller i alla fall fotbollsfans tycker att Zlatans övergång till Barcelona är mäktig och enorm, men kanske har ni inte tittat något på simningen, eller inte ens bläddrat förbi fotbollssidorna i tidningen och sett det lilla uppslaget om Sarah Sjöström, vår nya världmästare.

Jag kanske har fel,
men det är i vilket fall en intressant tanke och något som tåls att tänka på. Vi har ett par dominerande sporter i detta land, dit hör inte varken rytmisk gymnastik, konståkning, volleyball eller simning. Det betyder dock inte att vi inte behöver läsa eller bli mer inspirerade av det, snarare tvärtom. Hur ska vi annars kunna bli ett ännu bättre samhälle.



/ Malin

20.25

Detta sysselsätter jag mig med just nu, framför Allsång på Skansen....
/ Malin


Undantag

Tokdåligt. Japp, så är det. Tokdåligt med uppdatering. Men jag har inte dött, jag är bara inte riktigt vaken. Återkommer snarast.



Idag fyller / fyllde (tolvslaget nu) min syster 19 år. Congrat!
/ Malin

Sommarläsningstips!

Malin och alla andra! Här är boken som jag skrev om igår. Plus en om Kent också som heter "Kent - Texter om Sveriges största rockband". Jag köpte båda för ett tag sedan samtidigt som jag beställde en prenumeration på musikmagasinet Sonic!

Båda böckerna är sammanställningar av olika texter som har publicerats om Hellström och Kent genom åren. Allt från landsortspress till de ledande dagstidningarna och magasinen finns representerade.

Jag har kommit halvvägs genom boken om Håkan och det är ett lite spännande och annorlunda sett att följa en person genom olika journalisters ögon. Och det kan ju vara bra att veta innan man köper böckerna, de är ur olika skribenters synvinkel, inte Håkans eller Kents.

Btw, något helt annat när de gäller just de här två banden som skapar så bra musik. Båda har blivit fotade av wec360. De fotograferar i en speciell teknik som kallas sfärisk panoramafotografering. Det innebär att flera bilder sys ihop till en tredimensionell stillbildskub. But enough med tekniktjöt. Kolla in bilderna här och här istället. Riktigt fascinerande!

Och när vi ändå är inne på det här spåret:
Dagens låt: Hurricane Gilbert med Håkan Hellström

Natti natti!
/ Kristina

Ps. Bild lånad från Sonic. Men en länkad bild och en länk till erbjudandet borde väl vara nog så mycket plåster på såren?!

Så länge du är med mig

Det blev inte mycket till uppdatering idag heller. Till min stora glädje såg jag att Maja kommenterat litegranna på bloggen, däför krävs extra ansträngning här på bloggen. Lovade bilder idag, blir inte mycket av den varan dessvärre. Möjligt imorgon.

Dock ska jag bjuda er på en (enligt mig) fantastisk bild på mig själv. Det lär bli första och sista gången jag säger det om ett porträtt/foto/bild på mig. Jag nämnde det i gårdagens inlägg, att Michaela illustrerat mig på hennes blogg. Tillsammans med ett urgulligt inlägg, som kanske bara jag och hon förstår. Men det behövs liksom inte mer. Jag hoppas det är okej att jag publicerar illustrationen på vår blogg. Tack.




det gör inte ont när jag faller från en barstol
och det gör inte ont om det piskar ett regn eller bränner en sol
det gör inte ont , att jag kom på andra plats
och det rör mig inte alls , om det är dag eller natt
Så länge du är med mig...




Godnatt världen / Malin

Update från hotell Höglandet i Nässjö

Go' kväll!

Malin efterlyste lite O-ringen här på bloggen så det ska jag försöka leverera!
O-ringen är världens största flerdagarstävling i orientering och har funnits sedan 1965. I år avgörs det i Eksjö och tävlingen har lockat cirka 12 000 deltagare. Det finns massor av olika klasser, beroende på ålder och svårighetsgrad osv. De första fyra etappernas resultat läggs ihop, och på fredagen startar den som har minst sammanlagd tid först. Övriga deltagare startar efter så många sekunder eller minuter man är efter i en så kallad jaktstart.
Men äh, är du mer intresserad så ta och googla "o-ringen".

Min roll i det hela är att bevaka de åtta lokala klubbar som finns i TTELA:s utgivningsområde. Även om det bara blir ett par texter i tidningen är det många timmars jobb att bevaka den här jättekarusellen. Imorgon är det dags för vilodag, men då ska jag göra lite rep ändå.
Även om det är lite ensamt om kvällarna är det riktigt kul att få testa på att få göra något som det här. Att få bo på hotell i tjänsteresa, det låter inte lite vuxet det haha.
Här på hotellet sover, softar och äter jag typ. Och så har jag passat på att utnyttja relaxavdelningen som ingår.. bubbelpool, bastu, massagestol.. mm! Men imorgon flyttar jag till Eksjö stadshotell och kommer lite närmre tävlingarna (fanns inte plats där hela veckan).
 Är du nyfiken på att läsa nåt jag har gjort finns en del av materialet på webben på www.ttela.se under sport.

Nu tänkte jag lägga mig på kudden och läsa lite i boken "Håkan Hellström - Texter om ett popfenomen". Rekommenderas starkt om du gillar Håkan!

Godnatt!
/ Kristina

Ps. Såhär ser min bylinebild ut på ttela ;)

Ps 2. Dagens låt: Make you feel better med Red Hot Chili Peppers

Vill du ha en kokostopp?

Imorgon ska jag uppdatera bättre, både om helgen som var och kommande vecka. Men nu måste jag sova, jobba imorgon, tyvärr. Kristina, min bloggkompanjon befinner sig i Nässjö hela veckan för att arbeta under O-ringen som går av stapeln där. Jag hoppas att hon uppdaterar oss dels om hur tävlingen går till, hur hon har det på hotellrummet och hur tävlingen går. Jag önskar henne lycka till! Ikväll har jag bakat tre sorters småkakor med mormor och syster - hallongrottor, korintkakor och kokostoppar med choklad. Tidigare idag var jag på en fantastisk utställning av Elsa Beskows orginalteckningar. Vilken otroligt detaljrik och historisk kvinna! Dessutom har världens finaste M illustrerat mig, har nog sällan känt mig så varm i hjärtat (det får ni se imorgon).Tack.

och själv säger jag - godnatt världen.

/ Malin



Bättre sent än aldrig..



.. heter ordspråket (som i och för sig är rätt kasst) så här kommer min sammanfattning av Hultsfredsfestivalen-09!

Hultsfred-09's:

bästa:
The Killers spelning var grym! Publiken var så taggad och de levererade hit efter hit. 90 minuters galet hoppande och skrålande.

gulligaste: Personerna med såpbubblemaskinen som stod längst fram på ett antal konserter och förgyllde eftermiddagarna med mängder av såpbubblor.

onda: Skallade ihop med en annan tjej på the Killers. Senare samma natt trillade någon in i vårt tält, rakt på mitt huvud. Jag har fortfarande lite ont just där..

överraskning #1: Jag drog med Annie till Lisa Bouviers spelning på Rookie-scenen varpå Annie utbrister: "Men det är ju min kusins pojkvän som trummar!"

överraskning #2: Vi går lite längre in och ett par minuter senare säger Annie: "Men det är ju min kusin som körar, jag som letade efter henne framför scenen!"

spelningar som jag besökte (i kronologisk ordning): Dropkick Murphys, Franz Ferdinand, Kings of Leon, Fibes, Oh Fibes, Maia Hirasawa, Regina Spektor, The Killers, Skansros, Markus Krunegård, Anna Ternheim, Mando Diao, The Sounds, Timbuktu, Melody Club, Sahara Hotnights, Lars Winnerbäck (1½ spelning), Frida Hyvönen, SMK

miss:
att jag inte såg Hello Saferide och Peter, Bjorn & John, men ibland är det svårt att hinna med allt..

camp:
Ravioli. Det skrev även en hyllningssång av Olle och texten gick nåt sånt här:
"Liten kudde, fylld med kött.
Smakar Ludde, så jävla gött.
Ravioli, ravioli, ravioli, ravioli.
Jag äter pizza, det smakar flott
Raviloi är gudagott
Ravioli, ravioli, ravioli, ravioli, ravioli osv.."

kändisspot i publikvimlet:
Kristofer Östergren och två till från Melody Club stod långt fram på Sahara Hotnights. Promoe var på Mando Diaos spelning och såg ut att gilla dem mycket. Mona Sahlin sågs på Markus Krungegård och Anna Ternheim. Och och och, jag såg Markus Mustonen från Kent när han gick ut från backstageområdet!

tråkigaste:
När det regnade orkade jag bara inte med festival..

godaste mat:
Langosen jag åt satt bra i magen!

konstigaste:
Att man springer på i princip alla man känner och vet är där flera gånger. Det rör ju sig ändå runt 20 000 pers där.. hm.

citat:
"Jag är ju hellre snygg och blöt, än ful och torr" (random kille på campingen)

Bilder från festivalen
(fler finns på facebook):



Festivalkramar
/ Kristina

Bakom mina solglasögon

Snart är nolleperioden här....detta är "Dans Malin" alias GLORIA. Denna bild kommer vara det enda folk som börjar på skolan kommer att kunna se när de söker på mig på facebook. Det är en sådan regel, alla har tagit "solglasögon-kort" som ska användas som bild utåt, inga spår får finnas av våra ögon under 2 veckor.


Bara dårar rusar in

Onsdagen den 15 juli är slut för det här året. Denna dag var jag ledig, utan större framgång. Solen visade sig fint på förmiddagen och därför beslöt sig mamma och jag för att ge oss ut på havet några timmar. Väl ute på havet kom alla moln och det blev kyligare och kyligare. Till slut låg jag ihop som en boll på ett berg med leggings och tjocktröja och bad mamma om att vi skulle åka hem. Hon tyckte mer eller mindre också att det var en god idè.

Väl i båten och klara för att köra hem vägrar "draggen" att komma upp. Vi drar och drar, men den sitter stenhårt på havets botten, efter många tappra försök och några röda händer senare bestämmer vi oss för att kapa repet. Vi kom ut på havet, med en "dragg" mindre, då plötsligt det inte går att få in växeln när mamma kör. Det bara pangar till och så lägger den av. Molnen blev allt mörkare och det började regna. Vi fick ringa på hjälp från mammas jobb medan vi låg och drev på havet. Till slut drev vi så långt så vi kom in i båthamnen där vi fick bogsering. Precis när vi hade fått lagt till båten (där den ska ligga för undersökning) började det regna, REGNA MASSOR. Och blixtra och åska och allt där till. Vilken höjdardag! Inte. Allting gick fel som kunde gå fel, men tur att det gick så bra och att vi kunde skratta åt det.

Imorgon är det dags för jobb igen. Sedan på fredag bär det av in till Göteborg för att jobba tre dagar där. En kompis till mig berättade idag att han hade varit inne på Intersport igår och frågat efter mig och de hade svarat att jag var på rast och skulle komma om en stund. Han väntade och väntade, i 45 minuter utan att ja dök upp. Konstigt, jag jobbade ju inte där igår. Hur kunde de säga något sådant, de visste ju att jag inte var där? Stackarn, han stod och väntade där så länge bara för att överraska mig. Drygt för honom.

Fick idag sålt de två biljetterna jag hade vunnit till Sonisphere festivalen i Hultsfred i helgen, som jag tyvärr inte kan åka på, typiskt nog. Men skönt i alal fall att få en del pengar för det, pengar jag inte skulle haft annars. Klirr i kassan, det klirrar inte ofta i den annars kan jag meddela....

Jag läser alltid tidningen på morgonen och idag fastnade ögonen direkt på något, en bild på Robyn och hennes namn under. Min första tanke var "Nej nej nej....säg nu inte att hon kommer till Way out west också...", självklart är det just det hon kommer att göra. Vilket festivalprogram arrangörerna har fått ihop till det!, och så kan inte jag gå....ÅÅÅÅH! Jag vill.



Dags att sova, en arbetsdag imorgon också.

/ Malin


Leave Before The Lights Come On

En tisdag med jobb och båttur. Många minuter i telefon trots att jag i ärlighetens namn inte kunde svara på många frågor angående motorolja och båtar som är till salu. En båttur där jag fick för mig att prova fiskelyckan, utan att lyckas få en enda liten makrill. En tisdag då vår kronprinsessa fyller 32 år och farfar ringer och säger att vi ska få färsk makrill av honom imorgon. Det är glädje. En glädje över att plocka stora hallon i trädgården att bara kasta in i munnen, det var en slags munorgasm. Ja ni läste rätt, ORGASM - det är inte så svårt att skriva det faktiskt. Är det svårt att läsa?

Well this is a good idea,
He wouldn't do it if it wasn't,
He wouldn't do it if it wasn't one.
Well my friend fancies you,
Oh what a way to begin it all,
You said it's always exciting words to hear


Imorgon är jag ledig, helledig. Om det är fint väder blir det sol på havet, dåligt väder Elsa Beskow utställning. Typ. Jag har blå naglar, inte på grund av några naglar hamnade i kläm, utan för att jag valde ett turkost nagellack i lådan igår kväll. Jag var på sådant humör. Jag tror jag måste ta bort det innan fredag, sådär matchande till den starkt lysande tröjan på Intersport.

And we woke up together not quite realising how,
Oh when your stretching and yawning,
Its always hard in the morning


Stressen börjar bli påtaglig hos mig, stressen över att inte hinna träffa alla personer jag önskar att träffa innan jag ska återvända till vildmarkerna i norrland. Inte för att jag ser det som något dåligt egentligen, utan mer stressen över att det annars kommer attd röja väldigt länge igen innan jag hinner se dem. Vilket vore mycket tråkigt.

And I suppose that's the price you pay,
Oh it isn't what it was,
She's thinking he looks different today,
And oh there's nothing left to guess now


Det finns en annan sak jag på allvar måste skärpa mig med också. Dansandet inför den kommande nolleperioden. Jag ska ju trots alla "phösa" en dansklass, jag kan inte komma som en total nolla då - trots att risken för detta känns ganska stor. Men tusan, lite discomoves måste jag väl i alla fall kunna åstadkomma. Eller? Dags att släcka ljuset och invänta morgonljuset. 

Lev väl / Malin


Markus blir historisk

Markus Krunegård har jag läst om nu på morgonen. Om en nyhet jag redan hade fått nys om, men det gjorde mig verkligen ingenting att få konstatera det lite extra. I oktober släpper han som första artist i Sverige två album på samma dag. "Prinsen av Peking" och "Lev som en gris, dö som en hund". På den förstnämnda plattan medverkar även Mauro Scocco som producent. Markus Krunegård kommer även att framträda på Allsång på Skansen den 4 augusti. Kanske borde man åka dit, kanske ser man bättre i Tv-soffan. Jag fick upp ögonen för Norrköpingskillen någonstans mellan "Västerbron" och "High Drama", då som sångare i bandet Laakso. Sedan släppte han eget med Vampyren som första singel, en låt jag ogillade starkt till en början, numera är det ett ständigt inslag på förfesten med M, så ja...vad ska man säga.
Den som dör får se säger Markus Krunegård,
jag säger Den som lever till oktober får se.
/ Malin


Bild: www.dagbladet.se

Måndag, tisdag och så vidare...

Det blir bara två stackars bilder ikväll. Skäms, men jag är så vrål trött så det får komma några fler imorgon istället - då även någon bild från auktionen förra veckan. Men nu ska jag sova, sova, sova. Varit en seg dag, som jag var glad tillslut tog slut. Imorgon är det nya tag!
Dagens låt: Maybe just sad - Mando Diao




Puss och kram / Malin

Måndagsbarn

Tio liter kaffe till frukost. Jag förstår inte att jag kan vara så trött, hela tiden och dessutom dras med en oroligt ond rygg. Antagligen är det sånt som händer när man står upp på jobbet en hel dag och hjälper tioåriga killar att hitta rätt bland benskyddsdjungeln och mammorna bland tretton olika sportbehåar. Men jag ska inte klaga, kunde haft det betydligt värre, dels arbetslös eller ett slitgöra som exempelvis städare på något taskigt sjukhus med små gamla tanter som det är jättesynd om. Tre dagar framåt ska jag faktiskt byta jobb, eller snarare jobba på ett annat ställe när jag är ledig från det andra. Det ska bli skönt med omväxling, trots att jag är betydligt mer nervös för detta arbete, märkligt nog. Nu ska jag istället veta allt om båttillbehör, campingstugor och Henri Lloyd jackor. Vi får se, det fungerar nog det med tillslut. Bara jag slapp den värkande ryggen.

April, min katt blev påkörd häromdagen, hon begravdes igår. Mamma grät och la en ros på gräset där vi grävde ned katten, hon sa att nu var alla hennes "bebisar" borta. Johannes var också och hälsade på i Göteborg i helgen, det är min klasskompis från Piteå. Det var mycket trevligt och minst sagt en innehållsrik helg (bilder kommer upp ikväll). Dessutom har jag mindre pengar på kontot än någonsin innan. Det är mindre upphetsande. Trots det köpte jag en jacka för 50 spänn igår, även en T-Shirt och klänning för 30 spänn styck, det tyckte jag var helt okej, trots finanskrisens alla varningar.

Nu ska jag klä på mig i något lagom uppiggande, fint och flammigt. Jag slipper ju den starkt gröna pikèn som jag bär under arbetsdagarna i Göteborg, det måste firas. Trist bara att det regnar, det är liksom betydligt tråkigare att cykla då än i solsken och inte ens i solsken är cyklande mitt största intresse.



/ Malin

Inspiration

...kanske är just det som livet handlar om.
Att ha, att få, att sträva efter. Hela tiden.

En del inspiration har du inuti dig själv, en annan del måste man skaffa sig. Och så finns det den inspirationen du får genom andra. Att bli inspirerad, att iakta och sedan skapa sig en egen källa utifrån han eller henne, den eller det. Inspiration på gott och ont, bra och dålig inspiration.

Det kanske handlar om vem du umgås med, personen du själv är - eller försöker att vara. Eller inte minst från dina föräldrar. Frågan är vem som inspireras mest, eller i alla fall på "rätt sätt". Personen som haft det mest serverat på silverfat eller den personen som fått kämpa till sig allt han eller hon står och går i.

Svaret finns inte, inspiration är kanske något vi får lära oss kunna hämta, dels då ifrån varandra. Att vi inte ser varandra som konkurrenter utan som utomordentligt bra inspirationskällor.

Jag tror i alla fall på inspiration och kraften bara rätt tankesätt och vilja kan ha - och hur långt det kan ta oss. För i slutändan bär vi ändå inte på samma ryggsäck.




/ Malin

Rösta på min bästis.

Min lilla vän Michaela är med om en tävling där man skulle avbilda bloggare/bloggerskor. Nu är det upp till er att se till så att hon blir en av åtta som får vara med i finalen och kunna vinna fina priser. Gå in på hennes blogg så har hon skrivit instruktioner och länkat där . Snälla hjälp henne till final! Ni kan även gå direkt in på tävlingssidan, Michaelas bidrag är nummer 6, 25, 58 & 79.



Ett smakprov på hennes bilder.


/ Malin

Sommarens bud.

Det blir inget långt inlägg, tänkte borde visat er bilder från helgen och ifrån dagens auktion jag, mamma och syster varit på. Tyvärr får detta vänta, jag ska upp ruskigt tidigt imorgon för att åka till Danmark över dagen. Som en liten utflykt. Jag ska skärpa mig och få upp några av bilderna snarast.

Auktionen vi var på idag var en sådan auktion som fungerar på det sättet att man säljer ut dödsbon. I det här fallet var det möbler och saker från cirka 5 olika hushåll, där helt enkelt högsta budet "vinner". Auktionen höll på i fem timmar ungefär, men oj så charmigt de tär och vilka fynd man kan göra! Jag fick en stor 60-tals spegel för 25:-, en lampa 25:-, två vaser ifrån Orrefors för 25:- tillsammans och en Rörstrands skål för 50:-, rena fynden. Det är så kul att ropa och se hur priset stiger och hur människor i alla åldrar samlas och budar på samma pryl som man antagligen värderar och "ser" på olika sätt.

Nu är det dags att packa väskan för morgondagens äventyr i Danmark. Färjan går vid 7 tiden imorgon bitti, så vi får åka runt halv 6 härifrån, huh!
I alla fall,
Jag återkommer / Malin


Foto: Michaela Larsson

En dag kvar..

.. till Hultsfred-09 drar igång! I helgen har det flyttats och donats på Skräddaretorpsvägen och ikväll ska Luddes nya lägenhet premiärsovas i. Dagarna här i Kalmar har varit riktigt nice även om jag mest har burit runt på saker. Igårkväll blev det dock både öl, drinkar och en shot på en måndagskväll, bra uppvärmning för festivallivet!

Dagens låt: I saw you on tv med Billie the vision and the dancers

Hörs igen efter hultan!
/ Kristina

Bild: Billie the vision and the dancers på Hultsfred-08.


Om vi kunde mötas, öga mot öga...

Jag har ju varit en aning inaktiv med bloggandet på det senaste, anledningen har varit att jag arbetat i Göteborg. Helgen har varit underbar med bio i fredags - "Broder Daniel forever", en vacker film som ni verkligen borde se innan det är för sent. Det blev också en del öl med Michaela och vinpicknick igår med Elisabeth och Michaela. Underbart. Tänkte bjuda er ikväll på bilder ifrån torsdagen som tillbringades på en strand här på Tjörn. Det blev en lång dag i solen tillsammans med trevligt sällskap i form av Michaela, Niklas och Harald. När kvällen kom körde vi hem och hämtade öl, sedan åkte vi tillbaka och njöt av solnedgången, gitarren och snicksnack. I sådana stunder känns allt ganska bra.



Förresten, jag var med på radio i fredags. Ni vet, spontana Malin som ska försöka vara lite rolig. Äh det var helt en impulss grej, jag var en timme tidig in till jobbet och satt på ett fik och drack en cappucino och lyssnade på P3. Det var "Hallå P3", i fredags med Adiam Dymott (hon som gjort låten Miss you bland annat). Jag ringde in och ställde en fråga till henne. Vill ni lyssna på vad jag frågade har ni programmet här ,jag var med under andra halvtimmen.

Sist men inte minst, vill jag tipsa om min nya favvo låt just nu. En mycket enkel låt, men som jag ändå fastnade för. kanske hatar ni den, eller någonting annat. Imorgon kommer bilder från lördagens vin-picknick.
SeLest - Född den 4 juli

Sov så gott!
/ Malin

Liseberg :)

Dagarna i solen flyter förbi. Det har varit sommarstugehäng på Orust med Josefin, Lysekil och båtstur med Ludvig och ännu ett schlagerquiz i Trollis.Tyvärr tog vi inte hem segern den här gången men väl en femteplats bland 45 lag!

Nu ska vi åka till Liseberg och låta åkattraktionerna få det att kittla i magen på oss!



Dagens låt: Lisztomania med Phoenix


Soo long!
/ Kristina

Ännu en varm sommardag

Ett par konstiga plastskor blev resultatet av utflykten med Mamma idag. Vi körde till en affär med massor med saker, ni vet allt och ingenting. Efter det körde vi och badade på en strand och sedan vidare ut till Tjörn för att äta middag på en restaurang vid havet här. En bra dag.

Dagens låt: One life - Lisa Ekdahl



Detta är mitt nya hälso-inköp, ska få orkeslösa kroppar att finna ny energi och dessutom få kroppen att bränna mer vid träningspass. Smakar skit, men lite extra energi kan lätt vara värt det!


Puss och kram / Malin


RSS 2.0