What`s the point?

Jag lever. Med besked. Men inte riktigt på bloggen. Än.
Jag är i Stockholm och har praktik. Supermysigt, superkul och superskönt. Massor med trevliga människor, uppdrag och sushi. Just nu lyssnar jag på Johnossis nya singel "What`s the point" och kikar ut genom fönstret. Fy vad Stockholm är bra.


/ Malin

"Let's go surfing"

Det är lördag och det behövs såklart skön peppmusik. Därför tänkte jag tipsa om The Drums låt "Let's go surfing". Skönt beat och en smittande visselslinga är receptet till låten, och jag tror den passar pefekt på förfester ikväll!

Såhär beskriver bandet själva sin musik:

"We only write about two feelings: one is the first day of summer when you and all of your friends are standing on the edge of a cliff watching the sun set and being overcome with all of your hopes and dreams at once. The other is when you're walking alone in the rain and realize you will be alone forever."

Jag lovar, den här låten tillhör den första kategorin!
// Kristina



The Drums - Let's go surfing

Packa, packa om, packa ur, packa.

Imorgon (idag) bär det av. Till Stockholm. Till praktikplats. Jag kunde varit ute i god tid, vilket jag hade tänkt. Planerat packningen, städat ordentligt och så vidare...men vad har hänt. Jo, här sitter jag 00:33, bussen till flygplatsen går 08:50 imorgon och jag har fortfarande inte städat. Packandet tyckte jag gick bra, till NU. Det är nästintill omöjligt att tro att högen av kläder och annat kraffs som befinner sig i väskan ska få plats, att det ska gå att stänga väskan. Och då börjar alltså steg 2, packa om. Precis vad jag kände för. Vad fasen ska jag plocka ur? Vad ska inte få följa med? Och ja, jag vet jag ska till huvudstaden, jag kan handla det jag kan behöva där..bla bla. Men jag kan inte åka tomhänt, jag är INTE miljonär.

Jag hade tänkt dessutom att skriva en "att-göra-lista-när-jag-är-i-Stockholm-i-tio-veckor", har den blivit av? Nej. Men jag lovar er en sådan om jag finner internetanslutning i helgen. Det ska bli spännande med Stockholm, men kan inte låta bli att vara lite små nojjig. Inte över att bo där ett tag, utan mer för hela situationen. Utföra ett jobb på bästa sätt, samtidigt som man bor i en resväska. Rörigt och inte sina egna prylar, men det ska nog gå bra.

Nu måste jag packa om innan jag somnar.



/ Malin

Tips!

Insåg precis att Grammis-galan sänds ikväll, det hade jag missat. Tyvärr går den inte på tv, men det går att följa galan live på Aftonbladet. Kanske nåt att ägna fredagskvällen åt :)

Och ett annat litet tips, imorgon medverkar Kent i P3 Star! Kan bli riktigt bra!

Nu ska jag jobba på att bli frisk!
// Kristina

P3-guldlåtarna tolkade av andra

P3 Guld har precis som förra året låtit ett par artister tolka de låtar som är nominerade i kategorin "Årets låt". Och det är minst sagt ett blandat resultat.. men här har ni dem i alla fall! (Galan går på tisdag, 21.30 i SVT1). Vad tycker du om låtarna? Fastnade nog mest för Mejas version av Dance with somebody!

Godnatt på er!
/ Kristina












Nytt för öronen i vår!

Hej hej!

Jo jag lever, men har haft fullt upp med skola och vårt lilla projekt som stavas Radioprojektet 2010! Kika gärna in på vår sida och är det nåt som är bra/dåligt/konstigt osv får du gärna höra av dig till mig!

Idag när satt jag på banken och väntade på min tur slöbläddrade jag lite i Barometern, och hittade där en lista med vårens skivsläpp (finns antagligen i varenda tidning idag, men om du inte läst nån kanske den här listan kan vara till någon glädje!).

Själv ser jag mest fram emot de kursiverade och fetade titlarna (ursäkta men jag är c-uppsatsskadad;P) Har du hört om nåt annat bra som är på gång som inte finns med på listan?

Januari:

13: Vampire Weekend, Josefina Sanner, Delphic

20: Freda, Nordman, Andreas Grega, Eels, Joel Alme, Lostprophets

22: Nitzer Ebb

25: Owl City

27: Zekes, Date, Neverstore, Torgny Melins, OK Go, Kesha

Dessutom: First Aid Kit, Beach House, Pascal, The Magnetic Fields, Charlotte Gainsbourg, The Game

Februari:

3: The Playtones, Björn Skifs, Corinne Bailey Rae, Hot Chip, Embee

5: Fear Factory

10: Sade, Massive Attack

17: Peter Gabriel,

24: Tomas Andersson Wij

Dessutom:

Lightspeed Champion, Usher, Alexandra Burke, T-Pain, Sambassadeur, Shout Out Louds, Johnny Cash, Fionn Regan, Peter Morén, Sophie Zelmani, Sugababes, One Republic,

Mars:

Jamie Foxx, Big Boi, Three 6 Mafia, Black Rebel Motorcycle Club, Cheryl Cole, Amy MacDonald, Erykah Badu, Bryan Adams, Kelis, The Knife (opera), Toni Braxton, Wyclef Jean.

April:

The Radio Dept, Robyn, Johnossi.

Under våren:

MIA.

Fotnot: Sammanställningen är ett urval av vårens skivutgivning. De flesta datum är preliminära. Med reservation för ändringar. (TT Spektra)


Ha en finfin kväll!
// Kristina


onsdag.

Tog nyss en promenad och plåtade lite granna. Nu dusch, sedan fix - efter det jobbfest!

/ Malin



snabbt ska det gå

Denna veckan kommer innehålla många "snabba" Idag snabblunch innan skolan där jag ska förbereda journalistettornas radiosädningar imorgon. Det kommer innebära några timmar då jag måste kontrollera mitt temperament. Var nyss en snabbvisit på stadsbiblioteket för att låna en bok jag redan läst (berättar mer om det senare i veckan). Efter skolan idag får det bli en snabbmiddag för att orka att snabbt packa upp det sista av packningen från julen. Yeah, yeah. Snart Stockholm!

/ Malin


Helgen i bilder


psst..

Kolla in vår redaktions sport & kulturblogg!
/ Malin


Jag under gårdagens arbete.
Foto: Simon Berggren

Just let it break.

Dag två av radiosändningarna i kursen sport & kulturjournalistik är över och jag tycker det gick helt okej. Nu är det fredag kväll och jag har precis ätit middag (yougurt+musli+macka+kaffe), tragiskt jag vet men var så trött och behövde snabb energi. 9-18 på skolan är lång tid, två av dem dessutom under full koncentration i studion.

Ikväll blir det vin och sällskap som står på schemat, mycket trevligt. Mindre trevligt var det när jag promenerade till skolan imorse, -28 och inte ens med termobyxor är man varm. Dessutom förvandlas man till någon sorts vit figur (mössan man ser delar av på kortet har min sambo Sara designat åt mig), men det var vackert längst vägarna, som så ofta.





Kvällens låt: Fall Hard - Shout out Louds


/ Malin

Till tonerna från Tingsek

Jag hade önskat att jag hade ett par bilder att publicera här på bloggen ikväll, men icke. Det är -28 grader ute och jag vistas inte ute mer än det absolut nödvändigaste, det vill säga till och från skolan. Det är fruktansvärt kallt, att till och med ögonfransarna fryser och blir vita. När jag gick hem från skolan idag tänkte jag på hur gärna jag hade velat ta några foton, för det är otroligt vackert. Helt orange himmel och snön ligger kristallklar. Kanske imorgon, men lovar inget.

Det var ovant att promenera till skolan imorse, 09:00 skulle vår kultur/sport grupp ha möte. Sedan fortsatte dagen i högt tempo, fram till 18:00, då ett två timmars program var klart. Även imorgon kommer dagen se likadan ut. Ni borde lyssna på vårt program Paus. Imorgon kommer det att handla om handikappidrott (med gäst) och sedan programmet Idol (med gäst). Jag är programledare och ska försöka hålla en någorlunda status. Du kan lyssna via webben: www.pitefm.se , vore jättekul att höra din åsikt!

Igår värmde jag mig med ett bubbelbad, likaså blir det idag. Väskorna är nästintill orörda, men uppackningen får vänta tills imorgon. Jag fryser mest.



Sov gott!
/ Malin

GRATTIS KRISTINA!

Idag fyller min andra blogghalva 23 år. Tyvärr befinner vi oss på helt olika håll i landet och kan inte fira med gemensam tårta, men vad får jag göra då? Jo, hylla henne via bloggen. Så får vi fira födelsedagar senare i år. Vi har ju hela livet framför oss, eller hur Kristina?



Jag hoppas att du haft en riktigt fin dag med någon rolig sysselsättning, god mat och trevligt sällskap.

Min vän, jag singlar den här slanten
Och om den landar på kanten,
fortsätter jag sjunga,
ja sjunga för dig hela natten lång.


Här är min ynkliga men tiskrävande present, en spellista att ha när du är nere, vill ta dig ett glas bubbel, innan skolan kallar, efter middagen, att ha som sällskap i duschen eller bara ha på i bakgrunden. Kristinas spellista.


GRATTIS!

/ Puss och kram från Mallan

Snart bär det av....

17:00 rullar jag ut från Göteborgs Central mot Luleå..18h tågresa...som sällskap har jag två rullväskor, plus två stycken mindre..tre filmer, tidning och musik. Vi får se hur det går denna gång!



/ Malin

Ane Brun

En fantastisk konsert med Ane Brun som i oktober 2008 hade konsert i Konserthuset i Stockholm. Ane Brun hade på scen även en kör som bestod bland annat av Anna Ternheim och Lisa Ekdahl. Lyssna och njut. Konserten ser och lyssnar du på här.

Bild lånad härifrån.


/ Malin

In a telescope lens, and when all you want is friends

Imorgon är sista "heldagen" kvar på västkusten innan jag bär mina troligtvis för många och för tunga väskor till centralen i Göteborg och hoppar på det ocharmiga nattåget till Norrland. När jag åkte detta tåg de första gångerna innebar det en viss charm, det för det inte längre. Inte ett dugg inbjudande, bara trångt och eländigt. Dock finns det ingen möjlighet för mig att flyga, tyvärr. Mitt bagage är för tungt för det, plus att flygbiljetten i de allra flest fall är dyrare. Jag ska tillbringa morgondagen med en förmiddagskaffe hos min polare Per, som jag inte träffat på länge. Sedan blir det att göra ett försök med packningen för att på eftermiddagen åka in till Göteborg och hälsa på moster. Helst skulle jag bara vilja dra täcket över huvudet av stress...

/ Malin



Falun 30/12-09 - 02/1-10

Ett nytt år är påbörjat. Inte har jag gjort någon "årslista" vilket är småtrist, men tid och internetanslutning har helt enkelt inte funnits till det, vilket jag ser som något sunt. Det nya året firades in i Falun, en underbar liten mysig stad. Det berodde nog mycket på sällskapet att det var så mysigt.



Resan upp till Falun påbörjades på onsdagskvällen efter att jag hade arbetat klart min sista dag för denna jul. Jag mötte upp Sanna på centralen och vi i vår tur mötte upp Lina. Sedan körde vi och plockade upp Mikaela och sedan kunde resan verkligen påbörjas. Runt sju timmar tog resan upp, smådåliga väglag och fartkameror. Vid 02:30 tiden svängde vi in vid Mikaelas lägenhetsområde där en skön sömn väntade.



På nyårsafton vid tolvtiden på förmiddagen tog vi bilen och körde ned till Faluns centrum där ett systembolagsbesök ägde rum och en brunch, där vi så fint fick Sanna Kallur + pojkvän som fikagrannar. Sanna var "kändisgalen" som vanligt och faschinerad över snömängden. Jag var mest galen över aet par skor som var för små i en affär. Efter centrumbesöket var det full fart hem för att förbereda sig för kvällens firande.



16.55 skulle taxin hämta oss och köra oss till ett studentområde där middag med ett gäng trevliga människor väntade. Taxin blev försenad, så i 15 minuter stod vi ute i bara strumpbyxor i 25 minusgrader, det var ingen höjdare. En höjdare var dock taxin vi fick åka, minitaxi med turkost blinkande ljus i taket och tv-skärmar med en sjungandes Johnny Cash. Väl framme var killgänget i full gång med middagen, vilket var otroligt härligt att se. Själv hackade jag och skramlade ihop salladen, ett lagom ansvar för mig denna kväll. På menyn stod: räktoast, fläskfilè+potatisgratäng+världens godaste rödvinssås, tårta. Till detta några flaskor Corona och vin. Fint värre!

Efter middagen som inkluderade dans, djupa samtal och ett "tidigt nyårsfirande för dem som inte kommer minnas det rktiga tolv-slaget" så blev det en promenad ned till torget där gemensam nedräkning ägde rum. Dock trodde vi att kyrkklockorna skulle ringa när tolvslaget skedde, så blev det inte. Så det blev ett smått snurrigt tolvslag, men med skumpa och pussar. Efter detta bar det av ut på en klubb för några timmars dans där Sanna var djupt imponerad på alla tjejer som hade "gå-skor" på sig och "fest-skor" med sig i en kasse. Vid garderoben satt tjejerna när de bytte skor, på grund av all snö och kylan så är ett par ordnetliga skor nödvändiga utomhus. Sanna var inte van vid detta, men hon följde mönstret och körde likadant...Tillslut, som om inte kvällen var lång redan så blev det även efterfest som avslutades med en taxiresa hem runt 05-tiden. Precis som det ska vara!



På nyårsdagen, den 1:e januari 2010 hölls ett lugnt tempo. Någon gång efter vi vaknat kommer jag på mitt nyårslöfte: vara vegetarian i ett år. Ett löfte jag tillsammans med en av killarna vi firade med hade "tummat" på. Så den obligatoriska dagen-efter pizzan blev en vegetariana för min del, en pizza jag åt två bitar utav. Resten av den dagen bestod utav nyhetsquiz i tre timmar (jag vann!), kinamat (vegetarisk för min del) och tv. En fin dag. Och slutligen idag (söndag) så bestod dagen av att fara hemåt västkusten för samtliga av oss fyra tjejer. En bilutflykt med trevligt sällskap, melodikrysset och allsång.



Tack för ett mycket trevligt nyår!


/ Malin

RSS 2.0