putsomethingmagicalintotheworld


psst...

...ville bara säga att jag tillbringat större delen av dagen i skidbacken med fantastiskt solsken, bara 20 minuter hemifrån...




Puss och Kram / Malin


..och jag klev in i en sagovärld

Ovanligt nog åkte löpskorna på efter skolan idag. Precis när jag skulle ut fick jag extra motivation i form av sms från pojken. Monki öppnade visst idag. Och om jag sprang fooort, och duschade foooort skulle jag ju hinna dit innan nitton noll noll.

Inga roliga öppningserbjudanden men ändå brände jag lite av de nya csn-pengarna. Det kan ha berott på att några fina klädesplagg och jag klev in i en sagovärld. Vilka provhytter. Speglar överallt och småsmå ljus. Väl ute i verkligheten igen sansade jag mig något och allt åkte inte ner i den fina påsen.

Ett par gammelrosa chinos och en svart topp blev det dock..



Sleep tight!
/ Kristina

Äntligen

...nu har det äntligen hänt.
Victoria och Daniel är förlovade och bröllop väntas nästa sommar...
Kronprinsessan såg underbart lycklig ut och vilken klump som måste ha släppts och vilken befrielse!

Grattis från Malin och Kristina


Bild: Svenska Dagbladet

Kvällstipsaren i farten

Lite korta tips såhär på kvällskvisten..

.. På torsdag öppnar Monki på Kvasten i Kalmar. Tänkte ta mig en liten sväng dit, hoppas på nåt schysst öppningserbjudande eller nåt annat kul happening!

.. Onsdagens Popcirkus får inte missas. Sahara Hotnights, Those dancing days och Frida Hyvönen står på scenen. Kan inte bli annat än bra!

.. Siesta-festivalen i Hässleholm i maj? Jag är lite sugen med tanke på priset (695 för tre dagar o camping) och artister som Placebo (!), Anna Ternheim, Hoffmaestro&Chraa och Markus Krunegård bland annat. Någon annan?

.. Last of the English Roses, Pete Dohertys första singel från soloprojektet, är släpigt skön och funkar bra en trött måndagskväll.

Godnatt!
// Kristina



Pete Doherty - Last of the english roses

glömsk elektrisk viskning.

Ikväll ska jag genomföra en helt vansinnig grej.
Totalt vansinnig, sitter och är nervös upp till tänderna just nu.
20.00 startar projektet som dessutom ska filmas.
Varför tackar man ja till sådana här sjuka saker?...

...huh, not good. Not good.



...sänder Java imorgon bitti med Gustaf, 08.10. Det blir en special om semlor, med bland annat en "semmel-ätar-tävling". Lyssna

Puss och kram / Malin



Söndag. Heliga söndag.

Vet ni vad det bästa med denna veckodag är jut för tillfället enligt mig?
Vintersporten som visas på tv, ett perfekt sätt att starta dagen med frukost framför exempelvis skidskytte. I Piteå är det något av en snöstorm, inte lika kallt som tidigare i veckan dock när termometern visade på -25 grader.

Robin sa hej då för en stund sedan för att bege sig till kallax och flyga hem, en vecka går fort. Det har i alla fall gått bra för honom på praktiken hos polisen. Helgen har varit en väldigt mysig helg, med massor va bra aktiviteter. I fredags käkade jag lunch med killarna i klassen på en kina restaurang, sedan var jag shoppingråd för dem och så avslutades dagen med "På Spåret" final och utgång till Kåren.

Igår sov jag länge, efter att ha efterfestat till 05.30 på lördagsmorgonen. Sara väckte mig med att fråga om jag ville ha pizza - vilket blev en perfekt frukost/lunch. Sedan en kaffe på stan. Middagen igår blev sushi. Underbara sushi, och jag måste säga att det är något speciellt med att laga den själv. Det var första gången jag gjort det, och tyckte faktiskt jag lyckades riktigt bra med resultatet. min klasskompis Dennis hade önskat att få se melodifestivalen med mig, vilket han givetvis fick, så sambon, jag och Dennis mumsade på sushi och kollade på melodifestivalen. En mycket bra lördagskväll! Vi avslutade med att göra ett "schlagerquiz", vilket jag vann stort! Kände mig oroväckande nördig.



Känner mig i startgropen till att bli sjuk, vilket jag inte har tid att vara. Klockan 13 idag ska jag och Gustaf på konferenciersmöte för SMASK, känns tungt men ett måste. Det ör bara fem veckor kvar till SMASK, och de tär fruktansvärt mycket som ska planeras och det ska skrivas manus så att det blöder i fingrarna.

Nu ska jag kika helhjärtat på herrarnas skidskyttestafett, gör det ni med och lyssna sedan till denna underbara låt:
KINGS OF LEON - USE SOMEBODY

Puss och kram / Malin

Fröken Söt

Det hänger en ny klänning i min garderob. Ingen passande fest den närmsta framtiden men det var ändå inget spontanköp. Runt 10 gånger har jag stått och försiktigt fingrat på den. Prislappen har stoppat mig att ta steget in i provhytten. Av rädsla. Att den skulle passa. Igår blev det i alla fall så, och den satt precis så som jag ville. Idag packades Fröken Söt-skapelsen ner i en liten brun papppåse på Erik&Alexander. Det kunde inte hjälpas, jag är förälskad. Kaktusgala, studentfester.. ge mig snart!

Klockan är 23 en lördagkväll och jag ska strax gå ut och ta hand om tvätt nummer tre i tvättstugan. Jag tror inte mer än så behöver sägas.

Happy saturday på dig
/ Kristina

Hey, I'm alive!

För ungefär en timme sedan tog praktikredovisningarna slut.. nu är kursen slut och det är helg, härligt! Praktiken har varit toppen men det känns mycket bra att vara tillbaka i Kalmar också. Veckan som gått har innehållit överraskningar, tv-spel, radio, glass, lite skola och äntligen, äntligen några sovmornar också. 

I måndags hade jag premiär i Heta listan på Radio Shore. Vågade inte skriva det här innan, för en premiär är ju ändå en premiär och det innebär nerver därefter. Några små teknikmissar och tungelvrickningar till trots är jag hyffsat nöjd med min insats. Det var riktigt kul i alla fall så jag ångrar inte att jag har tagit på mig uppdraget. 

Listan ser ut som följer i alla fall (så får ni också lite musikstips!):

1. Kanye West - Heartless
2. Johnossi - Bobby
3. In Flames - Disconnected
4. Prodigy - Omen
5. Those dancing days - Those dancing days (Detektivbyrån remix)
6. Plain White T's - 1,2,3,4
7. Timbuktu - Välj mig
8. Sebastian Karlsson - Serial Lovers
9. Röyksopp - Happy up here
10. The Gaslight Anthem - Old white lincoln

Utmanare:
* Frida Hyvönen - London
* Pete Doherty - Last of the english roses
* They live by night - Ctrl+Alt+Del+My Heart
* Maia Hirasawa - South Again
* Kanye West ft Lykke Li ft Santagold - Gifted


Ha en finfin helg!
/ Kristina

Minimarket och Weekday.

Minimarket och Weekday har tillsammans designat en kollektion. Bland annat ett par kilklacksboots som hade kunnat få mig att fasta några veckor för att få.

Vad tycker ni om samarbetet?

Newsfromapostcard.

TVÅ GLADA AFFÄRSNYHETER:

Acne-Butik öppnas i Stockholm som ska sälja tidigare kollektioner. Grymt!

Beyond Retro öppnar en butik i Göteborg 20 februari, Grymt!



Nu har jag kikat på Popcirkus på SVT2, skönt och avslappnade onsdagsprogram. och ännu bättre blir det, för snart..21.00 är det säsongsstart för Greys Anatomy, mumma. Ska bli en skön timme framför tvn tillsammans med lite fika. Imorgon 08.10 ska jag sända Java, tillsammans med min vän Robin som är på besök och min gamle arbetsvän Johannes. www.pitefm.se , lyssna direkt där!


Lekte med lite bilder för en stund sedan, här är resultatet:



Ha en bra kväll!

Puss och Kram / Malin

Älskade Marc...

Ett snabbt inlägg.

Jag vet, dålig på att uppdatera bloggen - ska bli bättre.
Målade två nya tavlor igår - kladdigt som vanligt, typiskt mig.
Möte idag igen, idag handlar det om SMASK 2009. Igår var det PiteFm stormöte.
Var och fikade i förmiddags idag tillsammans med Malin, mycket mysigt.
Solen lyser jättefint ute idag, men det är kallt - svinkallt. Cirka -23 grader, skrämmande.

Jga tycker ni borde kolla in Marc by Marc´s höst och vinterkollektion för 2009. Snyggt, kolla speciellt in kapporna och de underbara leggings/strumbyxorna.

Puss o kram / Malin

Saturday night fever

Det blev en mycket lyckad lördag, trots alla tusen ♥ runt omkring.

Började dagen med ett besök till Poteås museum tillsammans med Maja. Där lyssnade vi på musikhistoria och tillhörande musik ifrån 1968, mycket mysigt. Sedan som planerat blev det semla och massa snack. Perfekt lördag! Kvällen börjades hemma hos Gustaf med överraksningsfest för klasskompisen Damir och melodifestivalen. Efter det blev de tett ex antal timmar på Kårens dansgolv. Alla var peppade och hade jätteroligt. Jag somnade tillsammans med Maja, Torsten och Ronja hemma hos Maja efter att ha följt med dem på efterfest.



Nu sitter jag och försöker formulera ihop litegrann att prata om på den redovisning vi ska ha om cirka en halvtimme. Jag ligger bra i tiden, haha absolut.. Men men..min grupp ska redovisa om intervjusituationer, ett område jag känner mig ganska så trygg i. För övrigt kom Robin till Piteå stad igår. Söndagen innehöll "Torkel i knipa", "Last king of Scotland" och god middag först bestående av Sushi, sedan av kyckling i kokosmjölkssås och klyftpotatis. Jag klagar inte!

Har blivit besatt av låten Bjuröklubb av Laleh.
Mumma för öronen!

God Morgon!

/ Malin

Bortom mur och bortom ljus, jag gör det till min tur...

Mamma har hittat vår blogg....så helt enkelt, hej mamma!

Jag skrev tidigare om att det skulle bli en sväng på stan idag, det blev en lång sådan. Gick i samtliga affärer 3 gånger och åt räkor till lunch. Jag träffade Emelie som blev mitt shoppingsällskap denna dag, mycket trevligt. Drog en chansning om att få klippt luggen på min salong, den gick hem. Vilket tydde på att fredagen den 13:e inte är så farlig. jag lyckades även få butiksbiträdet på Åhlens att gå extra ut till lastkajen för att se efter om Mando Diaos platta hade kommit, det hade den. Så jag var först i Piteå med skivan, mycket bra!
Övrigt som köptes var:
- Cremefärgade strumpbyxor, mycket billiga!
- Fyra par microfiber strumpor, mycket billiga!
- Foundation, 20% rabatt (tur igen) !
- Svart BH, 25% rabatt (tur igen) !
- Svart "slapp" klänning från MQ, billig!
- Hårfärg, 25% rabatt (tur igen) !
- Rosa/vitt/svart linne från Åhlens, mycket billigt!
- Rosa och svart knästrumpor från Åhlens, billigt!


När jag väl kom hem ifrån min 6 timmars runda i Piteås stadskärna väntade en avi från posten på mig. Ett paket! Wiieho. Jag misstänkte direkt att paketets avsändare var min mor, och så rätt jag hade. Förresten, vem annars skulle det vara? Haha. Jag,tillsammans med Sara och hennes kille Johan begav oss till affären via Coop för att hämta min paket. Vi köpte massor av godsaker för att sedan se persiljan vissna bort i kylan på vägen hem. Jag lagade ugnsbakad fläskfilè med vitlök, färsk persilja och fetaost och till det hade vi pommes och örtsås. Mycket gott! När Lets Dance hade skickat hem Kitty Jutbring (åååh, tyvärr...min favvo Kitty, men men spelets regler) så uppdaterade jag mig på nätet. Klasskompisen Gustaf skrev då till mig på msn och gav mig en Spotify invite som han sparat åt mig...så nu äntligen har jag detta underbara program! Nu kan jag lyssna på vad jag vill, när som helst. Passar mig utmärkt!


Imorgon ska jag tillsammans med Maja besöka Piteå museum, just nu en utställning om året 1968. Dels ska en ifrån skolan spela låtar ifrån det året på musèet och så har vi aldrig varit där innan. Efter den trippen har vi bestämt för att äta varsin semla på det lilla söta konditoriet, det ska bli mys. en bra lördag. Dessutom har vi sjukt god frukost att längta efter imorgon (idag). Köpte en ny juice ifrån Kiviks bara för att smaka i ren nyfikenhet och dels har Sara bakat bröd ikväll - fetaostbröd med oregano. Mumma. kanske blir de täven strömming till middag imorgon på dagen, i så fall är det pricken på i:et och en perfekt uppladdning för en bra kväll på kåren!

Jag vill avsluta med att säga, detta året var fredagen den 13:e bara en dag av många andra. Ingenting mer, eller har ni varit med om något?!

"Ord mot ord, sten mot sten" med Kristian Anttila avslutar denna kväll för mig. Dags att sova. På söndag kommer Robin till Piteå för att tillbringa en vecka som praktikant hos polisen här. Blir spännande att se hur vi klarar att bo under samma tak i en vecka, går nog galant.

"Men dit ovissheten mig bar
Jag for hit utan svar
Bortom mur och bortom ljus
Jag gör det till min tur
Att ta farväl och gå..."


Ha det underbart alla vänner och alla andra!
Glad alla ♥ dag!

Take Care / Malin

Fredag den 13.

Fredagen den 13:e. Det är dagens datum, och dagens konstaterande. Solen lyser, snön ligger glittrande och de tär svinkallt. Idag ska jag ha en skön dag har jag bestämt, känner mig dessutom helt matt i hela kroppen så det kan nog behövas. Men innan jag ska mysa upp mig i lägenheten ska jag göra stan en stund. Ska köpa den rödaste klänningen butikerna har att erbjuda och hjärtspännen så det står härliga till! För ingen har väl missat vad det är för dag på lördag? ALLA LYCKLIGA HJÄRTANS DAG! Just det ja, den dagen...Den ska firas, i total fylla. Japp det är det vi har beslutat här uppe i norr, eller rättare sagt alla singlar i norr.

Jag ska även köpa MANDO DIAOS nya album som släpps idag, så jag hoppas hoppas hoppas att de har skickat några skivor hit upp också. Kommer bli grymt. Dags att börja ladda för den 25:e april i Stockholm!



Mer blogg ikväll!
Take Care / Malin

En känga åt Kupé

Ni som åker tåg känner säkert till tidningen Kupé.. i lördags när jag skulle åka till Karlstad tog jag upp februarinumret men det räckte med bara ett ögonkast på tidningens framsida för att jag skulle bli grymt irriterad. Månadens kändisporträtt handlade om Magdalena Graaf och det var också hon och hennes namn som prydde framsidan. Så långt lugnt. Men nedryckaren "Från blond bimbo till seriös brunett".. ? Va? Skojar de? För om det är formulerat med allvar är resultatet i mina ögon inget annat än ett skämt. Och som bekant kan det vara lite svårt att nå ut med ironi i textform..

Jaja tänker ni, Kristina är blond och den där formuleringen gör väl inte så mycket. Men om jag reagerade har säkerligen några till gjort det och det räcker för att det ska vara fel. Visst, ofta sägs det att en text är riktigt bra när den på något sätt berör läsaren och väcker känslor. Ilska, glädje, sorg, spelar ingen roll. En bra text berör. Men jag kan inte låta bli att bli arg och irriterad på journalister eller redigerare som genom dåliga formuleringar, som denna förlegade stereotypisering, spär på den växande misstro som finns mot journalistkåren. Speciellt med tanke på att Magdalena själv i "antingen eller" valt blondin framför brunett...

Vad tycker ni om formuleringar likt denna? Är det okej? Är det jag som överreagerar?

Om skokastningen är det nya sättet att visa sitt missnöje skulle jag med glädje kaste en sko på Kupés chefredaktör.





Där drog jag ett streck.. för till något helt annat.

Dagens:
låt - Make you feel better med Red hot chili peppers
tv-program - Popcirkus (som jag tittar på just nu, väntar på Mando diao!)
sms - var ett mms på min snygga pojkvän!
mat - mc donalds, mums!
jobb - I Tanum och Strömstad (massa tid i bilen..)

Ha en bra kväll!
/ Kristina

Lillasvart.

Nu äntligen har jag tid att skriva. Herrejösses vad mycket det är att göra hela tiden och radiosändningar var och varannan dag. Kul men krävande. Snön har vräkt ned här de senaste dagarna och kylan likaså. Idag har det dock varit en jättefin dag med strålande sol och lite mildare temperatur. Skönt. Imorgon kväll ska jag iväg och åka skidor några timmar, ska bli skitkul! Var så längesedan nu, och en skum känsla att det bara tar drygt en timme härifrån för att stå i skidbacken..

Igår kväll var jag en del av "panelen" i Johannes radioprogram KvällsKvisten, han utlyste i programmet en tävling - ett nutidskryss kan man säga. Vill du delta i den tävlingen eller se ett (fult) kort på mig ifrån gårdagens sändning ska du kolla in hans blogg. På tisdag har mitt och Emelies nya program Bubbel premiär. Det är ett relationsprogram när vi tar upp alla typer av problem och försöker att komma fram till en bra lösning! Har ni några frågor eller vill lätta ert hjärta ska ni skriva in under programmet eller kontakta oss. Tacksam för om vi får ta del av ditt problem och försöka hjälpa dig/er!

Helgen har varit fullspäckad och intensiv. I fredags jobbade jag i baren på Kåren, vilket resulterade i många konstiga händelser. Fick dels en killes nummer i baren och knockning på näsan som resultat av att en armbåge träffade mig i full kraft rakt på. Sedan hängde jag med på efterfest nykter till 07.30...var ganska sliten sedan. Men icke blev de tmycket sömn för det, 12.00 var jag på plats i tvättstugan, för att en halvtimme senare befinna mig på systemet. Sedan tvättades det och städades hela dagen för att 18.30 bjuda tjejerna på middag. Det blev mycket lyckat!


Jag har funderat på att lägga ut lite kläder här på bloggen och se om någon vill köpa plaggen till en billig penning. hade behövt rensat lite garderoben, men huh så svårt att bestämma sig att gör sig av med något. Och för det andra, vem tusan är intresserad av mina gamla trasor?..

Snart släpps Mando Diaos nya album, mer bestämt på fredag. den 13:e. Huh!
Det bådar inget gott..Men jag tror det bara blir bra, trots det! =)



Nu ska jag sova. Lång dag imorgon med arbete och skidåkning.

Take Care! / Malin

 

José and me

I helgen var jag alltså i Karlstad och hälsade på Josefin! Det var en trevlig tripp som innehöll god mat, lite shopping, korridorsfestande och sovmorgon (enda dagen på hela förra veckan som klockan inte ringde vid 6). Efter några cider och glas vin fick vi idén om att ta olika temakort. Ja resultatet blev ju som det blev haha..

Har haft ett långt och troget samarbete som nu är över. Jag har väl egentligen förstått att allt inte stod rätt till eftersom det sedan slutet av förra året har varit lite knackigt. Den andra parten har helt enkelt inte funnits där när jag har behövt det. Jag har letat på otaliga ställen för att kunna träffas och göra upp.




Men den andra har lyst med sin frånvaro. Och jag ska erkänna att jag sneglat åt annat håll, men jag har inte riktigt vågat ta steget. Hoppet om att det skulle lösa sig fanns ju där. Men i lördags fick jag det bekräftat svart på vitt. Min favoritmascara har utgått ur sortimentet. Det hela skedde dessutom i november.. Nu ligger det en ny sort i min neccessär.. och våra första stapplande steg med varandra verkar lovande. Jag hoppas på det bästa!

Okey, jag erkänner jag är grymt trött. Ska seriöst ta och sova väldigt snart.

Godnatt på er!
// Kristina

Ingen grammy till Robyn..

..istället gick priset i kategorin "bästa electronica-/dansalbum" till franska Daft Punk för deras skiva "Alive 2007". Jag tycker personligen mer om Robyn, men är det inte rätt grymt att hon ens är nominerad?! Det är riktigt kul att det är en, som det verkar, mycket intelligent och duktig kvinna från Sverige som funkar internationellt!

Ett av de bästa ögonblicken i somras var i alla fall Robyns spelning i Hultsfred. Trots att det var festivalens sista dag, sent, sent på natten och kallt som tusan var det magiskt. När sista låtarna spelades började gryningen smyga sig på och det var iskristaller i luften. Minnen.

Blev lite fascinerad av Daft Punks video (vet inte om det är den officiella men men..) till låten "Harder, Better, Faster, Stronger". Grymt enkelt koncept men coolt. Undrar hur många omtagningar som behövdes innan varenda liten handrörelse satt?! :)

Dags att äta så att inte hela lunchen går åt till att blogga! Efter maten ska jag på presskonferens.. blir en utmaning att göra något bra av det!

Ha en fin solskensdag i snön!
/ Kristina




Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger.

off to karlstad

07:56 går tåget mot Karlstad så nu borde jag sova. Ska bli himla nice att hänga med José lör-sön och busa i hennes nya stad!

Ha en fin helg!

// Kristina

Bye Bye Byarna..

Ser just nu en repris av det senaste "Uppdrag Gransknings" programmet. Det handlar om alla de små byar uppe i norr som håller på att försvinna. På grund av att inga unga flyttar dit, byarna dör helt enkelt ut. Jag är inte förvånad, men på ett sätt förtvivlad. Ska det behöva vara så? Bara av att bosätta mig i Piteå ser jag skillnad på antalet människor som bor här och utbud på affärer och dylikt, jag har fått en annan syn på livet här, till skillnad från livet utanför Göteborg. det är en ond cirkel, ett kretslopp som snart kan rinna ut.

De visar just nu en kvinna som åker runt till byborna och lämnar ut en veckas mat förråd som de beställt utav henne. Dessa människor i husen är gamla, mycket gamla och har bott i huset i stort sett hela deras liv. Tidigare i programmet visade de ett klipp på när posten kom till en by, det var dagens höjdpunkt. Kvart över ett på dagen kom tidningen, det gjorde dem ingenting. De hade ingenting bättre för sig ändå. De var glada av att träffas en stund vid brevlådorna, som alla fanns på samma plats och samtala där lite.

En timme skulle det ta för en ambulans att nå fram, fyra mil till närmaste bakomat. Får dessa personer skylla sig själv att de bosatt sig som de gjort? Eller är det tragiskt att se delar av norra Sverige bara försvinna? Att alla skolor ska behöva läggas ned, på grund av att det inte finns några barn som fyller dem? Det finns inga jobb, inget hopp och ingen framtid. Men kärlek och vänskap - det finns det. Man blir rörd, berörd. Ägna en timme åt att se detta programmet, få er en tankeställare...är det såhär samhället ska utvecklas? Ska delar av vårt land stå tomt? Jag vet inte, jag är kluven. Men att jag börjar fundera, finns det ingen tvivel om...

I Piteå är det snöstorm, jag kom för en timme sedan hem ifrån gymmet. Jag och Johannes fick pulsa oss fram i ett piskande väder. Trot det är det väldigt fint här och luften är mycket härlig Imorgon funderar jag på att sända Java 08.10 själv. Hade varit en bra start på dagen och framförallt ett sätt att komma upp på. I så fall lovar jag BRA musik och en bra start på dagen även för er!


Har upptäckt ett nytt band för min del, vet inte hur mycket ni har hört utav dem innan?
Nervous Nellie.

No Calls


Gold Mine




Puss och Kram / Malin

Little bit in love with you

Har säkert bloggat om det här klippet förut.. men i så fall tål det att upprepas! Hittade till det när jag lyssnade på Lykke Lis senaste samarbeter med Kayne West (låten gifted), rätt skön. Men den här videon är ju så söt. Titta och njut!

Soo long!
/ Kristina




Lykke Li - Little Bit

Vuxenpoäng.. nja snarare tantpoäng

Hej hej!

Praktikvärlden SR tuffar vidare och de nya kunskaperna staplas på hög. Igår var nog den bästa dagen hittills. Det var så roligt helt enkelt. Jag fick göra en intervju med en 96-årig herre som firade 75-årig bröllopsdag med sin fru (som tyvärr är dement så jag kunde inte prata med henne). Och vilken gubbe - skrattar ena stunden, är allvarlig nästa, för att sedan bli rörd till tårar.  Jag hade kunnat lyssna på hans historier hela dagen. (Vill du lyssna klickar du här och väljer sedan att lyssna runt 15:21).

Sedan gjorde jag debut som "sportyckare" i Västs eftermiddagsprogram Puls. Riktigt roligt och och jag klarade mig ur det ganska bra :) (Följ länken ovan om du är nyfiken, spola fram till 15:50!).

Efter att jag hade slutat idag åkte jag till köpcentrat Torp utanför Uddevalla..var tvungen att ta tag i mitt jeansproblem (nu har även mina favoritjeans börjat gå sönder på insidan..). Provade flera par i flera olika affärer.. endast Lindex återstod och döm av min förvåning när jag hittade ett par som såg hyffsat snygga ut. Tantpoäng att handla jeans på lindex ja.. men glädje att första paret jag provade satt bra (i alla andra affärer stannar linningen nånstans på min rumpa..), att de bara kostade 299 kr och att de löste mitt akuta jeansproblem. Underbart!

Nu ska jag krypa ner i sängen och vänta på att min snutt ringer. Sen ska jag soooova, är så trött.

Sleept tight and don't let the bedbugs bite!
// Kristina



A red one.

Det var en lång skoldag idag och bestämde mig tillsammans med de andra i klassen att ingen skulle stanna kvar på skolan idag utan att alla skulle gå hem och vila. Veckan är fullspäckad, så en kväll med avkoppling var nödvändigt. Min avkoppling blev symaskinen. Egentligen av en ren slump, eller inspiration kanske... Jag har i alla fall tillbringat ett antal timmar framför maskinen i vår nya hörna nu och åstadkom en liten röd klänning.

Om ni tycker er känna igen tyget är det inte så konstigt, det är ett av tygerna som finns att köpa på IKEA - ett tyg jag köpte för längesedan men inte blivit av att jag gjort någonting med.

Nu ska jag ta och plocka i ordning alla sy tillbehör och bege mig till sängen.
Imorgon ska jag redigera hela dagen var tanken, vi får se hur det går. Håll gärna en tumme, lär behövas!


/ Malin


Bilder från det blå-gula varuhuset...

Hej alla glada!

Ikväll blir det en bildkavalkad jag bjuder på. Ett antal bilder ifrån IKEA., fler bilder på hur det blivit i lägenheten efter trippen dit kommer senare, lovar.




Sara hittade tre godingar på barnavdelingen och spökena var så söta, så den gröna fick följa med oss hem.
Vår nya bebis som vi döpte till Herman.


Köpte en orkidée på Maxi till rummet och lampan pryder vår nya syhörna. Härligt nyretro!


Hej då !
Puss och Kram / Malin

Om vi blundar.

God kväll kära läsare!

Det har varit en väldigt intensiv dag på radioredaktionen och det konstaterades mer än en gång hur lång tid det tar att färdigställa saker. Varje sak tar en otrolig tid och klockan bara rusar iväg. Har även sänt "Das Musik" ikväll, vilket gick bra och jag är så GLAD över att flera av er vänner där hemma lyssnade. Det ger mig otroligt mycket att veta att någon i etern hör mig, det känns som om det är värt det på ett helt annat sätt då.

Ska även sända "Java" imorgon bitti tillsammans med Johannes, så jag ska snart krypa till sängs så att jag är pigg och glad. 08.10 börjar det och håller på fram tills 09.00. Imorgon ska vi snacka om nyheter som kanske inte har jättestort intresse hos läsarna och om annat, exempelvis nöjesnyheter som ni inte hört innan osv. Det blir även en grym blandning av musik, en bra start - kan jag lova. dessutom borde ni lyssna på låte som kommer att spelas runt 08.07- Maja har lagt den musiklisatn som spelas hela dagen imorgon när inga program sänds och hon har lagt den låten där bara för mig. Hon vet att det är en favoritlåt hos mig just nu, så därför placerade hon den precis innan vi kör igång med "Java", sötunge.

Häromdagen köpte jag "King", herrmagasinet som för övrigt är ett av mina favorit magasin. Jag köpte det av två orsaker, dels att min före detta klasskompis Joel praktiserar där just nu och för att Björn Gustavsson prydde omslaget. Och kära nån, dessa dunderunderbara bilder som denna tidningen skapar - jag blir tokig och vill bara äta upp dem. Bilderna på Björn är så charmerande att jag bara ler.



Jag hoppas att det går bra för Kristina på nya praktikplatsen imorgon och att alla andra får en mycket bra dag. Med eller utan sol, snö eller utan snö eller med eller utan dunjacka. Ja, alla ni som vill - eller råkar läsa denna bloggen ska ha en riktigt superbra dag imorgon. Det är du värd!



Sov så gott. Saknar västkusten, men här är ite så illa som det verkar...
VÅGA hälsa på! :)

Take Care / Malin

Kär i en ny låt



Those dancing days på Hultsfred-08.

Hej hej!
Hoppas du gör vad jag gör nu; lyssnar på Malin i pite fm! Intressant program helt klart!

Jag har haft min första dag på praktikplats nummer 2. P4 Väst är det som gäller från och med nu och två veckor fram över! Första intrycket är positivt, vi får väl se hur det blir imorgon när jag ska vara med i jobbet mer..

Tänkte för övrigt säga att jag har blivit kär i en ny låt men jag kan tyvärr inte hitta den någonstans. I Radio Shores mail fanns en underbar pärla. Detektivbyrån har remixat Those dancing days låt som också heter Those dancing days. Lovely!

// Kristina

KOM IHÅG!

GLÖM INTE ATT LYSSNA PÅ DAS MUSIK KLOCKAN 20.00 IKVÄLL!

Den senast inröstade musiken tillsammans med Gustaf, Maja och mig.

Puss och Kram / Malin

Inatt finns ingen väg tillbaks.

Dagens "ansiktsanteckning" i bloggform.



Shoreline i högtalarna.

Mycket film denna afton, Beck på fyran och sedan slutet på Holiday. Jäkla Jude Law!...suck..
Helgen har varit allt annat än lugn. Möbelshoppning i det blå-gula varuhuset, en intensiv utgång och många tillbringade timmar i en spyhink. Det sistnämnda var ingen trevlig överrasknig under fredagsnatten, envis var den också och vägrade ge sig innan lördagskvällen var ett faktum.Tack för den.

Vi börjar få en sjukt bra lägenhet nu, fylld av mattor, tavlor och till och med en syhörna.
Där ska våra symaskiner arbeta fram exemplariska saker och ting. Jag har en rosa lampa i mitt rum nu, det ser ut som jag har disco om man går utanför på gatan - den matchas tillsammans med två stycken rosa mattor. Jag tycker det ser ut som bubbelgum - och det är gott. Så, så ska det vara. Vi köpte även en ny liten maskot i det blå-gula varhuset. Ett litet spöke som är en nattlampa, den lyser i grönt och den är döpt till Herman. Vår lille söte Herman.

Trouble i högtalarna.
I Haparanda, där det blå-gula varuhuset ligger så ligger även en outlet. En Whyred outlet. Där Malin var tvungen att gå in, tyvärr. Det visade sig att de hade 50% på hela butiken, kanske tur att jag var oförberedd på det. Det slutade med ENDAST ett par jeans. Kunde blivit betydligt mer.

Visste ni att jag klarade tentan?
Det gjorde jag. Sjukt nöjd.

Saknar M. Det är långt till sommaren, speciellt i norr där ljuset sällan märks av. Det känns i huvudet. Men förhoppningsvis ska jag besöka väster i påsk. Då ska jag fira M och äntligen få klänningen av Fatme. hon berättade idag att den var färdig. Imorgon ska hon skicka ett kort på skapelsen. Mumma.

För en lång lång tid i högtalarna.
Måste skriva. Måste sova. Skola imorgon. Berättelse imorgon.
Sändning imorgon kväll, DAS MUSIK. Lyssna!

GRATTIS PÄLSK PÅ FÖDELSEDAGEN!



Take Care / Malin

RSS 2.0