hårresande...




/ Malin

Det finns inga val...

Jag MÅSTE till Hultsfred 2009.....


The Sounds...

Kings of Leon...

Mando Diao...

The Killers...

Erik Hassle...

Sahara Hotnights...

Markus Krunegård...



och MASSOR fler!




/ Malin


Bakisdisney

Idag är bakisdisneydag inplanerad.. men alla bara sover. Jag har redan varit vaken i snart två timmar.. jag har sett scrubs, gjort hälften av ordprovet från gårdagens högskoleprov (resten har inte kommit på dn.se än verkar det som), ätit frukost, fått en guidad tur genom webcamen i baren i Melbourne där Emelie jobbar, skrivit på upprorslistan för Dawit Isaak.. nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Nåt förslag?

Jaa! nu loggade Malin in i alla fall. Hoppas de små liven runt om i stan snart gör samma sak :)

Lite ont i huvudet har jag ja..
/ Kristina

Neverending Story

Hej, jag heter Kristina och jag brukar blogga här med Malin om du skulle ha glömt bort det..

Just nu är det lördagspepp med bra musik som gäller! Ikväll blir det fiesta :) Känns som om det kommer bli en bra kväll.. vi får väl se hur det artar sig!

På 12 dagar har jag hunnit med en massa kul men det ska jag bespara er. Jag har också förälskat mig totalt i en låt. På repeat till mina grannars förfasa (har fått högtalare till datorn!).

Cookie Sweethearts version av låten The Neverending Story är ett glädjepiller (hennes myspace och ja, låten finns även på spotify).

Annars kan man höra den i Edets toapapperreklam (home sweet home..). Sjukt snyggt. Och grymt att man lyckas göra en snygg reklam om toapapper.. för ja det är ju inte direkt sexigt.

Nog från mig
/ Kristina


Cookie Sweetheart - The Neverending Story

Snälla kom hit, om så bara för en dag...

Hittade tre skönheter på min lilla websites guidning ikväll som jag tänkte dela med mig av.:

ACNES nya smyckeskollektion


ACNES dundersmarta idè!

Den här lilla skapelsen ser jag gärna på det manliga könet i vår

Jag vill även meddela en glädjande nyhet: Monki har nu även kommit till Luleå. Kristina berättade ju för ett tag sedan att Monki hittat till Kalmar, och nu alltså även norrut. Tyvärr är det ju inte Piteå, men Luleå är absolut mycket bättre än ingenstans i närheten som innan...




Lite bildlek innan läggdags är alltis stimulerande, här är det kladdiga resultatet.  Måste även nämna att världens bästa låt för tillfället är Moto Boy - Hero. Mamma mia, vill ha honom och den rösten - NU, tack!


Om ni vill höra låten i en version utan Charlotte Perelli ska ni lyssna på reprisen av radioprogrammet "Bubbel", antingen på torsdag 12.00-13.00 eller på fredag 15.00-16.00. Temat denna vecka för programmet är Dating och som sagt så spelas låten, i en version med BARA Moto Boy. Här lyssnar ni.


Sov så gott! / Malin

Förlåt...

...för vår otroligt dåliga uppdatering på senaste tiden. Lovar att bli bättre SNARAST. Jag har just nu väldigt mycket i skolan, ska vara konferencier för ett stort evenemang på lördag, så denna vecka sysslar vi bara med den produktionen. Jag ska försöka hålla er uppdaterade så gott det går angående den.

Sov så gott. Snart blir det bättring på bloggen, så snälla...sluta inte att besöka oss!




Puss och Kram / Malin

Radio - din vän?

Snälla kära läsare.
Vore jättesnällt om ni ville delta i min och Majas undersökning, som tar högst några minuter att genomföra.
Det är till ett skolarbete.
Ni får en plats bland stjärnorna om ni hjälper oss!

Tryck här för att komma direkt till undersökningen.


TACK TACK TACK!
(Skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte om undersökningen)

Puss och Kram / Malin

Fel sida

Jag har vaknat på fel sida efter bara lite drygt fem timmars sömn. Men när P3 spelare Kids med MGMT för mig kan jag inte bli annat än glad. Tack, nu känns den här dagen genast mycket bättre!

See you!
/ Kristina

Ps. Glöm inte, kl 18:00 är det Heta Listan i Radio Shore med mig :) Lyssna genom att klicka här eller ratta in 98,6 på radion om du är i Kalmar med omnejd.

Han var en sådan som man verkligen lyssnade på...

Skulle inte skriva utan gå och lägga mig, men för att få uppdatering om västkusten så gick jag via webben in på Göteborgs Postens hemsida. Och läste då att Jonas Eek är död. Ni kanske inte vet vem det är? Jag kan lova att ni som sett nyhetsprogrammet "Västnytt" har lyssnat till hans röst och tittat på hans ansikte. En mycket bra mediaprofil.

Så jag var tvungen att skriva några rader och berätta det för er som missat. Här kan ni läsa nyheten. Ni kan även på SVT se ett inslag om honom.

Ibland så fastnar man för vissa personer,
Jonas Eek var en sådan person för mig.



Bild: GT


/ Malin

Kom ihåg!

Lyssna på Java, imorgon fredag 07.45 - 08.45.


Puss och Kram / Malin


Till er tjänst

Kunde inte låta bli att slänga ihop en spotify-spellista av Malins härliga tåglåtar här nedanför (tyvärr fanns ett par spår inte..). Så för er med Spotify här har ni hennes låttips samlade: Malins Tågspecial

Godnatt på er!
 / Kristina

Ps. Säg till om det inte funkar! Vet inte riktigt om jag fick till länkningen.. :)

Jag tuffar iväg lite musik...

Godkväll vänner.

Först och främst, så fort ni ser mig äta ett äpple framöver - säg till mig. För uppenbarligen tål jag inte den frukten, tragiskt nog, bara så ni vet och påminner mig.



Jag har tillbringat två tidiga morgonar på gymmet nu denna vecka. Det känn i kroppen på ett både positivt och negativt sätt. Men i vilket fall så lyssnar jag altid på min MP3 då och insåg då hur många låtar jag har som påminne rmig om tågresor. De timmar jag spenderade på tåget mellan Göteborg - Kalmar och tvärtom. Bra timmar, sköna timmar. Så jag tänkte helt enkelt bjuda er som åker tåg på mina bästa tåglåtar. Poängtera att många låtar är inte nya, men det är alltså nostalgiska låtar som passar utmärkt under färden...

Malins tågspecial:

Lost! - Coldplay
Rockferry - Duffy
SheSpider - Mew
Sway - The Kooks
Only you - Caesars
Beskyddaren - Kent
Norrköping - Laakso
America - Razorlight
Everlong - Foo Fighters
Breaking it up - Lykke Li
Fools Gold - Katie Herzig
Smutser - Kristian Anttila
Double Nature - Mustasch
Do me a favour - Artic Monkeys
The Road - Christian Kjellvander
Something to believe in - Aqualung
Folsom prison blues - Johnny Cash
Nåt för dom som väntar- Jocke Berg
Uppsnärjd i det blå - Håkan Hellström
My friend and the Ink - Shout out louds
Innan mörkret faller - Lars Winnerbäck
Jenny was a friend of mine - The Killers
En man du tyckte om - Bo Kaspers orkester
Sången dom spelar när filmen är slut - Peter LeMarc

Hoppas jag kunde inspirera er att antingen rota i er gamla skivsamling eller ha givit ert någonting nytt i musik väg.

Sov gott!

/ Malin


Tylldrömmar

Marit Bergman hade precis premiär för en låt i Popcirkus. Lite småmysig låt sådär. Men hennes kjol, hennes kjol! En stor rosa tylldröm. Jag vill också ha :)

Men ja.. ska återgå till min krönika om dna-register. Ja jag lovar, det var helt frivilligt att välja det..
// Kristina

tisdagslyssning

En av mina utmanare förra veckan för Heta Listan spelade sig direkt in på tredjeplatsen :) Jag tycker att den är riktigt skön i alla fall och hoppas på att den ger inspiration nu när jag försöker skriva lite saker för skolan..

Hoppas ni har en fin tisdagskväll!
/ Kristina



Molotov Jive - Monday, Tuesday

Ps. Ser ni den rosa ramen, man kan visst styla om youtube-klipp! Festligt!

Min version av Hultsfred 2009

( Detta är mitt tävlingsbidrag för att vinna biljetter till Hultsfredsfestivalen 2009, samtliga bilder är tagna av mig: Malin Niklasson )


Hej och hallå alla glada!

Solen skiner, för en gång skull är det toppenväder på Hultan! Vilken tur att jag tillslut bestämde mig för att åka hit, trots att de flyttade festivaldatumet. Det är sjukt mycket folk, vilket givetvis är helt underbart..men trångt...bland tälten. Även i år slog vi ned tältet på "Ängland", just det området är så stort och det finns bra mat. Visst, området "träsket" ligger närmare scenerna, men går hellre de extra metrarna för att få stämningen som just nu råder för fullt på "Ängland". Vi kom hit igår förmiddag, med Kristinas söta lilla vita bil - i bakrutan hade vi tejpat fast en skylt med texten "Hultsfred 2009". Det var något vi saknade förra året när vi åkte dit på samma sätt. ..



I alla fall, nog talat om hur vi bor - hur många bryr sig om det egentligen?!
Det är ju musiken och stämningen som är det viktiga :) Bredvid vårt Camp på tre tält så har ett grabbgäng sitt Camp. Deras område syns verkligen, en stor blå flagga med texten "Vi kom, vi såg, vi regerade på Hultan", säger en hel del. Men de är grymt trevliga och vi tillbringade timmarna innan spelningarna igår med dem, haha - det är sjukt taggade och glada och springer runt i enbart jeans. Men inte mig emot...


Igår spelade grymma, grymma, grymma Franz Ferdinand - jag är fortfarande utmattad, men herregud så bra det var! Vi trängde oss fram på vänstra sidan av scenen och såg tillslut väldigt bra. Vi kom till och med på storbildskärmen, jag och Kristina. När låten Take me out äntligen spelades gick det inte att höra mer än några takter ifrån gitarren - publiken sjöng så sjukt högt. Helt magiskt. När de sedan spelade den nya singeln ifrån i våras Ulysses var stämningen total.



Sedan ska jag inte glömma att nämna bandet som vi spelat på högskolan under hela februari månad - Kings of Leon. Sångarens röst som jag inte minns namnet på just nu (drack två öl inatt, kan förklara orsaken..) är helt sådär hes, en sådan röst man kan bli totalt förälskad i. Vilket jag naturligtvis blev, stod mest och småstönade (haha, patetiskt jag vet..). men i vilket fall, de gjorde en mycket bra spelning. Smällen efter gårdagens spelningar kom idag när man vaknade i ett kokande och för litet tält. Hesheten var total. Eller snarare, det var svårt att få fram ett enda ord. Så fick gå till Ica affären utanför området och köpa halstabletter, för rösten ska jag ha tillbaka till ikväll. ,
Finns inga tvivel om det!


Ikväll gäller det nämligen - THE KILLERS!
Jag kan inte förstå att jag om några timmar ska få sjunga med till Mr. Brightside, Spaceman, Somebody told me och alla andra dunderbra låtar som vårt gäng så många gånger spelat på förfester och under träningspass. Kameran lär blixtra i stort sett hela tiden. Trycket mot scenen kommer att vara enormt, men jag ska fram - längst fram.

Förra årets spelning med Håkan Hellström var ett antal timmar i väntan, kallt var det också. Så jag menar, i ett strålande solsken som det är idag kan väl inte några timmars köande för att komma längst fram vara ett så stort problem?!




Oj oj oj...nu gick den där killen i enbart jeans förbi vårt tält (han är het!) ,kanske borde man bjuda med honom på Regina Spektor om en stund? Hm...möjligen inte hans musik, men vem tusan bryr sig - det är ju festival!

Tror jag ska börja dagen med ett Langos strax, känner mig ganska hungrig i magen. Kanske även en dusch för att fräscha upp sig inför kvällen? Festivalen har bara börjat, men mycket kvar att vänta på och tro det eller ej - men jag har redan fått ett streck på axeln efter linnet jag bar igår. Så japp, solbrännan ser lovande ut även den.

Lars Winnerbäck har sin första spelning ikväll, spännande att han ska spela tre gånger under festivalen, han passar verkligen in att spela i detta festivalklimat och väder.




Alldeles nyss vaknade de andra tjejerna och Sanna har redan hunnit trycka "play" på stereon. "ett tu tre på marken...väntar modigt på sparken..." , Markus Krunegårds sommarplåga från från förra året, ni vet den där vampyrlåten spelas...och snart inte bara i vår stereo utan även på en av scenerna. Hans spelning förra året var grym, men för min del kommer den bli ännu bättre denna gång då jag kan texterna i minsta detalj...


Haha, jag delar tält med Matilda och hon skrek det första hon gjorde när hon vaknade: "THE KILLERS IKVÄLL!" Hon var nästan lika hes som jag, men ingenting stoppar oss...får helt enkelt ge henne  några av mina dunder halstabletter så är hon nog på banan sedan igen.

Tydligen är det dags för frukost nu, LANGOS! :)



Ååh jag är så lycklig, trodde inte jag skulle kunna åka hit i år och nu är jag här trots det.


Och det bästa av allt är att festivalen bara har börjat.




/ Puss och kram från er festivalpingla Malin


Biljetten måste bokas...

... TILL HULTSFRED!

Galet. Nya bandsläpp och underbara sådana....
, Eller vad sägs om Kings Of Leon och Thåström?
Jag är beredd att offra allt vad sommarjobb heter för att kunna uppleva några underbara julidagar i de småländska skogarna.

Hänger ni med?



...OCH TILL WOW (Way out West)!
Anthony and the Johnsons
kommer det, grymt grymt grymt. Ge mig sommar, pengar och musik! :)
Göteborg i sensommarvärmen i Augusti, mys i gräset och nynnande människor med en öl i handen.




Hänger ni med?


/ Malin

"Karlssons" extra allt...



/ Malin

Det går en man omkring i mina skor.

"Torsdagens"

Artistsläpp:
Artic Monkeys kommer att spela på årets Way Out West festival. Lycka!

Textrad:
"Allting som dom säger
att jag sagt är inte jag
allting som dom sagt och
gjort det gjorde inte jag
det är inte som dom säger
inte som dom tror
det går en man omkring i mina skor"
Bo Kaspers Orkester - Det går en man omkring i mina skor

Låt: No, I don`t remember - Anna Ternheim.

Film:
Män som hatar kvinnor.

Stad:
Göteborg.

Personlighet: Glad, positiv och som söker ögonkontakt.

Händelse: "Java specialen" I PiteFm, 2 timmars program om Håkan Hellström.

Vill ha:
Vila och ett glas rött.

Svenska designer / Utländska designer: Acne / Marc Jacobs.


Godnatt ! / Malin

Ctrl+Alt+Delete my heart

The Live By Night - Ctrl + Alt + Delete my heart

LYSSNA!
Hos mig går den på repeat, mest hela tiden.
Mer träffsäker låt får man leta efter och dessutom är videon ett litet mästerverk.
/Malin


Håkan Hellström hela morgonen!

HÅKAN HELLSTRÖM
(med även Broder Daniel och Timo Räisinen) 
special 07.45 - 09.45 torsdag.
 
LYSSNA!



/ Malin

Längst fram vid scenen...

Ännu en musiknyhet.

Vet ni, vet ni vad?!
- Vilka som kommer tiill Kåren i Piteå den 13 mars...
Vill ni veta?!
- Det borde ni vilja...


JOHNOSSI     JOHNOSSI     JOHNOSSI     JOHNOSSI


JOHNOSSI    
JOHNOSSI     JOHNOSSI     JOHNOSSI


JOHNOSSI     JOHNOSSI    
JOHNOSSI     JOHNOSSI


JOHNOSSI     JOHNOSSI     JOHNOSSI    
JOHNOSSI



Jag kommer troligtvis och förhoppningsvis inte vara speciellt kontaktbar denna afton, men på danshumör kommer jag att vara och väldigt hes i halsen. Kommer att bli en toppenkväll. På alla sätt.

Grym förfest, en ny klänning och rätt skor på fötterna, då kan det bara bli en succè - precis som förra årets spelning de gjorde på Hultsfred.

Ni borde komma hit upp för att lyssna, scenen på Kåren är inte stor och inte kåren i övrigt heller. Det kommer bli en oerhört intim och underbar upplevelse. Kan knappt bärga mig!



Puss och Kram / Malin

Kjellvander till Kalmar

Christian Kjellvander till Kalmar.
Jo, jag tackar.
Hade jag befunnit mig där den 16 mars hade jag inte tvivlat på att
njuta till hans röst och musik.
Silke för öronen.


Foto: Rockfoto



/ Malin

Franz Ferdinand till Hultan!

Har egentligen inte tid att sitta här men jag måste ju bara säga att Franz Ferdinand nu är klara för Hultsfredsfestivalen! 15 nya band släpptes idag och även The Sounds är klara! Känns som om det borde bli en repris av vårt kära mep-camp i år..

Ha en trevlig eftermiddag!
/ Kristina



Foto: Malin Niklasson

H.H, hela veckan!

Håkan Hellström är klar för Roskilde i sommar.

Förresten så ska jag och Gustaf ha en
"Håkan Hellström speciale" i torsdagens Java, ni borde verkligen lyssna.




Puss och Kram / Malin

"Girls Don't Always Wanna Have Fun"

Det är Beck-paus och jag passar på att lyssna på Melody Clubs nya singel ett par gånger till. I onsdags kom "Girls don't always wanna have fun" och de sorglösa tre minutrarna och nio sekunderna är precis den vitamininjektion man kan behöva i vintermörkret. Lika härligt medryckande som alltid, Melody Club kan man lita på. Hoppas verkligen att den har dimpt ner i Radio Shores brevlåda imorgon, i så fall är den en stark kandidat när jag väljer ut utmanarna! Grymt snyggt konvolut dessutom!

Dags för söndagsbio igen!
/ Kristina


(bild: Fri för nedladdning på newsdesk)

RSS 2.0