Funny little feeling

I torsdags umgicks jag med Michaela efter jobbet, en kväll som började med en öl, två öl, tre öl, ett glas vin och som tillslut blev Sticky Fingers. Där trodde jag att jag fick en raggningsreplik av det sämsta slag som löd " Michael Jackson är död", jag skrattade och skämtade bort det. Dagen därpå vaknar jag av att Michaela säger, "han är verkligen död". Så det var sant...Det var en extrem hetta när vi vaknade så vi bestämde oss för att mysa lite på hennes innergård, vi lyssnade på dånet från frihamnen där Metal Town ägde rum. Sedan köpte vi glass, melon och lyssnade på radio. En mycket fin dag.



När kvällen började närma sig gav jag mig av in till stan för att möta upp Sanna, min Tranemo kompis och hennes vän Linn som även jag har träffat tidigare. Glada och varma tjejer, som jag tillsammans med gav oss ut på stan för en shoppingrunda - en mycket lyckat sådan. Linnen, T-shirts, jeansshorts, klänning, jacka, två par converse, smink och lite till köpte vi tillsammans om man lägger ihop det. Sedan gav vi oss av till Liseberg för att njuta av en fin kväll där. Det blev både fotbollstittande, mat, åkattraktioner och en del lotteri för våran del. Mysigt. Dessutom hann vi skåda Michael Jacksons "Lisebergs stjärna" som finns precis utanför ingången till Liseberg.



Under lördagen jobbades det mestadels, men när kvällen närmade sig och vädret var på topp kändes det värt att sysselsätta sig med någonting "vettigt", för att liksom ta vara på sommarvärmen och alla människor som vistades i Göteborg under helgen. Eller liksom inte ta hand om dem, haha utan vara en del av dem snarare. Därför beslutade sig Michaela och jag oss för att dra till andra långgatan för billiga öl och soft atmosfär. Bra val.




Förutom detta, mängder av sol....
                                         Sun is shining, the weather is sweet
                                              Make you want to move, your dancing feet



Puss och Kram / Malin

Stoppa mig juni

Spenderade dagen på havets klippor.
Jag och Robin njöt av solen, salta bad och kastade en och annan "macka". ibland blir jag lite extra påmind om varför jag tycker så mycket om sommaren...

Var längesedan vi sågs. Han - chauffören och jag.

Ungefär tio minuter tar det att komma ut på det blåa..

Det åkte förbi en jättebåt som Robin blev grymt avis på.

Små röda hus.

Vi letade efter rätta "mack-stenar".

Vi hittade en del "vinnare".

Robin var grym på att kasta macka, det var inte jag.

Han var ganska nöjd.

Vi köpte dessutom med oss en ny mentos smak, ananas och melon var bäst!



Nu ska jag duscha och sedan kanske en film.
jag lovar, bilder från helgen dyker snart upp!


Puss och kram / Malin

Fördelen med att bo vid det blåa...

Nu drar jag ut på havet och njuter av solen med Robin. Det blir bra, jäklans bra!
Bilder kommer senare.


Puss och Kram / Malin

Söndag i all ära.

Det blir ett kort inlägg, behöver sömn.
Helgen i Göteborg var kanonbra på alla sätt - jobbet gick bra, ölen var god och sällskapet var grymt. Träffade Michaela både torsdagen och lördagen. Dessutom fick jag efter alldeles för lång tid träffa söta Sanna och Linn också. Det blev en shppingrunda som avslutades på bästa sätt - på Liseberg. Idag var jag dessutom på kalas efter jobbet, Leah - mitt kusinbarn firade sin namnsdag. Hon fyller nämligen på juldagen, vilket inte är den mest spännande dagen att fylla på. Så därför firas hon även lite på sommaren.

Imorgon ska ni få bilder från helgen.




Puss och Kram / Malin

Jag drar till kusten

Efter en riktigt jobbig bakisdag har jag nu samlat kraft för att ta mig ut till Josefin för lite kusthäng ikväll och imorgon. Vädret ser ut att bli fint imorgon så det blir nog ett dopp i havet.

Dagens låt blir: Pieces of what med MGMT

Ps. I P3 lives 30-dagars arkiv finns en spelning med MGMT från förra årets Roskilde t.o.m 1 juli, så skynda att lyssna!

Ha det fint!
/ Kristina

För varje hjärtslag


Anna Järvinen och Annika Norlin - Det gör ont för varje hjärtslag

En vacker avskalad version av Robyn och Kleerups "with every heartbeat".
/ Kristina

Musiken lever vidare för alltid

Hört på Vaken med P3 och P4 i natt:

Inringande tant: Ja jag är ju för gammal för att köra bil nu.. blaaa blaa bllaaaaa... osv
Programledaren: Härligt. Du har ju önskat en låt. Vad är det vi ska höra?
Inringande tant: Jo jag vill höra den där nya  April's Child med Kleerup och Krunegård, den är så bra!

Jag blir så löjligt glad av gamla människor som inte klagar på "dagens musik", utan istället tycker om den. Låten är riktigt mysig. Du har väl inte missat att de båda herrarna på K har släppt en EP ihop? "Lead Singer Syndrome" heter den i alla fall och tycker du om dem ska du givetvis lyssna in den!



Gårdagens låt: Blame it on the Boogie med Jackson 5

Jag var inte på något sätt ett stort fan, men jag uppskattar mycket av musiken. Med låten vill jag istället skänka en tanke till alla er som sörjer er stora stjärna. Idoler känns inte riktigt som människor och då är det svårt att förstå att de är precis lika dödliga som alla vi andra. Jag känner med er som sett fram emot hans konserter i London i sommar och nu aldrig mer får möjligheten. Tänk på att även om musikundret lämnar jorden, så fortsätter musiken att leva för alltid och därmed alla minnen.

Nu ska jag njuta av sol och ledighet efter en vecka på redaktionen!
/ Kristina

Vitaminkick deluxe


En vitaminkick deluxe efter jobbet idag. Det behövdes. Nu ska jag krascha i sängen.

Dagens låt: Laughing With med Regina Spektor

I måndags kom Regina Spektors senaste skiva - Far. Ska bli spännande att lyssna igenom när tid ges och jag ser fram emot hennes konsert på Hultsfred. Ta dig tid att att kolla på videon, jag gillar den!


Le ikapp med solen!
/ Kristina



Tomas Ledin och Ingvar Kamprad fixade dagens bränna...

Yes, det är sant. Denna sommaren ska jag ägna många timmar åt att lyssna på Sommar i P1. Perfekt sysselsättning och mycket intressant. Dessa två män, Ledin och Kamprad hade jag laddat ned poddversionen av och hade med till stranden. Det går även att ladda ned förra årets sommarvärdar till din I-pod eller Mp3. Ett mycket bra tips anser jag.

Dagen har alltså tillbringats på stranden med mamma. Skönt, solen stekte som aldrig förr och vattenmelonen jag smaskade på har sällan smakat så bra. Solen tog vansinnigt bra, kanske lite för bra och jag har nu mer färg än jag hade hela förra sommaren. Ganska galet. Och mer ska det bli! Man har ju nästan glömt hur härligt det är att ha lite färg i ansiktet!



Imorgon ska jag jobba mitt första pass på Intersport för denna sommaren. Spännande, lite nervöst och alla andra känslor på en och samma gång. Att jag dessutom kunde ha befunnit mig i Borlänge imorgon kommer att kännas väldigt surt!

Nu ska jag skriva något väldigt patetiskt, haha. Men ett perfekt nöje såhär dags på dygnet har för mig bli att se på danska Hotel Paradise. Ja, jag vet. Hur kan jag titta på den här skiten. Jag vet inte, men på något sätt lockar det mig - framförallt för att de tär lätt underhållning. Och en sak till. Mads, en av killarna. Jag kan inte låta bli att bli lite småstissig när jag ser honom, av ingen anledning alls. Titta på bilderna här nedan och ni kommer tänka, vad fan tänkte Malin med nu. Men det är något hos honom! Det är NÅGOT! Jag lovar....Haha.



Om tillfälle ges ska jag försöka blogga de närmsta dagarna - om tillfälle ges, åker nämligen till Göteborg imorgon och stannar hela helgen. Sola för mig med imorgon, så hörs vi, hör av dig om du är i Götet i helgen!

Puss och kram / En brunbränd Malin

Stormästare i schlager

Var trött, hungrig och på väg hem från jobbet när Nord ringde. Hon och Marie skulle fika och jag vände bilen snabbt. Hamnade på den nya Pråmen i Trollhättan. Efter lite mat blev det schlagerquiz, och eftersom vi ändå var där kunde vi ju delta. En och en halv timme senare stod det klart att vi tagit hem det hela. Haha. Frågan är om man ska vara stolt eller generad? Schlager.. håhåjaja!
I alla fall fick vi en stor o grann buckla och blev fotograferade för nästa veckas quizhäfte. Sedan kom vi på idén att vi borde vara med varje vecka och vinna fler pokaler. Man skulle ju kunna dricka öl ur dem ;)



Dagens låt: Fans med Kings of Leon

"So rock to the rhythm and bop to the beat of the radio"
/ Kristina

Tänkte de överhuvudtaget?...

ÅÅH, jag blir tokig.
Ni som följer vår blogg vet hur mycket jag (Malin) har velat åka till Peace and Love festivalen nu i juni månad. För att på ytterliggare ett sätt kunna åka dit sökte jag i maj till att vara funktionär där. Jag har väntat på svar och insett att ju längre tiden har gått, desto mindre var antagligen chansen att bli funktionär och även chansen att åka dit. MEN, tror ni inte att idag hade jag fått ett mail från den funktionäransvarige. I mailet stod det att jag blivit uttagen till att vara funktionär. IDAG kom mailet och IMORGON ska jag i så fall befinna mig där. Galet. Hur i hela friden skulle det gå till. Jag har ingen propeller på ryggen direkt...

"Tid för säkerhetsutbildning är torsdagen den 25 juni klockan 10:00. Plats för säkerhetsutbildningen är vid Electric Circus och tidpunkt är alltså torsdag den 25 juni klockan 10:00!"

Bland annat stod det att jag skulle vara säkerhetsansvarig på scen, FATTAR NI - PÅ SCENEN! Det skär i mitt hjärta, hur står det till om man mailar någon dagen innan, när festivalen äger rum ex antal mil ifrån din bostad. Att funktionärsansvarige dessutom hette Niklasson (fast med ck) är ju också komiskt, eller tragiskt.

Ett jäkla skämt. Ett mycket tråkigt sådant.
Det är i alla fall vad jag hade hoppats på att det var.


/ Malin

U21 och musik :)

Tack U21 för fin underhållning. Ska bli spännande att följa den fortsatta turneringen. Samtidigt har fossingarna badat och är nu lena som en babyrumpa.
Kollar längtansfullt på SMHI:s flerdygnsprognoser. Jag tog en extra vecka på jobbet och nu kom högtrycket. Låt det hålla i för från och med fredag är jag ledig i två veckor. Snälla? (Peppar peppar ta i trä).

Ny intressant skiva som precis har kommit ut: Diverse artister från P 2 Ström: ”Musiken vi hatar”. P2 Ström har under våren bett några svenska electronica-artister att göra en tolkning av den låt de hatar allra mest. Bland annat gör Andreas Tilliander Ace of Bases gamla hit All that she wants och Alf Tumble tar sig an Håkan Hellströms Klubbland. Den kan du höra här, rätt medryckande! Tyvärr finns det inte på spotify.. kan ju hoppas att det dyker upp där så småningom!



Dagens låt: Touch and go med Swingfly

Nu är det dags att sova, natti natti!
/ Kristina

Malin i en musikvideo...

...yes, det är faktiskt sant och den tänkte jag bjuda på idag.
Den är producerad i Piteå av Vegard Skogheim åt norska Kohib

Det är inte den mest smickrande videon, jag hade dessutom försovit mig.
Men det var sjukt kul och all mjölk som sprutas, sprutades på riktigt. Ungefär 17 liter mjölk gick åt den dagen...



Kohib - Dogs don´t bite

Kohib - Dogs don´t bite from Vegard Skogheim on Vimeo.


En midsommarnatts dröm

Midsommarhelgen var så bra den kunde bli.
Lite kortfattat innehöll den Öland, nya människor, midsommarmat, annan mat, kärlek, kubb, snapsvisor, jordgubbar, tipspromenad, långbord, värme&kyla, sol&regn, nattlig promenad vid havet, alkohol, femkamp, musik, bus.

Det var helt enkelt tre dagar att minnas. Att leva på nu när jag är förkyld och väckarklockan ringer 06:00 hela veckan.
Annars är det rätt kul att vara tillbaka på tidningen. Dagen har inneburit guidning i Newspilot, planering av bilagan jag ska göra under veckan och lite skrivande på slutet. Kul!






Dagens låt: Under the Pavement - The Beach med Deportees

Godnatt på er!
/ Kristina


Efter 15 timmars sömn så kommer en sammanfattning av den senaste veckan.

Jag firar midsommar just nu. Ja, jag vet vad ni kanske tänker "har hon inte fått nog av den jäkla högtiden efter helgen?!", jo - det har jag , fast en sak fattades då , som jag bestämt måste få uppleva i samband med vår svenska tradition. Färskpotatis och sill. Det är bara så. Så därför äter jag det, så det så. Jag tänkte ta en folköl till, bara för att, men kom på att om det är något jag fått nog med efter helgen är det alkohol, så jag sket i det och tog istället ett glas med kall, alkoholfri päroncider.

Denna veckan har varit innehållsrik och bra på många sätt. Den började med en resa till Halmstad, en golfresa. Många timmar med stort M och stort T tillbringades på Tylösands golfbana under onsdagen och torsdagen, det kan låta tråkigt, men jag lärde mig saker som jag antagligen aldrig hade fått lära mig annars. Fick också frisk luft för de månader jag missat den varan på grund av skolarbete framför en datorskärm. Åt dessutom "fin middag" på hotell Tylösand, den var så fin att jag inte ens tog kort på maten - allt för att inte verka "för turistig", om ni fattar. Jag tänker inte säga vad maten gick på, för det skiter jag faktiskt i (kanske inte helt sant...). Men ser den som en present till mig själv - skolavslutningspresent.


Andreas i blått och en kille han "gick" banan med.

Hotell Tylösand där vi käkade jättegod mat.


Andreas under onsdagens träningsrunda.

Sedan blev det midsommar. Jag packade väskan på 30 minuter, missade bussen, blev skjutsad, hoppade på bussen, kaos, bytte buss, ännu mer kaos, ännu mer människor, åkte buss, tillsist äntligen framme. Väl framme öppnades det flaskor med alkoholhaltiga drycker direkt, så på tom mage startades dagen med en shot. Sådär gott, men vad gör man inte för att försöka komma ifatt de redan påverkade campingbesökarna.

Det blev dans runt stången, lyssna på ett coverband vid namn "Tre Drag" där jag känner trummisen, vilket var kul och sedan göra sig snygg för att avnjuta god mat och en utgång på smögens brygga. Härligt. Det blev en mycket lyckad kväll, fullsmockat på utestället och bra musik. Väl hemma fick vi besök av några killar födda 91 fran Vara. Söta små killar som var sjukt underhållande, en av dem - August, en av killarna sov över, vilket innebar en natt med fem personer i ett fyramanna tält. Jag låg "i tältväggen" kändes det som, gick inte att röra sig ens en centimeter, men kul var det.

Jag ska fatta midsommarhelgen kort, den var lyckad. Ska försöka få upp några filmklipp på ansiktsboken, där även bilder har kommit upp.


91:orna från Vara.
Visste ni att orten Vara är väldigt tacksamt att rimma på? Haha.


På väg till Smögen för att äta skaldjur.

Dessa band var alla på campingen tvungna att bära.

Fanstastiska Smögen.

Efterfest i tältet. Trångt men mysigt.

Dessert: Gratinerade bär i vit choklad.

Vi gjorde en egen tolkning av dans kring stången.

Fick klagomål för att det inte fanns någon bild på ansiktsboken på mig.
Så varsågod.


Invigde mina nya converse¨på midsommarafton.

Skål.

Jag kanske skriver mer om helgen vid ett senare tillfälle. Nu vet ni i alla fall i stora drag hur det har varit. Lite sömn, en stor dos av festivalstämning och faktiskt, ett mycket fint midsommarväder! Inatt sov jag 15 timmar, inte klokt och denna dagen har därför egentligen bara bestått utav att försöka återfå medvetandet om var jag befinner mig. Det är inte bra att sova så länge. Nu blir det solen en stund!


Puss och Kram / Malin

Ps/
Det blir lite konstigt att lägga detta under kategorin "studentliv Piteå". / Ds

Update.

Jag är hemma från Halmstad nu. Är jättetrött, ska sova. Dock borde jag vara uppe och packa en väska till Smögen dit jag far imorgon förmiddag (någongång). Är bara så förbannad över att bussarna går så fruktansvärt dåligt med typ åtta byten och härliga väntetider. Orkar inte det. Vill ju bara komma fram och dansa kring midsommarstången och dricka en nubbe. Så jag är inte på så bra humör just nu, vet inte vilken buss jag ska ta och har inte packat ned en enda sak. Men orkar inte nu, får gå upp med tuppen imorgon istället. Väck mig , OM ni råkar vara uppe pinsamt tidigt imorgon.

Ska försöka hinna blogga imorgon bitti, det är mitt mål. Om jag mot förmodan inte skulle hinna blir detta mitt "ha en bra midsommar" hälsning.



Mina Piteåvänner Andreas och Isa får pryda dagens inlägg, jag tog bilden i maj månad 
och tycker den känns somrig och härlig.


Puss och Kram / Malin

Garderobsnytt

Malin har åkt sin väg och här sitter jag i mitt gamla barndomsrum hos mamma och pappa med väskor högt och lågt. Jag har inte packat upp allt jag tog med mig hem för sommaren, och mitt i den röran försöker jag packa inför midsommarhelgen på Öland. Och jag vet inte ens riktigt vad jag ska ta med mig. Men det blir nog bra.

Packmusik för kvällen finns på följande skivor:
Youth Novels av Lykke Li
Crossing the Rubicon av The Sounds
Only by the night av Kings of Leon

En del av packningen inhandlades i alla fall i måndags. Josefin och jag satte sprätt på X antal hundralappar på Överby. Resultatet för min del blev ett par jeans, en kjol, ett linne och fyra (!) klänningar! Hittade bilder på några av plaggen. Så vad tycks?



(Klänningarna, kjolen och jeansen från Lindex och linnet från Gina Tricot)


Väskan väntar som sagt på mig. Därefter ett nattissamtal innan kudden..

Glad midsommar på er!
/ Kristina

Två dagar utan minsta tanke, bara en väska av lyx. Typ.

Jag ska packa. Packa en väska till Halmstad. En väska som jag inte alls vet vad jag ska fylla med. Jag tror jag bara ska fylla den med plagg jag tycker om. Plagg som får mig pigg, fräsh och ger en lagom bra känsla av lyx. Alltså, lyx av ledighet. Ledighetslyx. Som jag tidigare nämde är det imorgon som jag ska åka något söderut för att leka golfhustru. Jag vet inte alls hur onsdag - torsdag kommer se ut, och ärligt talat bryr jag mig inte heller. Om jag så ska tillbringa större delarna av dagarna på en stor gräsmatta vid namn golfbana gör det ingenting. Vi får helt enkelt se vad jag har att berätta när jag kommer hem.
Tills dess får Kristina hålla ställningarna här på bloggen.

Hon skrev i förra inlägget om Hultsfred. Älskade Hultsfred. Ja, jag vill verkligen dit - men ska tyvärr jobba och vet inte om jag har varken "mage" eller råd att tacka nej till att jobba. Däremot PEACE and LOVE, var är ni - alla ni som älskar The Kooks och Razorlight?! Fram med er, tack.

Jag läser just nu en bok som berör för varje blad jag vänder. Jag somnar varje kväll med tårar på mina kinder, vet inte hur jag ska tolka det - så väljer att tolka det som att det är en jäklan bra bok. Innan jag dör, heter den. Boken handlar om en 16 årig tjej som vet att hon snart ska dö i cancer. Hon skriver en lista med saker hon vill hinna upptäcka innan hon dör, överst på listan står det att "vara med en kille".  Här under följer ett utklipp ur boken som fick mig att helt tappa fattningen, bedöm själva:
Det kommer verkligen att hända. De har ju sagt att det skulle bli så, men nu går det mycket fortare än någon hade trott. Jag kommer verkligen aldrig börja skolan igen. Aldrig någonsin. Jag kommer aldrig bli berömd eller lämna något av värde efter mig. Jag kommer aldrig att gå på college eller ha ett jobb. Jag kommer inte få se min bror växa upp. Jag kommer inte att resa, aldrig tjäna pengar, aldrig köra bil, aldrig bli kär eller flytta hemifrån eller köpa ett eget hus. Det är verkligen, verkligen sant.
LÄS BOKEN.

Idag har det varit en något omtumlande dag. Först jobbade jag ute på den marinan där jag tidigare år har jobbat. Men nu fick jag fotografera båtar som skulle säljas, svara i telefon, hjälpa kunder och designa affisher. Mycket kul. Dessutom fick jag beröm och lunch av min chef, som dessutom kanske har ett annat jobb på G åt mig...spännande. Dock slutade inte dagen lika bra. Min syster ringde och sa att hon hade krockat. Och att ambulans, polis och brandkår var på plats. Hjärtat satte sig i halsgropen för en sekund, men hon sa sedan att både hon och kvinnan i den andra bilen mådde helt okej. Bilarna däremot fick ta en del stryk, men i det stora hela så gick det förhållandevis bra.
Som tur var.

Nu ska jag packa "lyxväskan" och duscha. Ska upp i gryningen imorgon. Ring om ni har tråkigt i dagarna, jag har säkerligen tid för att snackas vid medan jag njuter av (solen?!) vid golfbanan.



Puss och Kram från Malin


H som i Hultsfredsfestivalen!

Yes nu är biljetten bokad efter mycket "om och men pratande". Annie och jag ska ta oss dit och jag känner lite annat folk som kommer hänga på festivalområdet. Men vi välkomnar såklart ett störra camp, ska du med?! (Malin, och alla andra förstås, kom igen!)

Under fyra dagar kommer jag försöka hinna med att se (utan inbördes ordning):
Franz Ferdinand, Hello Saferide, Frida Hyvönen, Maia Hirasawa, The Killers, Kings of Leon, Markus Krunegård, Mando Diao, Melody Club, Sahara Hotnights, Skansros, Regina Spektor, The Sounds, Anna Ternheim, Timbuktu och Winnerbäck.

Galet bra. Är det något annat band som spelar som du tycker att vi ska hinna med? Tipsa gärna!

Festivalkramar från Kristina


Publiken vid Hawaii när The Hives spelade förra året!

Broder Daniel Forever


Broder Daniel - Underground

Förra året gjorde de sin sista spelning någonsin på Way out West i Göteborg. En avskedsspelning till fansen och en hyllning till den bortgångne bandmedlemmen Anders Göthberg. Nu kommer filmen Broder Daniel Forever som skildrar de två sista månaderna innan konserten i Slottsparken.
- De är så omhöljda av dramatiska historier, men vi ville nå det där andra, det som finns i musiken, det bortom det uppenbara. Vi ville fånga in myten de bär på, atmosfären, den "färg" som är Broder Daniel, säger regissören Henrik Hellström till SVD/TT Spektra
Filmen har premiär den 3 juli, men kommer även att visas på SVT i höst.

Godnatt!
/ Kristina

Vad kan man mer drömma om...


Lejontrappan, neontights och kaffedrinkar...

Vilken underbar dag jag hittills har haft. Underbara Götet. Träffade Josefine alias "spädbarnskompis" på bussen in, har inte träffat henne sedan påskas - och då var det en blixtträff. Väl i Götet spenderade jag en timme på stan, och självklart kunde jag inte gå tomhänt. Hittade dels en klänning på H&M på rean, kunde inte låta bli. Men jag hittade även två par tights i neonrosa och neonorange som kommer bli grymma till min outfit under nollningen, då jag ska vara en discobrud vid namn Gloria. Mycket nöjd, dessutom 49:- styck, inte så att jag var jättesugen på att spendera flera hundra på neontights.



Vid 12 tiden mötte jag upp underbara Fatme som kom med bussen från grannlandet Norge. Hon bor och jobbar numera där. Vi gick i raska steg och köpte mumsig sushi som vi åt på "lejontrappan" för att riktigt njuta av ett soligt Göteborg. Vi snackade skit, allvar och lite till.



Efter en mycket god lunch sa vi hej då och jag strosade vidare en stund på Göteborgs gator - inga större problem att spendera tid på dem direkt. Någon som är förvånad? Haha. Josefine ringde och meddelade att hon och hennes lunchsällskap var färdiga och vi bestämde oss för att mötas upp och ta en kaffe tillsammans. På en härlig uteställe i solen beställde Josefine in en kaffedrink med hasselnöt och vanilj och jag en espresso-shake. Det var som en milkshake med espresso, mycket god! Sedan tog vi vårt pick och pack och tog bussen tillsammans hem, ganska komiskt att ta bussen in tillsammans, skiljas åt och sedan mötas upp och åka tillsammans hem.



Hemma väntade en mysig katt vid namn April. Nu ska jag ut och gå en promenad i det fina vädret och ta en sväng till Ica och inhandla lite frukt och dylikt. Blev smått irriterad när jag märkte att vi inte har TV4 sport, vilket innebär att jag inte kan se U21-EM ikväll, typiskt.  Gladare blev jag när Johannes ringde nyss och berättade att han kommer till Göteborg första helgen i juli och hälsar på mig och Gustaf. YES!





Puss och Kram / Malin


Speeed

15:00 igår startade bilfärden från Fabriksgatan, Kalmar till Kvarnen i  Västerlanda (drygt 40 mil). Landade hemma med packningen, slängde i mig lite mat och svidade om inför kvällen och tog bilen ytterligare några mil till Trollhättan. Dansade, pratade. Ramlade i säng vid halv fyra efter lite taxikörning. Vakande vid tiotiden för tre mil på cykel och nu är jag trött. Det som piggar upp nu är musik, gårdagskvällen med alla goa vänner och att tiden tills torsdag (då jag träffar hjärtat igen) går fort i det här tempot.

Bra peppmusik är Beatbox med The Sounds. Kolla in när de var med i Popcirkus tidigare i våras här.

See you!
/ Kristina



det blir bara vad man gör det till...

Trots blåsten intalade jag mig själv att tillbringa en stund på altanen tillsammans med en fleecepläd och ett glas vin. Inte alls en dum känsla och när det varken finns en bil i närheten eller jobb imorgon kändes det inte alls svårt att ta det beslutet. Det tråkiga är att "alla andra" verkar upptagna, vilket retar mig - eller snarare gör mig lite extra rastlös. Men man kanske inte behöver göra saker hela tiden, det kanske kan vara bra att inte göra något speciellt alls ibland. Myrorna i min kropp vill dock annat. Vi får se vad det blir.

Något som hugger är också att jag INTE beställt en enda festivalbiljett. Inte ens till en skrutten spelning. Det förvånar mig och skrämmer mig. Visst, pengarna kanske inte kommer strömma in som förra året, men ändå - en sommar utan musik är ju inte speciellt värt. tar gärna emot tips på vad jag inte borde missa.Tack. Och förresten, är det någon mer än jag som vill åka till Peace and Love festivalen, nu i juni är ni mer än välkomna att höra av er!

Tillsist tänkte jag bjuda på mina två sommarönskningar i skönhetsvärlden denna sommar:

Först och främst mascaran som så många snackar om. Den som ska göra fransarna superlånga och supersnygga. Självklart skulle jag vilja testa den: Imju fiberwig mascara. Någon som testat?



Sedan skulle jag även gärna vilja ha DKNY`s nya doft - DKNY Fresh Blossom. Är förälskat i deras "gröna variant" och skulle därför vilja ha även denna. Luktar gudomligt friskt!



Dags att njuta av vinet och Tomas Andersson Wij, svårt att skapa mer sommarkänsla än med dessa två ingredienser....

Puss och Kram / Malin


En rapport från en del av Göteborgs hjärta

Lördag kväll och här sitter jag och bloggar. Vet inte om jag ska se det som ett sunt tecken - eller att bristen på underhållning är överhängande. Kombinationen är nog bäst, eller något sånt.

Idag har jag varit på Liseberg med Michaela. Jag sov över hos henne, igår hade vi filmkväll. Vi åt en mysig frukost och gjorde "festivaltest" på varandra. Det visade sig att Michaela ska hålla till på festivaler i stil med Where the action is och Way out west - något ingen av oss var direkt förvånade över. Jag skulle hålla till på Roskilde och Hultsfred - inte heller det känns som någon överraskning.



Vi hade en jättefin dag på Liseberg, med åkpass på armen och solsken i blick. Det var som att färdas tillbaka 6 år i tiden och bara minnas och leka för några timmar. Skönt. Det åktes en hel del, bland annat nyheten "Hangai", en mysig liten åktur. Sedan testade vi naturligtvis det nya cafèt - Ben and Jerrys glassbaren. Mumma. STORA glasskulor, jättegullig inredning och de som jobbade hade "hättor" med komönster.

Det nya Ben and Jerrys cafèt blev en succèavslutning på en fin lördag..Det var mums.

( se fler bilder på michelas hemsida. )

Tänkte ge er tre stycken musiktips såhär på lördagskvällen:

Röyksopp feat. Robyn - The girl and the robot
The Sounds - No one sleeps when I´m awake
Dead by April - Losing you




Hoppas att er dag har varit lika fin och att ni får en bra kväll.


Puss från mig, Malin.

Tydligen, så kallas det ledighet.

Sommarlov.
Ja, det heter visst så. Jag har känt på det i några timmar nu - det är inte en så dum känsla trots allt. Något rastlös och något för tung väska bara, men det är väl två "problem" som lätt kan vara avhjälpta. Jag har i alla fall lämnat den norrländska idyllen för några månader på västkusten, med allt vad det kan innebära. En del jobb, men även för första gången chansen på cirka fem år att verkligen ha sommarlov och hitta på saker. Bara ligga på stranden och bada till att ta bilen runt och hälsa på nära och kära. Jag ska verkligen försöka ta vara på tiden den här sommaren. Min syster tog dessutom körkort i går och är säkerligen sugen på att köra mycket, med andra ord även mig - tjänster och gentjänster.

Midsommar är planerad, eller planerad och planerad - jag vet var jag ska befinna mig, resten löser sig där. Inte mer planering än nödvändigt tack. Ska även till Halmstad och leka "golfhustru" lite granna.  VA?!, tänker ni troligtvis nu - med all rätt. Men jag ska faktiskt följa med min vän Andreas dit ner när han ska tävla, jag ska bara softa och andas. En liten cruise helt enkelt.

Att det regnar just nu är väl inte direkt jippie, jag har sommarlov väder! Men vem tusan bryr sig egentligen, allra minst jag. Allt är klart i skolan, jag ska vara phösare för de nya nollorna och det är ett flyt nu. Så ska det fortsätta.

Morgonpromenaderna ska bli ett faktum, likaså bloggandet. Nu jäklars ska vi få igång den här bloggen på riktigt.


Puss och Kram / Malin


No one sleeps when I'm awake

Ett litet tips bara:
Innan dagen är förbi kan man ladda ner The Sounds singel "No one sleeps when I'm awake" och Deportees "Under The Pavement- The Beach" gratis! Allt du behöver göra är att klicka här eller här. Det har i alla fall jag gjort, för gratis är ju gott ;)

Ha det så mysigt i regnet!
/ Kristina

Those dancing days för JC!

Ja, tjejbandet har designat två linnen för butikskedjan JC.
Linnena kostar 179 kronor styck och finns i begränsad upplaga.
Linnet nedan är min favorit:


"Som om ni hade patent på vad som kallas svenskhet"

"Jag vill inte ha era traditioner, jag vill inte ha eran trygghet. Jag vill inte ha eran definition av det ni kallar svenskhet" sjunger Timbuktu och Promoe i deras nya låt. En låt som de hoppas ska få fler att   INTE   rösta på Sverigedemokraterna i europaparlamentsvalet.
Grym text, skön låt och medryckande melodi. Och jag hoppas att deras budskap kommer nå ut till många, många. Tror absolut att musik är ett bra verktyg för att nå ut. Och jag hoppas att det här är sommarplågan 2009! Vad tror du?

Timbuktu skriver följande på sin egen hemsida:
"Dagens Sverige består av människor från alla delar av världen människor som kommer från olika kulturella och religiösa bakgrunder. Jag tror att detta berikar Sverige enormt och det är detta Sverige jag är en del av."

Jag förstår att valet alla gånger inte är lätt och glasklart. Jag har heller inte bestämt mig. Men jag har bestämt mig att innan söndag ska jag ha gjort ett val och göra min insats vid valurnan. Vill du att det är Sverigedemokraterna som ska representera Sverige i Europaparlamentet? Som en del av EU, en union som endast lever genom personer från olika kulturer och länder. Jag skulle tycka att det är direkt pinsamt om det är några som är emot mångfald som ska representera Sverige i vår union.

I låten sjunger de följande och ta dig en sekund att fundera på svaret:
"Vem städar dina golv? Vem ska göra din kebab? Vem ska göra mål i VM? Vem ska köra ambulans? Vem ska vidga dina vyer? Vem ska lära dina barn? Vem ska föra Sverige framåt när du bara vill tillbaks?"

Jag ska göra det lätt för dig och citera ett av min vän Monicas tidigare inlägg i hennes eminenta blogg:
"Slutsats: Vi vill inte ha representanter från Sverige Demokraterna i Europaparlamentet. Så varje röst på ett annat parti nollställer en röst på SD".

Glöm inte att rösta!
/ Kristina



Timbuktu och Promoe - Ge oss Sverige tillbaka

Blomstertid.



Foto: Malin Niklasson

Lite av varje.

Jag lever, har bara väldigt mycket att göra!


Sålänge min seghet kvarstår med bloggandet måste jag tipsa om M`s sida. Ett litet mästerverk. Dessutom har jag "direktlänkat" till sidan där jag står i fokus. Haha. Så om ni vill se min fredagsoutfit ska ni titta där.

Malin

P.S Imorgon sänder vi säsongens sista relationsråd - Bubbel. Extra blir att det är 2 timmar långt (16.00-18.00), hoppas ni lyssnar, skriver in och njuter av den härliga musikblandningen vi valt dagen till ära! www.pitefm.se Har ni inte redan addat oss på din messengertjänst så gör det. Då kan du skriva in till oss direkt under programmet. [email protected] D.S




RSS 2.0