Round here

Äntligen har jag gjort något för hemmet och kombon (sambo fast när det räknas som vänsklaplig sådan tydligen). Min utbildning kräver sena kvällar på redaktionen och tidiga morgonar, vilket leder till att det efter några dagar ser skräp ut efter mig hemma. Tyvärr blir min kombo samtidigt drabbad av detta, naturligt nog. Hon lagar även ofta mat till mig, vilket ger mig otroligt dåligt samvete ibland. Ni vet, att man inte gör tillräckligt tillbaka. Detta ville jag försöka kompensera idag, så nu har jag både lagat fiskgratäng med kräftor och andra smaskigheter plus städat hela lägenheten. Så skönt, inte bara för samvetet utan också hjärnan som får vila lite. Att dessutom få lite välbehövlig ordning tackar jag för. Jag tackar mig själv. Tack, Malin. Ikväll är det säsongspremiär för det enda programmet jag verkligen försöker att följa - Greys Anatomy, och tydligen ska det vara ett riktigt kanon avsnitt vad källorna sagt.

Planerna för helgen är långt ifrån spikade - SKÖNT. Det enda som står på listan är att vara smakråd åt min vän Freddan på stan - han smsade mig förut och frågade om jag ville det, dum fråga. Givetvis. Kul att bli tillfrågad, kul att hjälpa till. Så lördagen går i shoppingens tecken. Spännande. Sedan kanske jag skulel försöka göra något för min egen del också - för egot. Det var längesedan sist, tro det eller ej. En ego boost, för som det är nu har jag bara den varan på flaska.

/ Malin


Säger godnatt med coversDet är dags att slå ihop boken. Tror inte att så mycket metodstudier går in i huvudet vid den här tiden ändå..

Tänkte att jag säger godnatt med en liten cover/tolknings-playlist ikväll:

Carolina Wallin Perez - Pärlor (Kent)
Marit Bergman - Halo (Beyoncé)
Amanda Jenssen - Halleluja (Leonard Cohen)
Anna Ternheim - Shoreline (Broder Daniel)
Tomas Andersson Wij - Evighet (Carola)
Maia Hirasawa - The worrying kind (The Ark)
Anna Järvinen och Annika Norlin - För varje hjärtslag (Robyns With every heartbeat)
Stephen Simmonds - Longing for lullabies (Kleerup)


Sleep tight!
/ Kristina

Vi två, 17 år

Ja...tänk om jag vore 17 år nu, inte för att jag egentligen vill vara det. Men hade jag i så fall kunnat få denne unge man på kroken då vore det värt det. Nicklas Hocker, en av de som kom till kvalet i Idol men som röstades ut igår. Där har ni en kille med ögonen Malin vill ha. Japp, så är det. Men synd bara....att han är 17 år. / Malin


(bild: Tv4, Idol)

Nattliga vykortIgår kväll blev det en spontan tripp till Öland, trots att Skördefesten egentligen var över. Men det blev lite nattfotograferande, pumpastöld och väl en korv i Färjestan på det. Spontanitet i vardagen behövs!

Vardagen just nu är ett saligt hopkok av måsten och berg-och-dalbane-känslor så ni får ha överseende med dålig uppdatering. Håll till godo med Malins inlägg istället ;)

Godnatt på er!
/ Kristina

när linjen inte når fram

Ikväll fick jag ännu ett besked på vilken kraft den där ansiktsboken har. Kommunikationen mellan två personer är icke-existerande om det inte sker via den vägen, verkar det som. Inte ens mellan syskon fungerar telefonkedjan bra längre. Varför jag skriver detta? Jo, genom denna sajt fick jag ikväll reda på att min syster hade tatuerat sig i onsdags utan att ens skicka ett stackars sms om det. Inte okej. Dessutom ännu mindre okej med tanken att jag skulle hinna före henne in i tatueringsbåset. Men icke, lillasystern hann först. Och då kan hon inte ens ringa mig och tala om detta. Illa. Men att skriva på "status-raden" att hon tatuerat sig gick bra. Det slog mig mest att hur tråkigt det är när internet har tagit en sådans tor del av de flesta nänniskors liv och gjort allt annat ganska trist, uppenbarligen.


/ Malin


Brustna hjärtans höst

Söndag, snart måndag och jag borde verkligen sova. Tanken slog mig redan för flera timmar sedan, men icke. Istället så agerar jag relationsråd åt en killkompis, ett relationsråd jag är i stort behov av själv. Men det är väl så, det är mycket lättare att lösa andras problem än sina egna. Det är intressant att höra hur andra personer ser på sina problem, och att det faktiskt är så att de vill prata med mig om dem. Att de litar på mig. Fint.

Helgen har varit fin, intensiv och även innehållt stora mängder alkolhol. Det kändes i dag, trots det blev det långpromenad med Johannes och sedan en fotbollsmatch på arenan här i Piteå. Damlaget, som ligger i Allsvenskan spelade och vi bestämde oss för att se den i det härliga söndagsvädret som visade sig. Piteå vann med 2-1 vilket var kul! Jag, Gustaf och Johannes kikad eäven på två filmer: SOS (vi såg Sällskapsresan och Snowroller häromdagen) och Teeth, en film som är den sämsta jag sett. Det skulle vara en thriller i jämförelse med filmen Saw. Denna film var ingen jämförelse av den, den kan inte jämföras med någon film. Den var så fruktansvärd B. Vad den skulle handla om? En vagina som med hjälp av tänder bet av killarnas käraste ägodelar. Helt vrickat. Sämsta skådespelarinsatsen och budgeten var troligtvis inte den bästa för denna filmproduktion. Ni kanske fattar...Och ni kanske undrar varför vi hyrde den? Jo - vi ville se "sällskapsresefilmerna" (de tre första) och skulle hyra dessa, då fanns det ett erbjudande om att hyra fem stycken filmer för 100 kronor, då beslutade vi oss för att helt random dra fingret längs hyllkanten och bara plocka två stycken filmer...och då blev det på detta vis...

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon för att påbörja veckan. Reportage ska planeras, radioprogram likaså.

/ Malin


Sveriges stolthet, nu även som inredningsbutik

H & M öppnar idag sin första inredningsbutik, H&M Showroom. Tidigare har produkterna ur inredningssortimentet funnits att köpa på H&M´s hemsida , men idag alltså så öppnas den första butiken - mitt på Drottningsgatan i Stockholm. Utbudet är bra, mycket bra enligt mig. Och jag kan inte bärga mig utan ska nu efetr detta inlägget beställa hem från webben. Det jag kommer att ebställa är nog framförallt följande (bilder lånade från elle.se):
*Kuddfodral i form av rosetter.
*Prickigt påslakanset.
*Kökshanddukar (fast jag tänker ha dem i badrummet) i härliga mönster.
*Kuddfodral med snygga skisser./ Malin

Någon som känner för en Stockholmshelg nästa vecka?

Japp...jag tänkte nämligen åka dit. Jag har vunnit två biljetter till Beyond Retros invigningsfest av deras nya lokaler. Så känner du för att ha en weekend i Stockholm tillsammans med finklänningen på och festliga drinkar. Ja, hör av dig i så fall...för jag vill ha sällskap!

/ Malin

(Bilden under är för öppningen av butiken och inte för invigningsfesten som är 1/10, det är dne jag har biljetter till)


Som jag hade dig förutMelissa Horn och Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förut


Just nu finns det inte så mycket ord. Det är en dag i taget som gäller. Men jag bjuder i alla fall på en vacker låt.

Ta hand om er!
/ Kristina

Midnight prayer.

Jag lyssnar på nostalgi. Sådana skivor finns det gott om. En av dem är Bad Cash Quartets platta "Midnight prayer". Oj vad fort det gick att diska, plocka undan och klä på sig med den i bakgrunden. Många minnen, är det inte märkligt hur låtar kan etsa sig fast så envist att man får känslan av att befinna sig på den platsen med samma känsloregister, igen?

Jag har massor att göra idag, men bestämde mig för att vila några timmar på morgonen hemma först. Var tekniker för morgonprogrammet Java tidigt imorse och kände att jag behövde lite andrum från skolan efter det. Placerade mig i soffan med en film och en koppkaffe. Ett bra beslut. Nu ska det snart ätas linssoppa och plattas hår, för att sedan återigen cykla till skolan. Mitt första hem, ja det känns nästan så. Det börjar dra ihop sig för mitt nya radioprograms premiär också. Spännande. "Nöjes maskinen" heter det och kommer sändas varannan torsdag 19-20, med start vecka 41.

Funderar seriöst på en restresa, någonstans. Varsomhelst. Nästan. Behöver andas, behöver en annan kultur.

/ Malin


Det ligger i luften...

Norrland är stjärnklart. I stort sett är varje kväll det, antagligen beror det på luften här, eller vad vet jag. Det är mycket i skolan nu, otroligt mycket. Två reportage ska göras och jag vet inte alls hur jag ska gå tillväga. Dock är det ingenting jag ska tänka på mer ikväll, men att låta hjärnan och kroppen vila är svårare än man kan tro. Det ligger dessutom en förkylnig och spökar. Har inte tid alls med det.

En annan sak på tal om luften häruppe och så vidare är att alla bär på en känsla "av den sista tiden av hösten här innan vintern kommer". Vi har väldigt fina höstdagar här nu, men alla vet att det väntar någonting annat inom en inte all för lång tid....vintern. Snön. Kylan. Men tills dess ska jag tvinga på mig skinnjackan, trotsa allt motstånd och bära så lite som möjligt. Trots allt, är det ju inte svinkallt än, ibland inte ens kallt. Skönt.

Nu blir det te med sambon, sedan sängen. Tidig morgon.

Förresten, glöm nu inte mitt realtionsråd imorgon 17.00-18.00 (Bubbel, ditt relationsråd i etern). Du kan lyssna lätt via webben: www.pitefm.se . Har du en fråga du vill att jag och min kompanjon, tillsammans med en panel ska besvara imorgon, skriv då till oss på bubbel@pitefm.se.


Puss och Kram / M.


The Band

MANDO DIAO SLÄPPER SAMLINGSALBUM!

Inom kort släpper dem ett samlingsalbum med 38 låtar från åren som gått och nya The Quarry.

Om jag kommer att köpa det? Ja..., är det någon som är förvånad?

/ En glad Malin


Earth Angel kan bli din nya ekologiska kompis...

Är du sugen på en ny dildo? Dessutom kanske en som är bra för miljön?

Nu är den här, dildon som går på handkraft och inte batterier. Earth Angel vevas upp – och kan sedan vibrera i upp till en timme. Miljövänlig njutning är inte helt nytt. Sedan tidigare finns sexleksaker som är gjorda i trä, keramik, glas och silikon. Och nu kommer dildon som inte behöver batterier utan som vevas upp. Åtta minuters vevande ska ge en timmes vibrationer. (fakta + bild: Aftonbladet)

/Malin


Sorry, doesn`t help.

Tordag. Lång dag, igen. Började 06.15 för att vakna till innan sändningen av morgonprogrammet "Java" drog igång 07:45 tillsammans med Johannes. Det gick bra.
Sedan 11:00 så startade en otroligt inspirerande, bra och intressant gästföreläsning med Anna Jaktèn ifrån P1s program "Kaliber". Just nu läser vi en reportagekurs, så all hjälp inom det området är av glädje, att dessutom Anna var otroligt tillmötesgående, lättsam och en skön personlighet lättade verkligen upp det.

Kvällen har hittills gått i tvättandets och Morriseys tecken. Även rummet har fått en klapp på axeln genom några städtag. Snart blir det torsdagsfilm och torsdagsvin. Mycket uppskattat! Dessutom blir det i ett fint sällskap, mys. Imorgon är det skola ytterliggare en dag. En MKV föreläsning 9-16, en fredag är inte speciellt upphetsande, men tydligen ska även det göras.

Nu blir det att kasta på sig någonting annat i klädväg, packa ned vinflaskan och bege sig.
Ha en trevlig kväll!
/ Malin


Necesito un baño..

..var en av sakerna jag fick lära mig på kvällens spanskalektion
med Steph! Det är i alla fall grymt kul att damma av de gamla spanskakunskaperna, se på idol och äta något gott med vännerna.

Vill gärna visa en sak som kom på posten idag som är jättefin, men men det är en present till mamma så det går inte att lägga ut innan hon fått det ;)

Dagens låt:
Bodies med Robbie Williams (Ni har väl inte missat att han är tillbaka?! Skön låt i alla fall!)

Godnatt på er!
/ KristinaPs. Bilden är på mina nya glas som jag köpte på Ikea idag! Blev också en matta och en blomma.

Livet i Piteå

Det händer mycket i Piteå nuförtiden. Dagarna går liksom ihop och att hitta studierytmen är inte det lättaste. Förhoppningsvis lägger sig allt till rätta snart. Står och stampar, utan att komma någonstans - ja det är lite så läget är just nu. Eller i alla fall på skolfronten, allting annat går i ett rasande tempo. Med blandade känslor. Det är dags för gymmet snart, efter Idol. Jag längtar bara tills jag är hemma igen, då ska jag ta ett bad med min nyinköpta citrus badolja och det nya schampot från Toni & Guy. Det blir fint det!

På tal om Idol så var det flera Pitebor, kul! Bland annat valde bagge ut en tjej till "den där herrgården" för att sjunga som går på samma skola som jag, tyvärr tyckte Bagge att hon behövde lite mer tid. Tjejen är i vilket fall grym.

Nu blir det träning!

Puss Malin!Ny design av Monki

Yes...snart kommer det att finnas håraccessoarer i Monki-butikerna runt omkring i landet. Spännande!


rosa drömmar

Jag hade inte tackat nej till den söta bilen som står på Kattrumpan. Underbar färg!

Men nu ska jag ta mig samman här efter lunchkoman och gå en sväng till bibblan. Ikväll står spanskalektion på schemat och jag är lite orolig över hur lite jag tycks minnas sedan gymnasiet. Si si, det blir kul i alla fall!

Dagens låt: Don't bring flowers med Erik Hassle

Soo long!
/ KristinaStop the clocks.

Åh, jag har så mycket att berätta. Men inte ens tio minuter kan jag ägna åt bloggen idag. Skolan, seminarie.

Ikväll blir det tjejmys med min sambo, det var längesedan.
Puss / Malin

The sky is full of dreams"And the sky is full of dreams, but you don't know how to fly" (The Killers - This is your life)Kvällspromenaden förgylldes av vackra färger och jag fick äntligen lite tid för att testa min nya kamera lite mer. Jag gillar den mycket. Och i höst blir det tillfälle att lära sig den utan och innan när det blir en extrakurs i just digital fotografering.

Och apropå ingenting, jag gillar att Idol är igång igen!

Natti natti!
/ Kristina


Tunga ögonlock

Jag kände mig i princip överkörd av en ångvält eller nåt i morse. Snooze i 45 min är ingen bra prestation..
Tur då att man har peppmusik att komma igång till. Nu god frukost och P3 Populär. Tänk på mig sen, föreläsning 12-17 är inte direkt att leka med..

Dagens peppmusik som gav oväntad energi:
Metro Station - Shake it (radio mix)
The Sounds - Beatbox
Shakira - Loba
Emiliana Torrini - Jungle Drum
Those dancing days - Those dancing days (Detektivbyrån remix)

Vad tycker du om låtarna? Har du något härligt tips på någon bra låt, både gammal som ny, som ger energi på morgonen?

Hörs!
/Kristina
Emiliana Torrini - Jungle drum

Det finns två män i mitt liv, som verkar förstå mig.

I två minuter så befann jag mig i en helt annan värld, en värld där jag förstod varenda mening och innebörd. Varannat ord var som en klappande hand på axeln, en liten ömmande kind emot min. Tekoppen på bordet rördes inte och dess innehåll hann svalna, det gjorde mig igenting. Inte heller att min kombo bredvid mig smålog retsamt när hon såg mitt uttryck, det berörde mig inte alls.
Inte det minsta.

Rubriken "Jag var inte ensam om att vara ensam" räckte för att få mig på fall, för att få mig att köpa ytterliggare ett exemplar av den annars så ynkliga tidningen. En del saker vill jag spara i små burkar, som aldrig någonsin möglar. Detta var ett sådant exempel. Ett mästerligt sådant. Det var inga komplicerade ord, inga konstiga - märkvärdiga ordval, utan just tvärtom. Det mest självklara som jag behövde, just nu.

Tillsammans med den hemmagjorda blåbärspajen med bären som plockades igår blev den här måndagen någonting alldeles extra, hur patetiskt det än må verka enligt dig. Jag läste första delen av texten, fick pausa när jag insåg vem texten kom att handla om, och sedan börja om för att fortsätta så igenom hela texten.

Och jag vet en tjej som skulle förstå textens innebörd - trots att jag tror att hon inte gillar själva textens upplägg. Det struntar jag i. Jag vet att hon och jag förstår, och det räcker gott för mig. Det är även just det texten handlar om som gör att jag vet att hon och jag kommer ses igen och det kommer att kännas som igår. Eller idag.
Och detta tack vare två män.

Håkan Hellström. Människan som berör och upprör med en röst så skör. Den andre personen är Ronnie Sandahl, han som får mig att köpa varje måndagsnummer av kvällstidningen på A, bara för att få läsa baksidan av tidningen. Och ja, jag vet att den går att läsa på www. , men det är inte detsamma. Jag vill ha den i mitt knä, som en liten bebis - för att sedan kunna klippa ut den lilla krönikan och lägga till min samling av hans verk. Två män som ständigt stillar mina behov.

/ Malin


Tre nyanser av turkost

Hej hej bloggen!

Jag lever faktiskt, men har väl haft en liten bloggpaus. Först för en underbar vecka i Greklandet och sen har orken eller inspirationen inte funnits där. Men nu gör jag ett försök!

I fredags var det dags för Meskalins årliga turkossittning! Vi treor tog plats i barhänget och försökte visa de nya nollorna var ribban ska ligga. Men jag måste erkänna att de var riktigt duktiga på det själva ;) Men mitt i allt det roliga fanns det också lite vemod. Det här var tredje gången gillt för oss. Nästa år är vi inte längre studenter på journalist- och medieproduktion.. Konstigt!

Tänkte bjuda på mina tre år av turkost:

I nolleband tillsammans med Johan och Victoria.
Som fadder förra året tillsammans med Matilda.
Och till sist som "gammal" trea i barhänget tillsammans med Mattias.


Ha en bra kväll!
/ Kristina


Vill ni se Gloria?

Kort inlägg. Mer imorgon, lovar. Då ska jag bjuda på foton ifrån vår "bär-utflykt" tidigare idag och även försöka åstadkomma ett inlägg om herrfrisyrer. Det ni! Dessutom kan ni höra mig i radio imorgon (www.pitefm.se). 20.00-21.00. Ett musikprogram, missa inte är ni snälla!

Tänkte mest bjuda på ett hemsidetips om ni vill se bilder ifrån vår nollning i Piteå. http://nollep2009.pixbox.se är adressen där ni kan kika på alla kort som fotograferna under nollningsperioden har tagit. Finns en hel del roliga att se, tillexempel denna:Såg en riktig knäckande thriller ikväll - "Funny Games". En film som jag dessutom har köpt. Oj, den var ganska magbitande. Jag lovar - den finns att låna här om ni vill se den!

Nu ska jag sova, imorgon bitti blir det gymmet och sedan en måndagsfrukost som jag njuter så av - nybryggt kaffe och Ronnie Sandahls krönika på bordet. Sov gott.

/ Malin


MUSTASCH KOMMER TILL PITEÅ

Den 30:e september släpper rockgruppen Mustasch nytt album, detta firar bandet genom att bland annat göra en spelning i Piteå. Närmare bestämt i Norrmalmia sporthall den 9 oktober, detta blir den enda spelningen bandet gör längre norrut än Östersund.

Förband är: Rockbandet Aggressive Chill samt en Burleskshow med Knicker Kittens. Biljetter köper du via Ticnet.

Lyssna på bandet (och deras nya singel).
/ Malin


Nu äntligen...

Bloggen lever, jag lever!

Var otroligt längesedan jag hade tid att blogga, men jag hoppas att med skolstarten idag ny energi och mer tid kommer att skapas. I fredags avslutades jag en två veckors lång nolle-period. Otroligt kul, otroligt spännande. Men nu alltså är det dags för skolan igen, känns mycket märkligt. Men samtidigt är jag nyfiken och inspirerad.

Nu måste jag duscha, käka och göra mig redo. Börjar man första skoldagen i kris blir sällan det bättre längre fram. Haha. Så nu ska här fixas och donas!

GRATTIS KÄRASTE FATME I EFTERSKOTT. Jag har sjukt dåligt samvetet för att jag varken ringt för att höra hur du mår efter allt som hänt eller ringt för att gratta dig på födelsedagen. (Hoppas du läser detta). Kärlek!

Puss och kram / Malin

RSS 2.0