R.I.P "Tjickitikawow"

Passa på att njut av P3:s mest kända jingel, "Tjickitikawow", nu i helgen, för från och med måndag kommer den inte mer att höras i radion.
"Tjickitikawow" har funnits sedan 1993, och trots dess popularitet säger Hanna Toll, P3:s kanalchef, till TT Spektra att "vi är en ung kanal och vi måste förnya oss".

Bakom deras nya ljudprofilen står Anders "Moneybrother" Wendin och Patrik Berggren. Moneybrother har ju gjort signaturmelodin till Morgonpasset och P3 är nöjda med samarbetet.
Det går att lyssna på efterföjaren till "Tjickitikawow" här. På frågan om hur lång tid det kommer ta för lyssnarna att vänja sig vid den nya ljudprofilen svarar Hanna Toll följande:
"Det kommer att ta ganska lång tid. Det är som när Aktuellt bytte signatur, då kliade det i kroppen på ett sätt som inte är skönt."

Och jag kan nog hålla med. Visst har duon Wendin&Berggren gjort en härlig jingel, den känns bubbligt glad och det lite visselaktiga sätter sig definitivt på hjärnan. Men 16 år med "tjickan" har ändå satt sina spår och visst kliar det lite.

Nu packning och P3 Live Session i radion (där de då och då fortfarande bjuder på "Tjickitikawow").

Ha en fin lördag!
/ Kristina

Kommentarer
Postat av: Nick

De hade lätt kunnat behålla båda, tycker jag. Gillar den nya - som sagt är den trallvänlig och går att remixa i såväl korta som långa versioner. Men den gamla goda tjickan hade kunnat få vara med också... kanske världens bästa signatur.

2009-08-15 @ 16:57:11
URL: http://www.nickandia.se
Postat av: Erica

Hallå, det var ju mitt blivande jobb att göra tjickitikawow ljudet :´( Vad ska jag nu göra?

2009-08-17 @ 15:44:56
URL: http://regnsmatter.blogg.se/
Postat av: Vickan

Anmälan till Monki-picknick här: http://www.monkigirl.se/kalmar/

2009-08-31 @ 19:23:47
URL: http://ignoreit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0