Det var en.. *trumvirvel*..

... DISKTRASA med en hälsning på från mamma som kom med posten. Något otippat men beskrivningen kan nog stämma. Kan ju vara bra att ha, men jag vill inte ha. Och om man räknar hur de ofta är paketerade (ca 5 st i varje paket) så är det knappast fler än tio jag sammanlagt har köpt i mitt liv.  Haha..

Nu blir det Boston Tea Party!
/ Kristina




No one sleeps, when I`m awake.

Dags att sova. Jag har haft en mycket bra helg och nu väntar en fullspäckad vecka. Måndagen börjar 08.00 hos frisören, med andra ord en mycket bra start att börja dagen på.

Sov så gott!

Puss och kram / Malin



Söndagsvykort från Kalmar


Solens sista strålar över Kattrumpan en söndagskväll i maj. Foto: Kristina Stulken

Hej hej!

Kalmar om våren är rätt toppen. Efter en god sovmorgon och robinson-repris blev det en 2½ timmes promenad ut till Svinö. Där badade vi fötterna, moonade för alla hemvändare på Ölandsbron och busade med lammen. Därefter lite nödvändigt plugg o diskande. Men dagen var inte slut för det. Picknick på Kattrumpan slutade i fågelkaos. Men det var åtminstone kul. Som sagt, det är rätt toppen här. Kom och hälsa på!

Soliga hälsningar från
Kristina


Ps. Carolina Wallin Pérez tolkning av Kents "pärlor" är vacker. Lyssna, njut och låt dig vaggas in i sömnen mot en ny vecka.

Nicke nyfiken :)

Följande samtal utspelade sig alldeles nyss när jag pratade med mamma i telefonen:

M: På måndag får du något roligt på posten. Det är inget kort..
J: Är det strumpor? (Min mamma brukar skicka strumpor då och då)
M: Nej.. det här kanske du har köpt högst tio gånger i ditt liv..
J: Hmm va.. är det något jag vill ha?
M: NEJ!
J: Haha okej, varför skickar du det då?
M: Ja det kan vara bra att ha!

Va tusan kan det vara?! Och jag måste vänta ända tills måndag innan jag får veta.. Så nyfiken nu! Har ni någon bra gissning? Lyckas någon av er gissa rätt ska jag minsann bjuda på en fika någon dag! Så kom igen nu ;)

Nu blir det film hos Mattias. Gårdsfest imorgon, kom kom!
/ Kristina


Bilden: Jag och mamma på min studentdag för snart tre (!) år sedan!

...


Spotify-inspiration

Go kväll!

Hittade precis en skön blogg, Let the music speak, som innehåller mängder med Spotifylistor. Bland annat finns en kategori där olika kändisar väljer ut sina favoritlåtar. Så är du nyfiken på vad Gudrun Schyman, Melody Club, Marcus Birro eller kanske Chippen, för att nämna några, brukar ha i lurarna ska du kika in bloggen. Bra inspiration när det egna musikförrådet börjar kännas tråkigt..

Ska jag bjuda på en av mina listor så får det bli Heta Listans (Radio Shores egen topplista) låtar från våren. Den hittar du här!

Nu är det dags att sova!
Sweet dream,
/ Kristina

the girl and the robot....

Röyksopp feat. Robyn. GRYM LÅT.

Här är tre bilder ifrån inspelningen av den kommande musikvideon till denna låt. Snygga Robyn.


Födelsedagsmorgon...

Dagen började med scones-frukost. Johannes fyllde 24 år, och givetvis skulle vi fira det.
Maja knackade på hemma hos mig 07.10 och då började vi baka scones. 08.07 ringde vi (jag, Maja, Gustaf, Tobias och Danne) på hos Johannes och väckte honom med presenter och frukost. Mycket uppskattat!
I present fick han en kniv, en tavla jag hade gjort och en T-shirt med mina och Gustafs handavtryck. Johannes blev väldigt nöjd!




Nu har jag precis varit ute och sprungit 5 km+2 km promenad, skönt. Nu är det dags att ladda upp för phösar-möte och sedan jobbfest.


Hörs snart igen!

Puss och Kram / Malin

News

God förmiddag!

På senare tid har det blivit många korta inlägg både från mig och Kristina, men bättre det än inga alls - eller hur? Tror orsaken till det framförallt är för att vi har mycket i skolväg, som trots underhållningsvärdet i att blogga, så måste skolan gå först. MEN, jag ska i alla fall försöka bli snäppet bättre, trots det. Man kan ju se bloggandet som en paus i den övriga, ofta trist vardagen, eller som lunch under en LÅNG föreläsning. Ni fattar.

Tänkte informera er om två nyheter som jag blev glad för och sedan lite bröst skvaller!

• Popbandet från Danmark, vet ni vad de ska göra? COMEBACK ! Ja, AQUA gör comeback! Det var den första skivan jag köpte för egna pengar och kan fortfarande varenda låt utantill på det albumet. Galet. Jag väntar på en turnè och då snälla snälla en spelning i Sverige!



Kajsa Ingemarsson är en av mina favoritförfattare, som du kanske redan visste. Hon har nu kommit ut med en ny bok -
Bara vanligt vatten heter den och jag kommer defenitivt läsa den! Ni som inte läst hennes tidigare böcker, tipsar jag absolut om dessa!



• Kvinnan med VÄRLDENS största bröst heter Norma. Grattis till henne, eller stackars henne. Jag vet inte, vad tycker du?!



• Är du kille/man och gärna skulle vilja bära en BH? Nu är det möjligt. Ja, du läste rätt. BH:n för män är här, är den det för att stanna?






Hörs snart igen!


Puss och Kram Malin

Vinn biljetter till The Enemy i Hamburg!



Tänkte tipsa om en grym utlottning som min kära studentradio Shore deltar i. Tack chansen och var med och tävla!

Nu har du och en kompis chansen att se The Enemy live i Hamburg den 29 maj. Förutom giget får ni resa (tur och retur) Stockholm - Hamburg och hotell i Hamburg. Ni får också varsitt ex av den nya skivan "Music for the People" och deras hyllade debutalbum. Allt du behöver göra är att skicka ditt namn och telefonnummer till [email protected] innan den 22 maj så deltar du i en nationell utlottning. Glöm inte att skriva "tävling" i ämnesraden. Radio Shore önskar dig lycka till!

Ps. Tycker du att det är lite jobbigt att maila så kan du lämna en kommentar här också så förmedlar jag vidare kontakten!


Ha en riktigt härlig dag i solen!
/ Kristina

M & M.




M & M. Malin och Maja.

Mig kan ni höra och se under tre timmar ikväll....

Japp, det stämmer. Klockan 20.00 kommer jag sända PiteFms egna musikprogram med den senast inröstade musiken. Sedan efter det, två timmar ska jag vara sidekick i Johannes program "kvällskvisten" som har säsongsavslutning idag. Detta program kommer även att sändas direkt via tv. Så ja, ni kan kika in hur jag ser ut när jag snackar radio, dessutom kommer det vara en tävling för er lyssnare i programmet.
Så från 20.00 hör ni mig i etern!

www.pitefm.se , skriv in i programmen via din messengertjänst (typ msn) genom att adda [email protected] .


Hörs ikväll, eller kanske ses om du vill det!


Puss och Kram / Malin

Finbesök i Calmare :)


Diskar, plockar och fejar mitt lilla krypin för snart, snart dyker kära Libby upp här! Så kul med besök :)

Annars är det fullt upp med skola och roliga påhitt. Kaktusgalan var verkligen helt underbar. Som en bal på slottet!

Igår la jag in en massa ny härlig musik i Radio Shores musikarkiv. Mitt tips får helt enkelt bli "Mitt allt" med Florence Valentine. Låten hittar du här (som andra låt i spellistan). Bra peppmusik inför kvällen!

Pusshej
/ Kristina

9 månader, sänds kloclan 13.00

Snälla. Lyssna 13.00 idag på mig när jag sänder programmet "9 månader". Ett program om unga graviditeter.
Det är ett program som blir betygsatt och jag behöver all tänkbar hjälp. Skriv in till mig direkt under programmet.
Adda mig på din valfria messengertjänst (typ msn) på: [email protected] .
Du lyssnar smidigt via webben: www.pitefm.se .


Ha en grym dag!

Puss och Kram / Malin

namnkuriosa

Måste bara delge er två roliga namn, tagna ur situationen, som jag har snubblat över idag.

* Lisa Frost, meterolog vid SMHI (gav väderleksrapporten imorse i SR Väst)
* Björn Höök, ordförande i Dalslands ornitologiska förening (Intervjuad i ttela)

Det är ju ändå lite kul. Jag undrar om namnet på något vis har påverkat deras yrkesval och intressen? Lite som att alla optiker själva har något slags synfel..

Ja däcka i kudden var det ja!
Godnatt!
/ Kristina

Men inte med ett fluffigt fint moln, snarare med ett åskgrått och ilsket

Sista kvällen hemhemma hos mamma och pappa. Egentligen hade jag planerat att skriva debattartikel ikväll, men migrän stoppade det. Det blir tågsyssla imorgon och eftersom jag inte har någon dator med mig ska jag bokstavligt skriva så att pennan glöder. Jag har åtminstone förberett mig genom en massa kludd på ett papper.. ett slags hederlig gammal mind map. Men inte med ett fluffigt fint moln, snarare med ett åskgrått och ilsket. Orkar inte tänka på den här uppgiften mer ikväll.

Besöket hemma var inte planerat alls.. men ringer de från praktikplatsen och undrar om man vill jobba är det klart man tar tåget hem! Fredag och idag har jag tillbringat i radiohuset i Uddevalla. Har varit grymt kul och de är så snälla. Jag hoppas verkligen att det bli fler gånger :)

Hann också träffa mina fina tjejer i Trollis också (Minus Emeli och Emelie som fortfarande håller hus down under) och det var lika kul som vanligt! Elisabeth har kommit in på polishögskolan så det firades naturligtvis. Nästa helg kommer hon till Kalmar, då firar vi ännu mer!

Nu ska jag däcka i kudden.
Soo long!
/ Kristina




I augusti 2007 hade vi en riktigt rolig kväll tillsammans. När ska vi lyckas samla oss allihop igen?!

Den svåra kärleken.

Söndag.

Tristess.
Filminspelning.
Känslor.
Moln.
Inspirationskris.
Pengakris.
Sol.
Promenad.

Den svåra kärleken
, en dokumentär SVT gjort. Sjukt intressant.





Vi, nyår 2008/2009.

Vad är väl en lördag i skolan...

Jag skäms över mitt blogguppdaterande är värre än någonsin. Jag ägnar mer tid åt att läsa andras bloggar än att uppdatera min egen. Vilket naturligtvis kan vara bra, jag menar att jag läser andras i alla fall. Men ändå. Jag lever i alla fall, nätt och jämt. Skolan är just nu hemmet, lägenheten är en semesterplats jag ramlar in i, ibland. Just nu sitter jag i skolan och ska redigera ett inslag om satanism. Låter det spännande? Nej. Därför passade det verkligen bra att skriva några rader just nu. Jag menar, bloggen måste ju ändå uppdateras. Trycker dessutom i mig orimliga mängder godis, allt för att inte  blodsockret ska behöva lida. Som om det vore en risk....

På tisdag ska jag sända ett program om graviditeter. Då med fokus på "unga graviditeter". Vore jättekul om ni som har möjlighet lyssnar då, det är ett program som kommer att betygsättas.

Nu ska jag fortsätta jobba.

Musik tips för tillfället är följande band: Boris and the Jeltzins med låten Låt det blöda (jag behöver ingen hjälp).

www.myspace.com/borisochthejeltsins  




Det fina kalaset mina klasskompisar fixade till mig efter min hemkomst från Stockholm.



PUSS OCH KRAM Mallan

Sevärd.

Ägna 7 minuter och 33 sekunder åt denna lilla film.



/ Malin

Att bli gravid, som ung.

SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA.
Svara på dessa frågor, så hjälper ni mig med mitt radioprogram som kommer att sändas på tisdag 14.00.
Det är bara 10 stycken frågor, och går snabbt att svara på.


/ Malin

First Aid Kit

Ekonomikursen är slut och journalistik och samhälle 2 har dragit igång. Jag kan inte direkt säga att jag jublar, men whatever, snart sommarlov, min lägenhet är reeen och all tvätt är också ren.

Äh, jag tänkte väl mest bjuda på två söta tjejer och en mysig låt.

/ Kristina


First Aid Kit - You're not coming home tonight

RSS 2.0