Gitarrer och Bas, Trummor och Hat


Hästpojken - Gitarrer och Bas, Trummor och Hat

Med Björn Olsson som producent (har jobbat mycket med Hellström) är Hästpojken tillbaka och först ut från kommande plattan är Gitarrer och Bas, Trummor och Hat. Det är finstämt pianospel, en totalt genomträngande röst och känslor till max. Det är vackert.Annars finns det en rad andra nya låtar som jag fastnat för just nu:

Hollywood Hills med Markus Krunegård. Markus gav oss två plattor i höstmörkret och från Prinsen av Peking kommer nya singeln.


Last Dance med The Raveonettes. Dansk duo bestående av Sune Rose Wagner och Sharin Foo (som för övrigt har en sjukt snygg frilla, klippa sig?!).


Sjukhus
med Kent. Favoriterna på kent-skivorna brukar skifta, men nu såhär i början är jag fast i Sjukhus. Jag tror jag är svag för betoningen och temposkiftningen. Det känns bra i magen helt enkelt.
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6ZBH5cn-B40&hl=sv_SE&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6ZBH5cn-B40&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>


I Give you the Morning med The Kite. Det har gjorts många tolkningar av Tom Paxtons I give you the morning som kom 1969. Flera svenska bland annat. Och även The Kite är svenska, men de har behållt engelskan i sin synthtolkning av Paxtons hit.


Roses med Ironville. Mycket speciellt sound och röst på sångerskan, men jag gillar det av någon anledning. Bonusinfo: Herr Krunegård har inte bara gjort två egna skivor på senaste tiden, har har även varit med och producerat Ironvilles musik!


The Panda Song med Universal Zoo. Kristian Anttila har tillsammans med flickvännen Amanda Ericsson startat ett band, som därutöver består utav ett 50-tal personer till. Angående djurtemat säger Kristian såhär på Per Sindling-Larsens blogg: "Alla andra sjunger ju om människoapan och människoapans bekymmer. Vi är trötta på det."
Låten finns inte på youtube än, men du kan lyssna på den på deras myspace genom att klicka här!


Hoppas musiken kan förgylla även er helg!
// Kristina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0